Varm kartoffelsalat med rødløg og peberfrugt. I dag får du opskriften på en rigtig god frisk kartoffelsalat med grøntsager og olie eddike marinade.

En let og lækker sommer menu, der er nem og hurtig at lave.

Sikke en dejlig dag. Skønt. Gid vi kunne forlænge sommeren. Jeg bliver bare så GLAD når solen skinner! Så er alle regnvejrsdage glemt.  Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Strøgtur med shopping og driverliv betyder desværre at tiden pludselig iler. Klokken var pludselig 18, uden at der var tænkt tanker om aftensmad. Jo sulten var der, men ingen var gået igang i køkkenet.

Det blev hurtig mad, men alligevel let og lækkert. Jeg stegte en marineret svinefilet på panden og lavede en lækkert lun kartoffelsalat til imens.Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Det lyder som et stort projekt, men kartoflerne skulle kun koge i ca. 15 minutter. Imens stegte jeg svinefileten og snittede grøntsager til kartoffelsalaten.

Alt incl. tog retten ca. 30 minutter at lave. God, nem, sund, fedtfattig aftensmad til familien på 4.

Normalt er det jo nok oftest kold kartoffelsalat vi nyder om sommeren. Varm kartoffelsalat med løg og eddike, skulle du altså også prøve.

Denne slags kartoffelsalat kaldes også for marineret kartoffelsalat og den smager super godt.

På nogetiovnen.dk finder du en anden opskrift på varm kartoffelsalat i sur sød eddike dressing/ marinade. Se opskriften her.

Nogle putter også små stykker pølse i varm kartoffelsalat, prøv du også bare det. Uhm det smager også godt. Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Hvis du er mere til den klassiske kolde kartoffelsalat, så kan du finde en masse gode opskrifter nederst i dette indlæg. Du kan også lave denne kartoffelsalat med kogte kolde kartofler.

Opskriften på dagens lune kartoffelsalat er rigtig nem og du får den lige her:

Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt – opskrift på marineret kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt
Lun marineret kartoffelsalat med rødløg, peberfrugt og hvidløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kartoffelsalat - 4 pers.

  • kg små hurtige kartofler varme Kan også laves med kogte kolde kartofler
  • 250 gram cherrytomater i halve. Ca. Store tomater i små tern kan også bruges
  • 1 rød rød eller gul peberfrugt i små tern. Kan udelades eller erstattes med f.eks. asparges el. ærter
  • 2-3 fed friskpressede hvidløg kan udelades eller du kan nøjes med færre
  • 1 rødløg i små tern. Kan udelades eller erstattes med alm. løg el. forårsløg

Olie eddike marinade

  • 5-6 spsk olivenolie extra jomfru olivenolie, jomfru olivenolie eller raps- eller solsikkeolie
  • 3-4 spsk. hvidvinseddike æblecidereddike eller lagereddike kan også bruges
  • Salt og peber gerne hvidløgspeber.
  • evt. 1 tsk dijonsennep/sød fransk sennep

Sådan gør du

  • Vask el. skrab kartoflerne/skær dem i kvarte og kog dem nu i ca. 7-8 minutter. Sluk for temperaturen og lad nu kartoflerne trække ca. 5-8 minutter i det varme vand. Du kan også koge kartoflerne med skræl og skrælle dem efter kogningen
    Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt
  • Prik i kartoflerne med en kødnål. De er færdige, når de er møre. Hæld vandet fra og læg låg på gryden, så kartoflerne holdes varme og damper tørre, på den halvlune kogeplade.
  • Snit rødløg og peberfrugt i små tern og halvér tomaterne. Bland olie med hvidvinseddike, salt, peber og evt. friskpressede hvidløgsfed og lidt sennep
    Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt
  • Vend forsigtigt grøntsagerne med kartoflerne og hæld olie eddike marinaden ved. Rør forsigtigt
    Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt
  • Den varme kartoffelsalat er klar til servering.
    Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Noter

Du kan tilsætte andre grøntsager til kartoffelsalaten. Forårsløg, asparges, ærter, 
Prøv også at tilsætte f.eks. fetaost eller soltørrede tomater.
Salaten kan også laves som kold kartoffelsalat med kogte kolde kartofler
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

En dejlig smagfuld lun kartoffelsalat med marinade og grøntsager – kan også sagtens nydes kold

Lækker kartoffelsalat! Denne kartoffelsalat er noget sundere og mere fedtfattig end den traditionelle kartoffelsalat med creme fraiche, men alligevel smager den super godt.

Du kan sagtens koge kartoflerne med skræl og så skrælle dem efter kogningen. Det er nogle gange nemmere, end at skrabe helt nye kartofler, synes jeg.

Du kan også bare nøjes med at vaske kartoflerne godt, hvis ellers skrællen er fin.

Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Kan man bruge andre grøntager i varm kartoffelsalat?

Jeg brugte bare rødløg og peberfrugt, men du kan sagtens bruge andre grøntsager til salaten. Varm kartoffelsalat med ærter, asparges, avocado eller andre grøntsager er også lækkert.

Fetaost, forårsløg og soltørrede tomater ville have passet perfekt i salaten. Bare lige nogle tips fra mig.

