Varm kartoffelsalat med rødløg og peberfrugt. I dag får du opskriften på en rigtig god frisk kartoffelsalat med grøntsager og olie eddike marinade.
En let og lækker sommer menu, der er nem og hurtig at lave.
Sikke en dejlig dag. Skønt. Gid vi kunne forlænge sommeren. Jeg bliver bare så GLAD når solen skinner! Så er alle regnvejrsdage glemt.
Strøgtur med shopping og driverliv betyder desværre at tiden pludselig iler. Klokken var pludselig 18, uden at der var tænkt tanker om aftensmad. Jo sulten var der, men ingen var gået igang i køkkenet.
Det blev hurtig mad, men alligevel let og lækkert. Jeg stegte en marineret svinefilet på panden og lavede en lækkert lun kartoffelsalat til imens.
Det lyder som et stort projekt, men kartoflerne skulle kun koge i ca. 15 minutter. Imens stegte jeg svinefileten og snittede grøntsager til kartoffelsalaten.
Alt incl. tog retten ca. 30 minutter at lave. God, nem, sund, fedtfattig aftensmad til familien på 4.
Normalt er det jo nok oftest kold kartoffelsalat vi nyder om sommeren. Varm kartoffelsalat med løg og eddike, skulle du altså også prøve.
Denne slags kartoffelsalat kaldes også for marineret kartoffelsalat og den smager super godt.
På nogetiovnen.dk finder du en anden opskrift på varm kartoffelsalat i sur sød eddike dressing/ marinade. Se opskriften her.
Nogle putter også små stykker pølse i varm kartoffelsalat, prøv du også bare det. Uhm det smager også godt.
Hvis du er mere til den klassiske kolde kartoffelsalat, så kan du finde en masse gode opskrifter nederst i dette indlæg. Du kan også lave denne kartoffelsalat med kogte kolde kartofler.
Opskriften på dagens lune kartoffelsalat er rigtig nem og du får den lige her:
Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt – opskrift på marineret kartoffelsalat
Ingredienser
Kartoffelsalat - 4 pers.
- 1½ kg små hurtige kartofler varme Kan også laves med kogte kolde kartofler
- 250 gram cherrytomater i halve. Ca. Store tomater i små tern kan også bruges
- 1 rød rød eller gul peberfrugt i små tern. Kan udelades eller erstattes med f.eks. asparges el. ærter
- 2-3 fed friskpressede hvidløg kan udelades eller du kan nøjes med færre
- 1 rødløg i små tern. Kan udelades eller erstattes med alm. løg el. forårsløg
Olie eddike marinade
- 5-6 spsk olivenolie extra jomfru olivenolie, jomfru olivenolie eller raps- eller solsikkeolie
- 3-4 spsk. hvidvinseddike æblecidereddike eller lagereddike kan også bruges
- Salt og peber gerne hvidløgspeber.
- evt. 1 tsk dijonsennep/sød fransk sennep
Sådan gør du
- Vask el. skrab kartoflerne/skær dem i kvarte og kog dem nu i ca. 7-8 minutter. Sluk for temperaturen og lad nu kartoflerne trække ca. 5-8 minutter i det varme vand. Du kan også koge kartoflerne med skræl og skrælle dem efter kogningen
- Prik i kartoflerne med en kødnål. De er færdige, når de er møre. Hæld vandet fra og læg låg på gryden, så kartoflerne holdes varme og damper tørre, på den halvlune kogeplade.
- Snit rødløg og peberfrugt i små tern og halvér tomaterne. Bland olie med hvidvinseddike, salt, peber og evt. friskpressede hvidløgsfed og lidt sennep
- Vend forsigtigt grøntsagerne med kartoflerne og hæld olie eddike marinaden ved. Rør forsigtigt
- Den varme kartoffelsalat er klar til servering.
Noter
Du kan tilsætte andre grøntsager til kartoffelsalaten. Forårsløg, asparges, ærter,
Prøv også at tilsætte f.eks. fetaost eller soltørrede tomater.Salaten kan også laves som kold kartoffelsalat med kogte kolde kartofler
En dejlig smagfuld lun kartoffelsalat med marinade og grøntsager – kan også sagtens nydes kold
Lækker kartoffelsalat! Denne kartoffelsalat er noget sundere og mere fedtfattig end den traditionelle kartoffelsalat med creme fraiche, men alligevel smager den super godt.
Du kan sagtens koge kartoflerne med skræl og så skrælle dem efter kogningen. Det er nogle gange nemmere, end at skrabe helt nye kartofler, synes jeg.
Du kan også bare nøjes med at vaske kartoflerne godt, hvis ellers skrællen er fin.
Kan man bruge andre grøntager i varm kartoffelsalat?
Jeg brugte bare rødløg og peberfrugt, men du kan sagtens bruge andre grøntsager til salaten. Varm kartoffelsalat med ærter, asparges, avocado eller andre grøntsager er også lækkert.
Fetaost, forårsløg og soltørrede tomater ville have passet perfekt i salaten. Bare lige nogle tips fra mig.
Hvis du er allermest vild med kold kartoffelsalat, så kan denne kartoffelsalat også sagtens nydes kold.
Lidt sennep i marinaden smager også godt. En nem kartoffelsalat opskrift du sagtens kan eksperimentere med.
Den tid det tog at lave kartoffelsalaten, passede perfekt med svinefiletens stegetid. Det blev en mør, lækker og saftig svinefilet. Du kan også sagtens tilberede en svinefilet i ovn, airfryer, eller på grill.
Steg en svinefilet ca. 25-30 minutter til en kernetemperatur på ca. 65 grader.
Så er der serveret. En nem lækker sommerlig menu, der er hurtig at lave. Prøv den som nem aftensmad til en travl hverdag.
Jeg havde købt 2 poser nye danske “små hurtige kartofler” á 800 kg. Det allerbedste er, at kartoflerne kunne købes vaskede.
Man slipper dog ikke helt for at rense lidt “øjne” på kartoflerne. Det er dog LANGT hurtigere, end når man køber kartofler med jord på, der både skal vaskes og evt. skrabes.
Jeg er vild med de nye danske kartofler. Genialt, når de kan klares med minimal forberedelse.
Nogle gange koger jeg også de nye kartofler med skræl og “piller” kartoflerne efter kogningen. Du bestemmer. 🙂
Nye kartofler smager bare så godt. Både kogte serveret med smør, persille og salt eller i kold kartoffelsalat.
Få en masse andre gode opskrifter på kold kartoffelsalat her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.