Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde

Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde

Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde

*Indlægget er delvist sponsoreret*

Simreretter med karry og flødesauce – åh hvor vi altså elsker dem i min familie. På bloggen kan du finde adskillige varianter, både med ananas, med æble og kokosmælk i stegeso og her sørme også en udgave med appelsin.

Den opskrift du skal høre i dag, er en rigtig nem én af slagsen med rødløg, peberfrugt, gulerødder og fløde. Ingredienser der næsten altid er i mit køkken, måske også i dit? Retten bliver også den smukkeste ret. Så fine farver 🙂

Jeg fik igen afprøvet min nye sautérpande. som jeg har fået tilsendt i vareprøve fra Scanpan. Jeg er en total simretype og vi har allerede brugt panden en del. Vi er SÅ glade for den!Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og flødeEr du også fan af simreretter, vil en sautérpande også være et hit hjemme hos dig. Panden er dyb og der er låg til, så retter rigtigt kan simre lystigt i timevis. Måske du også har en dyb pande hvor et låg kan passe til? Ellers kig forbi Scanpan, hvor du ofte kan gøre et godt tilbud.

Det er vigtigt for mig at sige, at jeg kun lovpriser produkter jeg kan stå inde for. Jeg er ikke blevet betalt for at juble. 

Nu til dagens opskrift. Jeg har brugt nakkekoteletter, men svinekoteletter, kyllinge- eller kalkunschnitzler vil også være et hit?

Jeg har brugt fløde til retten, men kokosmælk eller en flødeost med krydderi vil også fungere fint som legering og smagsgiver. Du bestemmer. Retten vil smage SÅ lækkert med alle ingredienser. Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde

Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 6-8 pers.

Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde
Det skal du bruge:
  • 2-3 spsk olie
  • 8 koteletter (svine- eller nakkekoteletter)
  • 2 spsk karry
  • 3 svinebouillonterninger
  • 5 rødløg i skiver
  • 2 peberfrugter i skiver
  • 6 gulerødder i stave
  • 1 bakke champignon eller 2 glas.
  • ½ liter kogende vand
  • 2½ dl fløde (gerne Milda light) eller 400 gram kokosmælk
  • Salt/peber
  • Jævning: Kartoffelmospulver eller alm. jævning
  • Tilbehør: Fuldkornsris
Sådan gør du:
  1. Varm olien og tilsæt karry, når panden er godt varm.
  2. Steg koteletterne og krydr godt med salt og peber og drys med ekstra karry.
  3. Tag koteletterne af panden og læg dem på en tallerken og hold dem varme tildækket med stanniol.
  4. Tilsæt evt. et par spsk olie til på panden.
  5. Skær løg og peberfrugt i skiver og svits. Tilsæt bouillonterningerne
  6. Tilsæt champignon
  7. Tilsæt gulerodsstavene og krydr godt.
  8. Tilsæt kogende vand og læg låg på panden og lad retten boble lidt.
  9. Læg koteletterne tilbage i panden og læg låg på igen. Koteletterne bliver bedre, jo længere tid de simrer.
  10. Drys lidt kartoffelmospulver ned i retten eller lav lidt jævning. Kartoffelmospulver jævner retten nemt.
  11. Tilsæt fløden ell. kokosmælken til sidst og smag retten til med salt/peber og ekstra karry.

Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og flødeHar du ikke en sautérpande kan retten også laves i et tildækket ildfast fad, en støbejernsgryde eller stegeso.

Der blev rigeligt med mad til familien på 4 i to dage. Skønt og nemt med varmemad på dag 2. Vi spiste fuldkornsris til, men fuldkornspasta vil også være et hit, kartoffelbåde måske også?

Her ser du fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut.

Måske du lige undrer dig over punktet med kartoffelmospulveret? Jeg bruger det gerne når jeg laver retter i stegesoen, hvor det kan være lidt (nej meget) svært at jævne retten undervejs. En sød bloglæser sendte mig dette tip. Så fint et tip!

I sauterpanden kan det også være lidt svært at jævne retten, da der er ret fyldt med både koteletter og grønt. Kartoffelmospulver kan blot drysses over og så jævner det automatisk. Det kan heller ikke smages i retten, i modsætning til meljævning, der nogen gange kan anes. Tippet er nu hermed givet videre til dig 🙂

Det bliver en flot ret, med godt med farver på. Orange gulerødder, gule peberfrugter og lækre rødløg. En smuk og lækker ret, der var et HIT herhjemme hos os.

Så er der endnu en nem simreservering klar til dig.

Jeg vil ønske dig god fornøjelse med retten, hvad enten du laver den i ovn, stegeso eller sautérpande. Tro mig. Du er allerede på vej til en simresucces 🙂
Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde

Mere inspiration

2 tanker om "Koteletter i karrysauce med rødløg, peberfrugt og fløde"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *