Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

  • Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt

Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurtDet er sommer og kartoflerne smager skønt igen nu. Åh hvilken herlig årstid! 🙂

Jeg kan lide kartoflerne, selv når de er kogte nu – og det har jeg ventet over ½ år på.

De vintermelede kartofler kan jeg kun lide, hvis de er ovnristede og f.eks. lavet som sesamfritter, men om sommeren spiser vi kartoflerne kogte bare med smør.

Vi rister kartoflerne i hvidløgssmør. Vi spiser grøn kartoffelsalat i olie/eddikedressing, vi spiser kartoffelsalat i creme fraichedressing eller kartoffelsalat med peberfrugt og feta.

Sommerkartofler i alle afskygninger og i dag skal du høre om endnu en ny variant: kartoffelsalat med karry, sennep, purløg og græsk yoghurt. Halløj en lækkerbisken!Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurtHar du smagt kold kartoffelsalat med karry? Måske du er lidt skeptisk? Prøv det, kan jeg kun sige. Karrystrejfet er forfriskende i kartoffelsalaten og i kombination med sennep, purløg, honning og græsk yoghurt, smager det bare godt.

Kartoffelsalaten er nem at lave. Det største arbejde er at vaske og evt. skrabe kartoflerne. Jeg købte kartoflerne vaskede – de var hundedyre – men til gengæld var de så fine, at jeg slap for at skrabe dem. Skrællen var så fin og kartoflerne så faste, at skrællen sagtens kunne blive på.Overvej det gerne, når du skal lave kartoffelsalat. Der sidder nemlig mange gode vitaminer gemt i skrællen og sidegevinsten er jo også, at køkkenarbejdet går SÅ meget nemmere, når kartoflerne bare skal vaskes.

Jeg smager altid dressingen til, før jeg tilsætter kartoflerne og du skal huske på, at der skal være godt med smag i, for de “anonyme” kartofler vil og kan opsuge meget smag. Det er derfor også en fordel at lave kartoffelsalaten i god tid, så smagen kan “samle sig” og kartoflerne få mest mulig smag fra dressingen. Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurtDu får opskriften på karry-kartoffelsalaten lige her:

Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurt
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • Ca, 1½ kg kogte afkølede kartofler (gerne med skræl, hvis den er fin)
  • 300 gram græsk yoghurt (kan erstattes af creme fraiche, fromage frais, skyr ell. lign)
  • 3-4 spsk god mayo (f,eks. Hellmanns eller hjemmelavet)
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 tsk karry
  • ½-1 tsk salt
  • Hvidløgspeber
  • 1 spsk friskhakket purløg
  • 1 revet rødløg
  • 1 tsk sød sennep ell. dijonsennep med honning
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Vask og kog kartoflerne og stil dem til afkøling
  2. Rør dressingen sammen.
  3. Tilsæt først græsk yoghurt og mayonnaise
  4. Tilsæt krydderier, honning og sennep.
  5. Smag til, til du synes om smagen. Der må godt være godt med smag i dressingen.
  6. Snit kartoflerne fint og rør dem forsigtigt i.
  7. Pynt med basilikumblade og tomatstykker
  8. Stil kartoffelsalaten køligt, til den skal serveres

Kartoffelsalaten med karry har sommerligt islæt og kartoffelsalaten vil være fin at servere med verdens bedste frikadeller til ethvert sommerligt festbord, til buffet, studenterfest, til klassearrangement, på skovturen eller som sommerlig menu hjemme hos jer selv en ganske almindelig hverdag.

Kartoffelsalaten vil også være fin at servere som skrub-af-mad efter festivitas eller som dagen-derpå-mad måske?  Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurtJeg fandt min fineste skål frem, for det sker jo ikke hver dag, at vi spiser den fornemme kolde kartoffelsalat. Vi samler forventningens glæde hele året og når det sker, er det med stor glæde.

Jeg er storfan af kartoffelsalat og vakler imellem at være mest vild den “grønne” version med olie/eddikedressing og den fuldfede med creme fraiche og mayonnaise

Nu har jeg fået endnu en variant at vakle imellem. Karryvarianten. Der er efterhånden mange kartoffelsalater i min Top ti og der er plads til endnu flere. Den gode kartoffelsæson er jo først lige begyndt. Heldigvis 🙂Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurtHåber også du stornyder sommermenuerne hjemme hos dig? Hvor er det skønt, at man kan købe lækkert, friskt og dansk produceret grønt i så lange baner. Uendeligt lange baner.

På min cykeltur hjem fra job, cykler jeg forbi den flinkeste gårdejer, der i en lille bod står og sælger sine grøntsager. En rar fyr og han sælger virkeligt gode – og billige – grøntsager. Jeg er altid frisk på at afprøve noget nyt, når jeg står i hans biks.

I dag blev det til cocktailtomater, spidskål, agurker og springløg. Jeg er frisk på det hele og fyldte mine cykelkurve op med grønt. Sikke et syn. 5 bakker jordbær og lange grønne stilke, der stak op. Jeg lignede en grønthandler på vej på grønttorvet – eller måske en sundhedsapostel in spe? 🙂

Måske jeg skulle tippe jordbærboden om at sælge fløde? Det gad jeg nemlig godt! Den fløde mangler vi nemlig lige nu. 5 bakker jordbær og ingen fløde i huset (hvem sagde sundhedsapostel? 😉Kold kartoffelsalat med karry, sennep og græsk yoghurtNye kartofler og friske danske grøntsager, hører til blandt nogle af sommerens mange glæder. Dem er der så rigeligt af og glade, smilende dimittender hører også med her.

I går havde vi fornøjelsen af at være til den fineste dimissionfest hos min niece. Sommerfest i haven med jordbær, kransekage og champagne. Glade mennesker til hygge og tapas. Smil i lange baner og en glad studine med sænkede skuldre, på kanten til voksenlivet og helt klar til nye eventyr.

Vil du se billeder fra dagen, så kig med her på bloggens Facebookside. Åh vi havde sådan en skøn dag! Jeg håber også du får fornøjelsen af studenter-fejring, i disse dage? Det er bare det allerbedste i juni måned – hvis man spørger mig  <3

 

Mere inspiration

Læg en kommentar