Kartoffelsuppe med bacon – til MANGE gæster

  • Kartoffelsuppe med bacon til mange gæster

DSC_2588

I weekenden havde vi 20 gæster til fødselsdag her i huset. Læs om vores fødselsdagsbrag og alle kagerne her. Jeg lovede dig at du, udover alle kageopskrifterne, nok skulle få opskriften på vores kæmpe grydefuld “kartoffelskrub-af-suppe” som vi lavede og serverede for vores gæster.

7 liter kartoffelsuppe blev konsumeret med 1 kilo bacondrys (ja man skulle tro det var til et helt regiment! 😉

Det var sønnike der bestilte kartoffelsuppen, det er nemlig hans yndlings. Jeg sprang på ideen, da det er en vildt let ret at lave til mange. Retten er ultralet at købe ind til og er også en af de billigste retter du kan servere når der er gæstebud. Alle vil elske retten, store som små.

Kartoffelsuppe med bacon til mange gæster

Jeg lavede retten dagen før og så spiste vi kartoffelsuppe til aftensmad om aftenen. Nemt og om man laver mad til 4 eller til 20 gør vist ikke den store forskel? Ok indrømmet. Lidt 😉

Jeg har skrevet om kartoffelsuppen før, men opskriften i dag har fået et ekstra bacontvist og den er også ganget op så opskriften passer til 24 personer. Det er genialt at lave kartoffelsuppe til skrub-af-mad! 🙂

Kartoffelsuppe med bacon til mange gæster

Kartoffelsuppe med bacon - til MANGE gæster
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækker kartoffelsuppe med bacon
Forfatter:
: Mormormad - klassiske oldschool retter
: Slow food - simremad
Portioner: 24
Det skal du bruge:
  • 3½ kilo kartofler i grove tern
  • 6 liter kogende vand
  • 8 svinebouillonterninger
  • 6 løg i grove tern
  • Salt/peber/kryddersalt
  • ½ liter piskefløde
  • 1 kilo bacon i tern
Sådan gør du:
  1. Find din allerstørste gryde op. Størst som i STØRST!
  2. Svits bacontern. Rør godt undervejs.
  3. Tag baconenternene op med en hul-ske og læg den til afdrypning på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
  4. Svits løgstykker og kartoffelternerne i baconfedtet sammen med bouillonterningerne (ja jeg ved godt du synes det vil svømme i fedt, men det giver altså en god smag og pludselig er fedtet fordampet/trængt ind i både kartofler og løg).
  5. Vend kartofler og løg en del gange. Krydr godt med salt/peber og krydderisalt.
  6. Kog vand i elkogekedlen imens.
  7. Når løg/kartofler er færdig-ristede, så hæld kogende vand over og lad nu suppen simre under låg i en halv times tid.
  8. Herefter blendes suppen med stavblender (hold den godt ned i gryden, så undgår du kartoffelsuppestrint)
  9. Tilsæt fløde og smag til med ekstra krydderier. Der skal en hel del krydderier i, men start forsigtigt.
  10. Servéres i din fineste suppetallerken. Suppen drysses før servering med ristede bacontern. Det smager HIMMELSK med bacon i suppen. Et kilo bacon lyder af meget, men det er det ikke når man inviterer 20 gæster og har (kronisk) sulten teenager i huset 😉

Kartoffelsuppe med bacon til mange gæster

Kartoffelsuppen bliver rund og blid i smagen.; fløjlsblød og cremet og det geniale er, at kartoflerne jævner suppen, så du slipper helt for stivelse i den sammenhæng.

Denne suppe hører helt klart til iblandt husets suppefavoritter. At det ovenikøbet er den nemmeste, billigste ret man kan lave, ja det skal vi da ikke klage over, vel? Hvis man regner kroneprisen ud pr. portion, så bliver det altså ikke til meget pr. menu?

Kartoffelsuppe med bacon til mange gæster

At teenagedrengen selv foreslår suppen serveret for sine gæster er da vist også den vildeste suppe-anbefaling en suppe kan få? (P.S.: Jeg forstår ham, en uovertrukken suppe til prisen 😉

Her kan du se suppefremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:

Suppen er god, mættende og fyldig i sig selv men servér meget gerne et madbrød til alligevel. I lørdags havde vi så mange fødselsdagsboller til rest, at jeg improviserede et hurtigt fad hvidløgsbrød af dem:

Jeg skar bollerne over og smurte med smør iblandet friskpresset hvidløg, salt og tørret eller frisk persille. Hvidløgsbrødene ristede jeg 10 minutter ved 150 grader varmluft, eller til de var gyldne og sprøde. Der blev spist  yderligere 15 boller på denne måde, så ialt 45 fødselsdagsboller blev konsumeret den dag + 20 grovboller (vildt! – men hvor er det GODT mine gæster forstår at “tage fra” 😉

Hermed er et suppetip bragt videre fra mig til dig.

Kartoffelsuppe til mange – nemt og lækkert “skrub-af-mad”  🙂

Kartoffelsuppe med bacon til mange gæster

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. tina nymann 17. marts 2015 af 07:50- Svar

    Er altså vild med at du lige finder de der glemte opskrifter frem (i hvert tilfælde glemt for mig;-)), for det inspirerer mig så også til andre lækkerier til middags- og kagebordet, takker og ha’ en dejlig dag:-)

    • Gitte Hansen 17. marts 2015 af 18:13- Svar

      Selv tak Tina og tusind tak selv for din altid positive feedback. Så skønt! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Solvejg 16. marts 2015 af 22:00- Svar

    Suppe er altid dejligt.
    Det er noget af en portion du her har arbejdet med.
    Aftensmad her i huset til aften – broccolisuppe. Det var heller ikke dårligt.

    • Gitte Hansen 17. marts 2015 af 18:12- Svar

      Ja der er suppe nok til hele gaden Solvejg 🙂 Suppe er altid godt. Broccolisuppe lyder godt, blender du den eller?
      Håber du har haft en skøn tirsdag 🙂

Læg en kommentar