Kokosmakroner med chokolade og smør

DSC_3238

Forleden var der forældremøde i 7a. Forældrene blev spurgt : “Gider nogen bage kage?”

JAAAA – Selvfølgelig gør vi da det, var vi nogen der råbte højt 🙂

Men hvad kan man så nå at bage, sådan en ganske almindelig hverdag?

Man kan da nå at bage kokosmakroner! Og skal det være lidt festligt, så kan man hurtigt stoppe lidt smør og chokolade i.

Fra start til slut tager kagerne ca. ½ time at lave. Det er hurtige kager at bage, hvis der kommer uventet besøg eller hvis du pludselig, uden varsel, bliver ustyrligt lækkersulten. 😉

DSC_3227

Her kommer opskriften. Den er let (der bliver 50-60 små kokosmakroner, så halvér gerne opskriften): 

4 dl sukker

4 æg

450 gram kokosmel

150 gram chokolade

½ dl. smør

Fremgangsmåde:

Har du en røremaskine, går det hurtigt. Dejen kan røres sammen på få minutter,

Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Kokosmel røres i.

DSC_3210

Hak og tilsæt chokoladen.

Har du rigtigt god tid, kan du smelte chokoladen og dyppe de bagte kokosmakroner heri, og lade dem tørre, så bliver de rigtigt smukke!DSC_3212

 Saml til sidst dejen med smørret.

Sæt dejen på en bageplade med to skeer. Dyp fingrene i vand og form små toppe.

DSC_3214

DSC_3219

Kokostoppene bages 6-8 minutter ved 175 grader varmluft. De skal være gyldne men ikke for brændte på toppen. Hold godt øje med dem. DSC_3223

Kokosmakronerne fik en noget gusten grå farve, i forhold til almindelige kokosmakroner, jeg tænker det var p.g.a. chokoladen? (se især billedet nedenfor) Måske det var dét der afholdt de fleste fra at prøvesmage til forældremødet?

Kagerne blev dog godkendt. Var sprøde og duftede himmelsk. Dem der dristede sig til at smage, endte med at spise MANGE og resten af kokosmakronerne blev videregivet kageorgie i 7a dagen efter. Til stor jubel. DSC_3245Kast dig gerne ud i et fad hurtige kokosmakroner…

Nemme, lette, sprøde og fristende..

God fornøjelse! 🙂

Mere inspiration

7 Kommentarer

  1. Gitte Hansen 26. marts 2013 af 22:50- Svar

    Tak skal du have Mai-Britt. Jeg vil prøve dine gode lækre søde påhit 🙂
    God påskeferie til dig 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

  2. Mai-Britt 26. marts 2013 af 22:25- Svar

    Jeg har lavet dem med chokolade en del gange. Det med bagningen kun en enkelt, min datter gjorde opmærksom på det og ka de blir super lækre. De må bare ikke få for neget i ovnen

  3. Mai-Britt 26. marts 2013 af 22:25- Svar

    Jeg har lavet dem med chokolade en del gange. Det med bagningen kun en enkelt, min datter gjorde opmærksom på det og ka de blir super lækre. De må bare ikke få for neget i ovnen

  4. Gitte Hansen 26. marts 2013 af 21:31- Svar

    Det må jeg prøve Mai-Britt. Uhm. Bager du halvdelen og bliver de ligesom almindelige kokosmakroner så?
    Tak for din feedback! 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

  5. Mai-Britt 26. marts 2013 af 13:38- Svar

    Ja, det er alt! 2 ingredienser. Det er meget klistret, men vand på fingerne hjælper. Og man skal ikke undervurdere at overtrække nogle med chokolade 😉 Det er så godt. Og let!

  6. Gitte Hansen 26. marts 2013 af 10:25- Svar

    JUBII! Tak Mai-britt. Det vil jeg prøve. Altså hvordan? Kun kokosmel og kondenseret mælk?
    Lyder lækkert! Har både kokosmel og kondenseret mælk på lager. Gnæk, gnæk. Det må blive dagens projekt 🙂
    TAK
    Mange hilsner
    Gitte

  7. Mai-Britt 26. marts 2013 af 08:06- Svar

    Du skal prøve at lave dem med kondenseret mælk! Kokosmel og kondenseret mælk til de har en passende konsistens… Halvdelen bages og den anden halvdel overtrækkes med chokolade – så er der bounty!

Læg en kommentar