Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade

Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmeladeAltså da jeg cyklede hjem fik jeg den vildeste trang til pebernødder. Ah suk og åh o- julekrydret småkagebag! Nu kan det ikke vare længe 😉

Efter lidt overvejelser kom jeg dog på andre tanker. En kagerest fra weekenden stod forladt på køkkenbordet. Et chokoladekageeksperiment du nok skal komme til at høre mere om. Chokoladekagen blev lavet i mikrobølgeovnen., Interessant! Kagen blev god, smagte godt men blev ikke spist op. Kagen var fyldt med chokolade og mandler, lutter gode sager og selvfølgelig skulle den da ikke gå til spilde!

Altså det giver jo heller ikke mening at bage nye kager før de gamle er spist op, vel? 😉

Giv din kedelige kagerest et nyt liv!

Ja indrømmet. Jeg var sukkerkold kl. 17.00 og en anelse desperat. Dagens sukkerfristelse blev til  derfor til hurtigttrillede romkugler lavet af en rest æblemarmelade og en blendet weekendchokoladekage. Wroom wroom 🙂

Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade

Den ultranemme opskrift kommer her, og du kan bruge alle slags kagerester tænker jeg? Bruger du lyse kagerester skal du dog tilsætte 2 spsk. kakao.

Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade:

Du skal bruge: 

En kagerest:  Min kage fyldte 3/4 tærtefad. Jeg målte desværre ikke kageresten af i gram. Har du en 5-6 muffins til overs vil det også kunne passe. Du kan også bruge en rest cookies. Brug gerne kager af chokolade, eller tilsæt ekstra kakao.

1 spsk. kakaopulver

1 tsk. vanljesukker

1 spsk. romessens

3-4 spsk. marmelade (jeg brugte æblemarmelade, fordi jeg havde en rest på lager, og den smager GODT! Du kan bruge al slags marmelade tænker jeg?)

1-2 dl. havregryn

Trilles i: 1-2 dl. kokosmel eller krymmel eller? (jeg er ikke vild med krymmel, især ikke det farvede, men måske du er, det ser jo også så festligt ud?) 🙂

Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade

Sådan laver du kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade:

  • Bræk kagen i små stykker og blend den fint i en blender/minihakker.
  • Tilsæt romessens, kakaopulver og vaniljesukker
  • Tilsæt marmelade og blend.
  • Tilsæt 1 dl. havregryn af gangen. Min “romkugle-blanding” blev ret flydende, så jeg tilsatte ialt omkring 2 dl. havregryn. Det er lidt forskelligt hvor meget marmelade kageresten kan opsuge, så prøv dig lidt frem med havregrynene. Måske du kun skal tilsætte 1 dl.? Konsistensen skal være så kuglerne kan trilles. Pas på ikke at tilsætte for mange havregryn, de vil nemlig fortsætte med at opsuge væde, og kuglerne skulle jo nødigt blive for tørre?

Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade

  • Havregryn i romkuglerne var perfekt! Grynene var gode til at opsuge fugt og de gav romkuglerne “bid” og tilførte lidt fiber i alt det søde.  Ej vi kan nok ikke sige at de ligefrem blev sundere, men dog lidt mere fiberholdige? 😉 Kald kuglerne havregrynskugler eller romkugler. Du bestemmer! 🙂
  • Disse romkugler er betydeligt mindre fedtholdige end de klassiske havregrynskugler – og den brugte æblemarmelade er også helt uden sukker – wee fedt med ikke-så-kalorieholdige-sukkerfristelser klokken sytten!
  • Stil romkuglerne til afkøling i køleskabet.
  • Nydes iskolde – med en god kop kaffe til.

DSC_0786

DSC_0785

 

Har du en kedelig kagerest så smid den endelig ikke ud og giv den heller ikke til fuglene, selvom de plager på denne årstid. Tryl i stedet lækre søde romkugler til din kære familie, kolleger, naboer eller venner. Romkuglerne  smager som en million, næsten, ihvertfald lige så godt som bagerens – og de koster jo NÆSTEN gratis at lave hvis du bruger lutter rester.

Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade God fornøjelse med rom-kugletrilleriet. Du vil ikke fortryde dit projekt. Din kedelige kagerest får et nyt liv. Stop kagespild  – stop madspild – så er der romkugler! 🙂

Mere inspiration

2 tanker om "Kokostrillede romkugler med havregryn og æblemarmelade"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *