Klæg, svampet og syndig svensk chokoladekage

  • Klæg og syndig svensk chokoladekage

Klæg og syndig svensk chokoladekageKage to dage i træk. Sikke en redelighed. Kan du mon klare mosten? 🙂

Igår spiste vi chokoladecookies med Nutella og hasselnødder. I dag fortsætter vi vores chokoladehærgen og serverer en tung, sød og klæg chokoladekage, efter svensk kladdkaka-inspiration. DSC_1223

Kan du godt lide chokoladekager der er klæge i midten, sprøde på toppen og kager der føles seje at bide i/gumle på? Hvis ja, så vil du storelske denne kage! Kagen smager komplet fortryllende og ville være et endnu større hit hvis den blev serveret med flødeskum eller vaniljeis til.Klæg og syndig svensk chokoladekage

Vi serverede kagen bare med sigtet flormelis – så fint, så nemt og så lækkert. Det kunne vi fint nøjes med, men gå gerne all-in med tilbehøret. Skal der være fest, lad der være fest :-).

Her kommer opskriften på den nemme chokoladekage:

Klæg, svampet og syndig svensk chokoladekage
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Klæg og syndig svensk chokoladekage
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 250 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram hvedemel
  • 4 spsk kakaopulver
  • ¼ tsk salt
  • 125 gram grofthakket chokolade (mørkt er bedst)
  • Drys:
  • Sigtet flormelis
  • Tilbehør:
  • vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum - evt. sommersøde jordbær eller kirsebær?
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen - 175 grader varmluft.
  2. Smelt smør (gøres nemmest i mikrobølgeovnen i varmefast skål - 15 sekunder af gangen)
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  4. Tilsæt smeltet smør
  5. Bland kakao med salt og hvedemel og rør det i dejen. Brug kun ske eller dejskraber her, pisk ikke.
  6. Hak chokoladen grøft og rør den i.
  7. Smør et tærtefad med smør og drys med hvedemel. Bank det overskydende mel af. Melet forhindrer, at kagen hænger alt for meget fast i fadet.
  8. Bag kagen nederst i ovnen i 20-25 minutter.
  9. Kagen skal gerne føles lidt "svuppende"/klæg når du tager den ud. Den sætter sig når den bliver kold og kan med fordel trække til næste dag. Du bestemmer hvor klæg din kage skal være - vælg om du vil give kagen 20 ell. 25 minutter. Min kage fik 25 minutter og var rigtig fin.
  10. Lad kagen afkøle, før du lirker stykkerne op. Den kan være lidt svær at skære, for kagen er jo klæg og lidt porøs. Det er nemmest at skære kagen når den er helt kold. Brug f.eks. en lagkageske.
  11. Drys med sigtet flormelis og servér med iskoldt flødeskum, lækker vaniljeis eller creme fraiche til. En god kop kaffe/ te er jo selvfølgelig også et must 🙂

Klæg og syndig svensk chokoladekage

Totalt lækker chokoladekage altså! Meganem og rigtig hurtig at røre sammen. Kagen er perfekt er servere en dag du får gæster på besøg, for den kan røres sammen i god tid i forvejen og bages imens I spiser hovedretten. Kagen passer fortrinligt som dessertkage til kaffen. Dine gæster vil elske den!

Jeg ville have elsket at servere frisk frugt til kagen. Hvor jeg GLÆDER mig til man igen kan købe eller plukke sommersøde danske jordbær, kirsebær eller hindbær? Frisk frugt ville twiste kagen rigtigt godt og fungere rigtigt godt som syrligt modspil til det chokoladetunge.

Klæg og syndig svensk chokoladekage

Det er ikke lyv når jeg skriver, at kagen tager et kvartér at røre sammen. Totalt succeskage. Smager jo slet ikke som om den er lavet på ingen tid?

Skal du bruge kage der først skal serveres dagen efter, vil denne kage også være helt perfekt. Den bliver kun bedre af at blive lavet i forvejen. Skal du bruge kage til mange, tænker jeg at tre- eller firdobbelt portion vil række til ovnens bradepande?

Kig med her og se hvordan man bager den nemme svampede chokoladekage:

…og hvad er nu kladdkaka for noget? Hvis du læser med på søde svenske Linn’s blog “Frk. Kræsen” så kan du læse, at “kladdig” betyder “svampet”. Kladdkaka er en svampet kage, og det er lige hvad denne er.

Linn er – som jeg – helt vild med chokoladekagen. Enkel og lækker og helt perfekt kladdig.
Klæg og syndig svensk chokoladekageBrug gerne en god chokolade til kagen. Jeg brugte nu bare en middelmådig én – og kagen fik 5 stjerner med hjemmefra alligevel. Du behøver ingen chokoladeluksus for at imponere med denne kage, det lover jeg. 
Klæg og syndig svensk chokoladekageLad gerne kage afkøle, før du skærer dit første stykke. Vi kunne nu ikke vente, så vi lirkede det første stykke op imens kagen endnu var lun. Sej og klæg midte. Ah – denne kage kan jeg altså godt lide og vi husker lige på den næste gang vi skal have gæster, ikke? 🙂
Klæg og syndig svensk chokoladekage

Håber du har haft en rigtig god weekend?

Det har jeg. Hvor blev den af? Den var jo overstået før vi nåede at blinke? Hvad har vi så ellers lavet ved siden af lørdagsarbejde, rengøring, tøjvask og madlavning?sommerhus

Tjo, vi surfer møbler og havemøbler til vores nyindkøbte sommerhus i helt stor stil. Hvor vi glæææder os sådan til at få nøglerne, så vi kan begynde at komme igang! Er komplet ivrig efter sommerferie nu, så vi kan komme igang med de lidt større male- indretnings- og træfældningsprojekter 🙂

Sommerhuset kommer du til at høre MEGET mere til i de næste måneder – år? Weee – jeg glæder mig som et lille barn altså – og resten af familien gør også. Jubii – forventningens glæde <3 <3

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Thomas Nielsen 11. april 2016 af 15:19- Svar

    Den er bare super god, næsten som en brownie, tror jeg vil prøve med valnødder i, næste gang.

    • Gitte Hansen 12. april 2016 af 20:13- Svar

      Hej Thomas
      Tusind tak for din tilbagemelding. Det glæder mig du synes om kagen! Ja du har da helt ret, den minder om brownie. God ide med valnødderne, det skriver jeg mig lige bag øret. Tak for tippet 🙂
      God fornøjelse med bageriet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar