Knækbrød – med kerner. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre knækbrød med en masse frø og kerner.
Se lige en stor bunke knækbrød jeg bagte i weekenden.
Amanda skulle til Berlin med klassen og i instrukserne til turen, stod der, at de unge skulle have en stor madpakke med. Det tog moren jo selvfølgelig meget bogstaveligt. 😉
Udover en stor madpakke, så havde Amanda også ønsket sig en KÆMPE stak hjemmelavede knækbrød, der kunne fungere som snacks i løbet af ugen.
Hvis du endnu ikke har prøvet at bage knækbrød selv, så skal du vide, at de er en sand lækkerbisken. Snack-agtige.
Her i huset forsvinder de så hurtigt som chips, men fordelen er, at de mætter godt og er klart meget sundere.
Hjemmelavede knækbrød er meget nemme at lave og de smager så godt! De mætter godt og er rigtigt gode som mellemmåltid og i madpakken også.
Du kan lige så godt bage dobbelt portion fra starten – forsvinder nemlig meget hurtigt
Opskriften på hjemmelavede knækbrød med solsikkekerner og hørfrø kommer her.
Knækbrød – få en god, nem opskrift med frø og kerner hér
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkerkerner
- 1 dl græskarkerner
- 3,5 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2,5 tsk. salt
- 2 dl vand
- 0.5 dl olie
- Evt.: Pensl med olie og drys med f.eks. revet parmesanost, paprika og salt eller andet krydderi,
Sådan gør du
- Alle ingredienser røres sammen til en tyk fast masse. Brug gerne en røremaskine, ellers er det lidt svært. Brug evt. din elpisker med dejkroge. Gem olien til sidst og tilsæt den lidt efter lidt. Det er ikke sikkert din dej har brug for al olien. Dejen skal føles tyk og klistret men ikke så meget at den hænger helt vildt i fingrene.
- Læg et stykke bagepapir på bordet og fordel halvdelen af dejen på papiret. Læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
- Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir. Drys evt et lag birkes eller solsikkekerner på dejen og rul en ekstra gang ovenpå med kagerullen. (med papiret på igen). Så hænger dit drys bedre fast.
- Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
- Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du nu synes) med en pizzaskærer, og bag knækbrødene i ca. 20-25 min. ved 200 grader. til de er gyldne og bagt så de kan sige "knæk".
- Du kan pensle knækbrødene før bagningen og drysse med f.eks. krydderi som paprika, hvidløgssalt eller sesamfrø
Noter
Mængden af korn, kerner og mel kan varieres
Tilsæt f.eks. 3 dl havregryn og færre kerner. Du kan også bruge mere hvedemel og færre kerner, eller 2 dl. hørfrø og ingen græskarkerner. Knækbrødene kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende beholderKnækbrødene med frø og kerner er så sprøde og lækre – og heldigvis nemme at lave
Hjemmelavede knækbrød smager bare så godt.
Det “bøvlede” ved knækbrød er helt klart selve udrulningen.
Det kræver armkræfter og kræver også at du har en god højde i forhold til dit køkkenbord, så du kan arbejde rigtigt.
Heldigvvis er knækbrødsdåsen en uskyldig dåse at gå i, når man bliver lækkersulten. 😉
Knækbrødene vil være et hit til brunch, men også perfekte at servere som forret snack, måske til en en lækker guacamole eller som brød til tapas.
Få flere lækre opskrifter på knækbrød her:
1.
2.
3.
4.
Min erfaring er, at de ikke må være for tykke, så synes jeg nemlig, de knap bliver så sprøde – og de har det med at være tykkest midt på det udrullede dejstykke. Det kan godt være, de er ‘pænest’, når de er fine firkantede, men det er faktisk næsten de ‘ukurante’, der er lidt ‘flossede’ i kanten, der er sprødest og bedst.