Hvis du er allermest vild med kold kartoffelsalat, så kan denne kartoffelsalat også sagtens nydes kold.

Lidt sennep i marinaden smager også godt. En nem kartoffelsalat opskrift du sagtens kan eksperimentere med.
Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Den tid det tog at lave kartoffelsalaten, passede perfekt med svinefiletens stegetid. Det blev en mør, lækker og saftig svinefilet. Du kan også sagtens tilberede en svinefilet i ovn, airfryer, eller på grill.

Steg en svinefilet ca. 25-30 minutter til en kernetemperatur på ca. 65 grader. Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Så er der serveret. En nem lækker sommerlig menu, der er hurtig at lave. Prøv den som nem aftensmad til en travl hverdag.

Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Jeg havde købt 2 poser nye danske “små hurtige kartofler” á 800 kg. Det allerbedste er, at kartoflerne kunne købes vaskede.

Man slipper dog ikke helt for at rense lidt “øjne” på kartoflerne. Det er dog LANGT hurtigere, end når man køber kartofler med jord på, der både skal vaskes og evt. skrabes.

Jeg er vild med de nye danske kartofler. Genialt, når de kan klares med minimal forberedelse.

Nogle gange koger jeg også de nye kartofler med skræl og “piller” kartoflerne efter kogningen. Du bestemmer. 🙂

Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt

Nye kartofler smager bare så godt. Både kogte serveret med smør, persille og salt eller i kold kartoffelsalat.

Få en masse andre gode opskrifter på kold kartoffelsalat her:

1.

Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Se opskriften her
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg

2.

Kartoffelsalat med karry og græsk yoghurt
Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt
Se opskriften her
Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

3.

Kartoffelsalat med creme fraiche og timian
Hjemmelavet kartoffelsalat med timian og citronsaft
Se opskriften her
Kartoffelsalat med creme fraiche og timian

4.

Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
Sommer kartoffelsalat med pesto, rødløg og peberfrugt
Se opskriften her
Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt 1 kg nye kartofler (gerne små hurtige, der er købt vaskede) 1 finthakket peberfrugt (rød eller gul) 1 finthakket rødløg 250-300 gram cherrytomater Pesto marinade: 3 spsk. god olivenolie (f.eks. extra jomfru olivenkerne) 1 spsk pesto (rød eller grøn kan bruges) 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft 1 tsk.dijonsennep Salt/peber Fremgangsmåde: Snit de kolde kogte kartofler Snit løg og peberfrugt.  Bland kartofler og grønt Nu skal marinaden laves. Jeg havde en rest pesto i bunden af et glas. Jeg puttede olien heri og rystede glasset godt, så jeg kunne få al pestoen med. Jeg brugte min extra gode jomfruolienolie. Til en salat du skal spise "au naturel" skal det helst være en god smagfuld olie (jeg bruger en billigere variant, til fødevarer jeg skal opvarme f.eks.) Jeg tilsatte 1 tsk sennep til pestodressingen og krydrede med salt og peber og hvidvinseddike, for at tilføre lidt syrlighed. Den blev HAMRENDE god den dressing! Tror jeg skal prøve den næste gang jeg skal ovnstege pestokartofler, sennepsmarinaden må også kunne bruges til varme kartoffelretter? Tja tjo kønt ser det ikke ud. Vi skal vist ikke tale om hvad det ligner her men LÆKKERT smager det! Har du en rest pesto, så smid den endelig ikke ud. Brug den i din dressing/marinade/gryderet (find selv på flere forslag..;-) Kartoffelsalaten vendes rundt med marinade og det hele. Vend forsigt, så kartoflerne ikke moses.  Tilsæt tomater til sidst og lad gerne kartoffelsalaten trække lidt. Gerne 1 time inden servering (så lang tid kunne vi dog ikke vente i dag ;-)

5.

Kartoffelsalat med feta, tomat og forårsløg
Nem og lækker kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg
Se opskriften her
Kartoffelsalat med fetaost, tomat og forårsløg

6.

Sund kartoffelsalat med skyr & A38 - fedtfattig
Kartoffelsalat med hvid fedtfattig dressing
Se opskriften her
Kartoffelsalat med skyr og a38 - fedtfattig

7.

Kold kartoffelsalat med olie eddike dressing
Grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olie eddike dressing 
Se opskriften her
Kold kartoffelsalat med eddike olie dressing

8.

Bearnaise kartoffelsalat med estragon dressing
Nem kartoffelsalat med bearnaise smag
Se opskriften her
Bearnaise kartoffelsalat med estragon dressing

9.

Varm kartoffelsalat - sursød med eddike - nem
Varm kartoffelsalat med eddike, løg og fløde
Se opskriften her
Varm kartoffelsalat - sursød med eddike - nem

10.

Wienersalat - kold kartoffelsalat med pølser
Kold kartoffelsalat med pølser
Se opskriften her
Wienersalat - kold kartoffelsalat med pølser

11.

Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift
Nem opskrift på fedtfattig kartoffelsalat med ymer og ravigottesauce
Se opskriften her
Hjemmelavet kartoffelsalat med ymer - opskrift

Varm kartoffelsalat med rødløg & peberfrugt