Kiksekage med orangesmag – nemt lavet af kondenseret mælk

  • Kiksekage med orangesmag - ment lavet af kondenseret mælk

Kiksekage med orangesmag - ment lavet af kondenseret mælkÅh mon ikke vi alle har skønne barndomsminder med en lækker kiksekage? Søde, chokolademinder.

Jeg mindes min farmors kiksekage lavet af svinepalmin – en kiksekage der smeltede på tungen.

Jeg har ikke smagt kiksekage i MANGE år. Jeg har gået lidt udenom den svinefedt dér, men NU er kiksekagen tilbage på banen, for kiksekagen kan jo laves så nemt af kondenseret mælk – det anede jeg slet ikke!Kiksekage med orangesmag - ment lavet af kondenseret mælkKombinationen af smør, chokolade og kondenseret mælk er skøn og kiksekagen lavet af kondenseret mælk, er bestemt konkurrencedygtig med palmin-udgaven. Bedøm selv.

Med en kiksekage kan du trylle en dessert til minimum 10-12 mennesker med kun 5-10 minutters forberedelse og så klarer køleskabet resten.-Jep det passer og det bliver den skønneste kiksekage 🙂Du behøver kun 5 ingredienser til kiksekagen – så nem at købe ind til, er den også. En total vinderdessert! 🙂

Kiksekagen vil række til mange lækkersultne munde, for den er drøj i brug. Tro mig, du kan kun spise et enkelt stykke, for chokoladesmagen er intens, men hver eneste mundfuld er en himmerigsmundfuld. Kiksekage med orangesmag - ment lavet af kondenseret mælkPå Facebook tippede jeg om at jeg var i fuld gang med at skrive opskriften og flere af jer skrev hurtigt tilbage – I tripper og venter utålmodigt på opskriften, så her kommer den. 🙂

Kiksekage med orangesmag - nemt lavet af kondenseret mælk
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kiksekage med orangesmag - nemt lavet af kondenseret mælk
Forfatter:
: Dessert og sødt
: Brød og kager
Portioner: Min. 12 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 400 gram mørk chokolade
  • 50 gram smør
  • Skallen af 1 vasket appelsin (kiksekagen kan også laves uden appelsin)
  • 1 pakke vaniljekiks (firkantede). Jeg brugte ca. 24 kiks
  • 'Evt. 1-2 håndfulde ristede hasselnødder
Sådan gør du:
  1. Put kondenseret mælk, smør og chokolade i en gryde og lad det smelte sammen ved svag varme. Rør ofte.
  2. Riv skallen af en appelsin og rør det i.
  3. Beklæd en lille rugbrødsform eller en anden høj form med husholdningsfilm og læg nu chokoladecreme og kiks lagvis i formen, brug en dejskraber. Formen skal være ca. ca. 20-25 cm. lang. Du kan også bruge en fladere form med større overflade, men så bliver kiksekagen ikke så høj.
  4. Smør et et tyndt lag i bunden, læg kiks på, chokoladecreme på og fortsæt til du kan afslutte med et chokoladelag på toppen. Glat toppen og enderne fint med dejskraberen.
  5. Hak hasselnødder groft og drys på toppen
  6. Fold filmen indover toppen og stil nu kiksekagen til afkøling i mindst 3-4 timer. Kiksekagen er klar, når chokoladen er stivnet helt.
  7. Skær tynde stykker kiksekage - det gøres nemt med en skarp kniv. Der skal bruges en del armkræfter. Servér f.eks. appelsin/mandarinbåde til.

Kiksekage med orangesmag - ment lavet af kondenseret mælkDet er helt vildt nemt at lave kiksekage. Helt vildt nemt! Skal du have mange gæster, vil det være et scoop at servere kiksekage. Det er en anderledes dessert og forfriskende også. Den smager komplet skønt til en god kop kaffe og den vil gøre sig godt,  til både dessert og kageborde.

Orangesmagen giver en rigtig god smag til kiksekagen og gør at chokoladesmagen ikke bliver alt for bastant. Er du ikke fan af appelsinsmag i chokolade, kan den dog fint undværes. Du bestemmer 🙂

Det tager virkelig kun 10 minutter at forberede kiksekagen og se lige her, hvor nemt det er:

Desserten er tyng og chokoladesyndig og tro mig, du tænker ikke, at der er dessert nok til så mange, men det er der. .

Vi har stadigvæk kiksekage tilovers fra nytårsaften, men vi var også kun 3 omkring middagsbordet. Det var en skøn dessert – enkel men alligevel rigtig lækker.

Resten af kiksekagen tager vi med på familiebesøg i morgen – kiksekagen kan fint holde sig på køl i mange dage, hvis den er godt pakket ind. Fryseegnet tror jeg ikke den er, men køleskab er fint.

Er du klar til at springe på kiksekage i en moderniseret form?

Måske du også søde kiksekage-barndomsminder? 🙂
Kiksekage med orangesmag - ment lavet af kondenseret mælk

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 16. januar 2018 af 18:08- Svar

    Hej Gitte
    Jeg tror bestemt, den er fryse egnet. Tilgengæld har jeg erfaret, at kiksene bliver bløde, når kiksekage står et par dage, og så synes jeg, den mister noget, da forholdet mellem blød chokolade og sprød kiks forsvinder.

    • Gitte Hansen 16. januar 2018 af 19:56- Svar

      Tror du har ret Jenny – tak for dine pointer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Hanne Wolf 6. januar 2018 af 05:21- Svar

    Er det usaltet smør, du bruger? Kan den stivne med saltet smør?

    • Gitte Hansen 7. januar 2018 af 12:22- Svar

      Hej Hanne
      Den kan sagtens stivne med saltet smør og den smager helt fortryllende med det 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kiksekagen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar