Cookies med hasselnødder og Mars-bar

Kattepasser – Cookies med Mars-bar og hasselnødder

DSC_7513Vi skal snart til Norge. Vi har kat. Vi har gode naboer. Aha! Kattepasser- Cookies??

Vil et fad cookies mon kunne gøre det LIDT nemmere at få stillet sommerferieGULDspørgsmålet: “Kunne I have lyst til at passe vores kat?”

Vores søde naboer kiggede forbi med deres skønne børn.  Vi fik spurgt, og de sagde JA!. Jeg fortalte, at der var cookies på vej til dem. Med Mars-bar. Der kom julelys i øjnene på ungerne, også selvom det ikke er jul, men juli. HVORDAN kan man have en Mars-bar liggende på lager, kunne jeg se de tænkte?

DSC_7497Min datter er stoppet med at spise ALT sødt og sukkerholdigt og pludselig arvede jeg 10 Mars-bar, en julegave der aldrig var blevet spist. Ja tak, Mars-bar kan jeg da ALTID finde på at stoppe i kager. Flot og respektindgydende at datteren sådan har kunnet sige STOP – FULD stop for alt sødt.

Jeg fortalte nabo-børnene, at min datter ikke længere spiser slik og sukker. Der var chok og forundring at spore. “HVORFOR IKKE?” udbrød det ene barn? “Jeg ville da ALDRIG stoppe med at spise slik og kager!??”. Tja, tjo. Ord som “hun får mere energi, når hun ikke spiser sukker”, prellede af på de små. Det var volapyk og ukendt land for dem 😉

Jeg tror faktisk, at de kære unger allerhelst ville have spist Mars-bar’en au naturel, men nu blev den altså stoppet i kager, som lovet.

Ultra nemme kager. Jeg havde 2 æggeblommer i overskud, efter at have brugt æggehviderne til at lave sommerens flotteste Pavlova med jordbær og hindbær. Den skal du nok skal komme til at høre mere om snart. Du får lige et smugkig her.Pavlova

Hvilke cookies kan man bage hurtigt – med to æggeblommer? Jeg havde lovet nabo-ungerne at de ville få cookies inden sengetid og det var aften, så det blev tjep tjep cookies. Fra start til slut gik der 30 minutter. Dejen kan røres bare med ske. Det er denne cookiesopskrift der blev udviklet lidt på

DSC_7509

Her kommer opskriften på kattepasser – cookies med Mars-bar og hasselnødder:

Du skal bruge:

2 æggeblommer

2 dl. flormelis

1 tsk. vaniljesukker

50 gram blødgjort smør

1½ dl. mel

½ tsk. natron

1 håndfuld grofthakkede hasselnødder

1 Mars-bar i tern.

DSC_7508

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Lun smørret 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen.
  • Rør æg, flormelis og vaniljesukker med det blødgjorte smør.
  • Tilsæt mel iblandet natron.
  • Tilsæt grofthakkede hasselnødder
  • Tilsæt grofthakket Mars-bar.
  • Voila – det var det.  Nemt ikke?
  • Tril kugler af dejen og sæt dem med god afstand på en bageplade.
  • Bages i ovnen i 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne vokser op og falder sammen når bagetiden er ved at være slut. Det skal de. Kagerne bliver sprøde, når de er helt afkølede.
  • Opbevares i tætsluttende kagedåse, lige indtil de er spist. Der går ikke længe. Måske DU også skal fedte for nogle kattepassere??  😉

DSC_7498DSC_7501DSC_7502DSC_7503

Så er der hurtige kattepasser- cookies. Måske vi også bare kunne kalde dem hurtige børne-cookies? Alle, store som små, vil være vilde med disse kager og du kan variere fyldet i det uendelige. Tilsæt gerne lakrids, tranebær, hvid chokolade eller andre lækkerier?
DSC_7512

Dejligt vores gode naboer kigger efter vores kat og vores hus. Der er mange naboer omkring der er søde til at holde øje og kigge til vores hus flere gange dagligt, så har du skumle bagtanker derude er det ikke besværet værd. 😉

Snart går det løs med pakkkeriet. Norge is calling. Er du klar til at komme med på tur? 😉

P.S.: Naboerne, store som små, blev glade for kagerne 🙂

Mere inspiration

2 tanker om "Kattepasser – Cookies med Mars-bar og hasselnødder"

  1. Ser rigtig lækre ud !!! Er lidt nysgerrig – hvorfor bruger flormelis og æggeblommer og ikke sukker/farin/hele æg som “alle” andre ??

    1. Hej Louise
      Tja, tjo. Hvorfor mon? Kan snart ikke huske det. Jeg startede ud med en opskrift med flormelis og fandt ud af opskriften var lækker, og siden har jeg bare lavet disse cookies i utalllige afskygninger. Dejen er nem at røre sammen hvis man laver den med flormelis, men ved ikke om det gør nogen forskel for smag og konsistens ellers? Jeg tror sagtens du kan bruge almindeligt sukker, for det smelter jo uanset under bagning tænker jeg?
      Rigtig god fornøjelse med dine cookies, med eller uden flormelis 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *