Knasende kernesprøde knækkende knækbrød

Ok. Det er gået op for mig.

Enhver madblogger, med respekt for sig selv, skal have en opskrift på hjemmelavede knækbrød på bloggen. Sådan er det. 🙂

Det skal være mig en fornøjelse!

Færdigbagte knæk-brød. Er færdige når de er gyldne og kan sige "knæk"! 🙂

Har man én gang prøvet at lave hjemmelavede knækbrød, så spørger man sig selv : “Hvorfor i al verden har jeg ikke gjort det noget før??” Hvorfor i himlens navn give 30 kr for 5 stk. knækbrød hos bageren eller fra Urtekram, når man kan bage nogle der er lige så lækre selv??

Det smarte er, at man kan bruge lige præcis de korn og kerner man foretrækker, eller dem man nu lige har i køkkenskabet.

Der findes forskellige opskrifter. Nogle med olie, nogle uden olie. Den opskrift jeg bruger, har jeg fra en rigtig god kollega Lisbeth. Dog tilsætter jeg ½ dl. olie, da jeg har fundet ud af, at med en lille smule olie bliver de bedst.

Opskrift på knækbrød : (Jeg fordobler ALTID portionen. Elsker når knæk-brødsbøtten bliver fyldt HELT op).

200 gr. hvedemel
2 dl vand
50 gr. havregryn
50 gr. græskarkerner
50 gr. høfrø
50 gr. solsikkekerner
50 gr. sesamfrø
1 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk salt. 3-4 spsk. olie

Korn og kerner

Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej. Brug gerne røremaskine.

Perfekt med en røremaskine til knækbrødsdej! Den er grov og hård at røre

Del dejen i 2 lige store dele (3-4 hvis det er dobbeltportion) og rul ud så tyndt som muligt på et stykke bagepapir. Skær dejen ud i firkanter med en pizzaskærer.

Knækbrødsdejen røres tyndt ud

Knækbrødsdejen skæres nemmest med en pizza-skærer

Rullen har gjort sit arbejde!

Læg bagepapiret direkte over på bagepladen. Knækbrødene kan evt. pensles med vand og drysses med sesam, hørfrø, græskarkerner eller hvad man nu foretrækker.

Knæk-brød klar til ovn!

Bagetid ca. 25 min. midt i en 200 grader varm ovn. ( Varmluft 180 ) eller til de er gyldne.

De er færdige, når de kan sige knæk.  😀

Færdigbagte knæk-brød. Er færdige når de er gyldne og kan sige "knæk"! 🙂

Husk at køle dem godt af inden du kommer dem i dåse. Mange forsvinder fra bagepladen inden. De smager rigtigt godt som snack. Selv fiber-modstanderen i min familie har overgivet sig 🙂

Færdigbagte knæk-brød. Er færdige når de er gyldne og kan sige "knæk"!

P.S.: Jeg var løbet tør for sesam idag og brugte rugmel istedet. Knækbrødene blev noget grovere, men det passer os godt med et mellemmåltid der er noget mere sundt og mættende.

Vi har en eksamenslæser i familien som kom og gav et STORT kram. Det var åbenbart en rigtig god idé med knækbrøds-hapsere til arbejdet! ELSKER bare de krammere fra de store unger!  🙂

Færdigbagte knæk-brød. Er færdige når de er gyldne og kan sige "knæk"!

 

Mere inspiration

Læg en kommentar