Kokosmakroner classic eller de luxe med smør og chokolade

Her i familien laver vi ofte kokosmakroner når der er fødselsdag.

Mums – det er en herlig spise!

Kokosmakroner er taknemmeligt hurtigt hjemmebag, små lynhurtige successer uden de store armbevægelser. Den type hjemmebag kan vi godt lide her i huset. 😀

Faktisk består kokosmakroner kun af sukker, æg og kokosmel (æggesnaps med kokosmel i). Vupti. Så er der kokosmakroner.

Den ultranemme opskrift på kokosmakroner classic (light-version) kommer her :

Kokosmakroner classic eller de luxe med smør og chokolade

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 15-20 stk.

Kokosmakroner classic eller de luxe med smør og chokolade
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 2 dl sukker,
  • 240 gr kokosmel (ca. 1 pose)
  • Du kan erstatte det ene æg med 50 gram smeltet smør. Luxus-kokosmakroner
Sådan gør du:
  1. Æg og sukker piskes hvidt og kokos røres i. Sættes på bagepladen med 2 spiseskeer og formes evt til små toppe med fingrene. Pladen placeres midt i ovnen.
  2. Bages v. 175 grader i 8-10 minutter (lidt afhængig af hvor store de er. Tjek dem et par gange, de brænder nemt på i toppen).
  3. Skal man flotte sig lidt, kan man dyppe/pensle bunden i chokolade når de er kølet af. Det bliver de endnu lækrere af.

Skal man flotte sig lidt, kan man dyppe/pensle bunden i chokolade når de er kølet af. Det bliver de endnu lækrere af.Billedresultat for bagenørden chokoladeSom de kalorie-beregnende nok har regnet ud, er kokosmakroner også en rimelig fedtfattig spise (hvis man altså kan nøjes med at spise et par stykker 😉 Der er jo nemlig slet ingen fedtstof i!

Her i huset er vi både fan af kokosmakroner classic og smør-varianten.  Light-udgaven er rigtigt god og kagerne bliver lidt mere sprøde i det, men smørudgaven får den der konfekt-agtige smag og konsistens der lige hæver niveauet.

Altså. Jeg tænker at 50 gr. smør jo ikke er meget vel? Jeg har faktisk prøvet at reducere til det halve og det gik ok. Smart tænkt! Når smørret reduceres til halve, kan man godt lige tillade sig at snuppe en ekstra, kan man ikke? Hovedregning af den type har jeg altid været god til! 😉

P.S.: Kagerne nedenfor er uden chokolade i bunden.  Vi var lige lidt pressede på tid, den fødselsdags-formiddag inden gæsternes ankomst.

Kokosmakroner med smør.

Rigtig god fornøjelse med kokosmakronerne til dig 🙂

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *