Er du også vild med koteletter i fad? Det er jeg. I alle afskygninger.
Der er den klassiske med bacon, tomat og champignon, den lækre version med persille/ketchup og fløde og f.eks. karryvarianten med æble.
Koteletter i fad er en perfekt ret, til dig der godt kan lide nemme retter, der passer sig selv, gode, fyldige simreretter hvor kød og grøntsager kan give smag til hinanden. I dag skal du høre om koteletter i en karryversion med kokosmælk, porrer og ananas. Uhm – en lækker ret!
Er du ikke fan af kokosmælk, kan du fint erstatte med fløde. Synes du ikke om tanken om kokosmælk og karry, men har du aldrig prøvet den version, så skulle du næsten unde dig selv at prøve alligevel.Karry og kokosmælk er GENIALT sammen og kombinerer du med ananas eller æble, så går alt bare op i en højere enhed.
Jeg iler med at bringe dig opskriften lige her. Jeg har brugt svinekoteletter, men nakkekoteletter, kyllingeschnitzler eller kalkunkød kan også sagtens bruges.De bedste koteletter er nok de gode, tykke svinekoteletter med skaft, men mindre kan også gøre det. Nakkekoteletter er også fine, de bliver mest møre og er fyldt med smag. Du bestemmer. Måske du har din helt egen kødfavorit eller måske du falder over et godt tilbud hos slagteren eller i dit supermarked?Du får opskriften på de lækre karrykoteletter i fad lige her:
Koteletter i fad med kokosmælk & karry opskrift
Ingredienser
- 4 store svinekoteletter (eller 8 små) nakkekoteletter kan også bruges
- Smør til stegning
- 1-2 spsk karry
- 2-4 porrer i skiver kan erstattes med 7-8 forårsløg
- 2 rødløg i skiver alm. løg kan også fint bruges
- 2 bouillonterninger
- 1 bakke champignon eller 1 glas med væde
- 1 dåse ananas med væde 3-400 gram (mere eller mindre er ok)
- ½ liter kogende vand
- 400 ml kokosmælk kan erstattes af fløde
- Jævning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Svits koteletterne i smør. Brug gerne en sautérpande eller en dyb stegepande. Retten kan også laves i ildfast fad, støbejernsgryde eller stegeso.
- Krydr med salt/peber.
- Svits karry og bouillonterninger med.
- Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken, tildækket med stanniol.
- Svits champignonerne og ananasskiverne på panden (gem ananasvæden).
- Skær rødløg og porrer i skiver og svits med, til væden er fordampet
- Læg koteletterne tilbage på/i panden.
- Hæld kogende vand ved og tilsæt også ananasvæde og kokosmælken.
- Læg låg på panden og lad retten simre minimum 30 minutter.
- Jævn saucen og smag evt. til med ekstra salt/peber og karry
- Servér fuldkornsris til og evt. dampet broccoli.
Noter
Koteletter i fad med kokosmælk og karry er en skøn ret
Jeg brugte en dyb sautérpande, som kan rumme en del liter. En almindelig pande kan også sagtens bruges, men tjek lige, om den er dyb nok, da saucen ellers gerne vil “boble” ovenud. Tjek også lige, om du har et låg til panden? Retten kan også fint laves i stegeso eller i et ildfast fad (gerne tildækket med staniol)
Der er dog lige jævningsproblematikken, hvis du bruger stegeso eller stegefad, men det kan du løse ved at røre et brev kartoffelmospulver ud i saucen, det jævner på den mest geniale facon 🙂Snart er det porresæson, så brug gerne flere porrer, hvis du har. Rødløg tilsatte jeg, fordi de røde løg er så smukke i gule karryretter. Du kan sagtens bruge almindelige løg, hvis du synes.
Retten er en rigtig simreret og det betyder, at den bliver lækrere, jo længere tid den simrer. Jeg elsker, når kød bliver så mørt, at det falder helt fra hinanden, men mindre kan også gøre.
Smagen bliver også mere intens, af langtidssimring, så lad gerne retten simre længere tid end ½ time, hvis I altså kan? Det kommer jo helt an på hvor sultne I er. 😉
En-to-tre-voila, var der en portion koteletter i fad klar til jer.
Er I vilde med boller i karry, i din familie, vil I også elske denne ret
Måske dine børn er lidt skeptiske over de hele ananasskiver? Skær dem gerne i mindre stykker så, eller køb dem færdigskårede, det er nemmest. Jeg er sikker på at retten bliver et HIT i din familie.Bon appetit.
Måske der også snart skal “koteletter i fad” på menuen hjemme hos dig?