Knækbrød – med kerner. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre knækbrød med en masse frø og kerner.

Se lige en stor bunke knækbrød jeg bagte i weekenden.

Knækbrød - nem opskrift med frø og kerner

Amanda skulle til Berlin med klassen og i instrukserne til turen, stod der, at de unge skulle have en stor madpakke med. Det tog moren jo selvfølgelig meget bogstaveligt. 😉

Udover en stor madpakke, så havde Amanda også ønsket sig en KÆMPE stak hjemmelavede knækbrød, der kunne fungere som snacks i løbet af ugen.Knækbrød - nem opskrift med frø og kerner

Hvis du endnu ikke har prøvet at bage knækbrød selv, så skal du vide, at de er en sand lækkerbisken. Snack-agtige.

Her i huset forsvinder de så hurtigt som chips, men fordelen er, at de mætter godt og er klart meget sundere.

Hjemmelavede knækbrød er meget nemme at lave og de smager så godt! De mætter godt og er rigtigt gode som mellemmåltid og i madpakken også.

Du kan lige så godt bage dobbelt portion fra starten – forsvinder nemlig meget hurtigt

Opskriften på hjemmelavede knækbrød med solsikkekerner og hørfrø kommer her.

Knækbrød – få en god, nem opskrift med frø og kerner hér

Knækbrød nem opskrift med frø og kerner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Keyword: knækbrød
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 0.5 dl olie
  • Evt.: Pensl med olie og drys med f.eks. revet parmesanost, paprika og salt eller andet krydderi,

Sådan gør du

  • Alle ingredienser røres sammen til en tyk fast masse. Brug gerne en røremaskine, ellers er det lidt svært. Brug evt. din elpisker med dejkroge. Gem olien til sidst og tilsæt den lidt efter lidt. Det er ikke sikkert din dej har brug for al olien. Dejen skal føles tyk og klistret men ikke så meget at den hænger helt vildt i fingrene.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet og fordel halvdelen af dejen på papiret. Læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
  • Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir. Drys evt et lag birkes eller solsikkekerner på dejen og rul en ekstra gang ovenpå med kagerullen. (med papiret på igen). Så hænger dit drys bedre fast.
  • Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
  • Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du nu synes) med en pizzaskærer, og bag knækbrødene i ca. 20-25 min. ved 200 grader. til de er gyldne og bagt så de kan sige "knæk".
    Knækbrød opskrift med korn og kerner
  • Du kan pensle knækbrødene før bagningen og drysse med f.eks. krydderi som paprika, hvidløgssalt eller sesamfrø

Noter

Mængden af korn, kerner og mel kan varieres
Tilsæt f.eks. 3 dl havregryn og færre kerner. Du kan også bruge mere hvedemel og færre kerner, eller 2 dl. hørfrø og ingen græskarkerner. 
Knækbrødene kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende beholder
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Knækbrødene med frø og kerner er så sprøde og lækre – og heldigvis nemme at lave

Knækbrød - nem opskrift med frø og kerner

Hjemmelavede knækbrød smager bare så godt.

Det “bøvlede” ved knækbrød er helt klart selve udrulningen.

Det kræver armkræfter og kræver også at du har en god højde i forhold til dit køkkenbord, så du kan arbejde rigtigt.
Min mand og jeg har tit den fordeling, at jeg laver dejen, så ruller han ud. Det fungerer godt sådan for os.
Prøv at se om du kan finde en at lokke med, hvis du synes dine armkræfter slipper op, når der skal rulles 😉
Knækbrød - nem opskrift med frø og kernerPudsigt nok melder sulten sig altid hos madbloggeren sent om aftenen.
Heldigvvis er knækbrødsdåsen en uskyldig dåse at gå i, når man bliver lækkersulten. 😉

Knækbrødene vil være et hit til brunch, men også perfekte at servere som forret snack, måske til en en lækker guacamole eller som brød til tapas.Knækbrød - nem opskrift med frø og kerner

Få flere lækre opskrifter på knækbrød her:

1.

Knækbrød med krydderier og revet ost - nem opskrift
Lækre knækbrød med hvidløgssalt, cayennepeber og parmesan
Se opskriften her

2.

Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
Sprøde snackagtige knækbrød
Se opskriften her
Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift

3.

Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
Nemme knækdbrød uden mel, lavet af havregrød
Se opskriften her
Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød

4.

Hjemmelavede knækbrød uden olie - opskrift
Nemme knækbrød med kerner - uden olie
Se opskriften her
Hjemmelavede knækbrød uden olie - opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.