Kartoffelsalat med rødløg og peberfrugt og marineret svinefilet

DSC_8128

Her får du en sommerlet tirsdagsmenu. Solen skinnede jo i dag. Dejligt! Det blev både til strøgtur og frokost på tagterrassen på jobbet. Skønt. Gid vi kunne forlænge sommeren hele vinteren.!Jeg bliver bare så GLAD når solen skinner! Så er alle regnvejrsdage glemt (ej ikke helt, mine sko er stadig våde efter cykelturen hjem i går).

Strøgtur med shopping og driverliv betyder desværre at tiden pludselig iler, og at klokken pludselig er 18 uden der er tænkt tanker om mad. Jo sulten er der, men ingen er gået igang i køkkenet.

Det blev hurtig mad, men det blev let og lækkert. Jeg stegte en marineret svinefilet på panden og lavede en lækkert lun kartoffelsalat til.

DSC_8117

Det lyder som et stort projekt, men kartoflerne skulle koge i 20 minutter og imens stegte jeg filetten og snittede grøntsager til kartoffelsalaten, så alt incl. tog retten 30-40 minutter. Det er vel ok?

Jeg havde købt 2 poser Nye danske kartofler á 1 kg. Det allerbedste er, at disse kartofler er købt vaskede. Man slipper ikke helt for at vaske og skylle, og rense lidt “øjnene” på kartoflerne, men det er LANGT hurtigere med disse kartofler end hvis man man skraber/køber kartofler med jord på. Elsker disse “små hurtige kartofler”

Her kommer opskriften på dagens kartoffelsalat med grønt:

2 poser små hurtige kartofler (á 800 gram)

1 bakke cocktailtomater skåret i halve.

1 rød peberfrugt

4 fed pressede hvidløg

1 rødløg

5-6spsk god olivenolie

3 spsk. hvidvinseddike

Salt og peber (gerne hvidløgspeber).

Sådan gør du:

Vask og kog kartoflerne.

DSC_8101 Steg svinefiletten.DSC_8104Imens kartoflerne koger, snitter du løg og peberfrugt og presser hvidløgsfeddene. Hæld vandet fra kartoflerne og vend olien og hvidvinseddiken i. Drys med krydderi. Tilsæt grøntsager og hvidløgsfed og rør forsigtigt rundt (kartoflerne går let i stykker).

Det var egentlig min plan, at kartoflerne skulle have været i skiver, men de var for varme og for porøse at snitte. Kog gerne kartofler nogle timer i forvejen. Bruger du kolde kartofler, skal du starte med at svitse løg, peberfrugt og presset hvidløg og vende kartofler i til sidst.

Jeg havde travlt i køkkenet, så det blev friskkogte kartofler. DSC_8113Tja, tjo. Det ligner jo allermest “rodsammen”. men det er det slet ikke! Det er faktisk lækker kartoffelsalat, hvis du skulle komme i tvivl. 😉 Forresten: Jeg tror også at fetaost, forårsløg og soltørrede tomater ville have passet perfekt i salaten, men det må blive en anden gang? Jeg samler på gode ideer, så har du et kartoffelsalats-tip hører jeg gerne om det?!

DSC_8132

Kartoffelsalatens tilberedningstid passede perfekt! Svinefiletten var klar på samme tidspunkt. Den blev mør, lækker og saftig. Svinefilet smager også fantastisk på grill, bare lige et tip.DSC_8115
DSC_8122 Så er der serveret. En lækker menu uden de store armbevægelser. Perfekt til en sen hurtig travl hverdag. DSC_8126DSC_8129

Mere inspiration

Læg en kommentar