Koteletter og sprøde kartofler i timian-dijon-honning-olie

  • Koteletter og timiankartofler

Koteletter og timiankartoflerJuhuu – jeg har appetit igen. Jeg var sulten og havde lyst til at lave og spise mad for første gang i ugevis. Hvor skønt. Jeg håber og tror jeg går mod lysere tidere helbredsmæssigt – nu skal jeg bare have bygget mig selv op igen. Det skal nok gå altsammen <3

En infektion ramte min krop – en længere historie, som ikke behøver blive delt her. Jeg håber nu at være på vej tilbage på sporet, men vil øve mig i noget langsommere tempo. Hvem sagde sommer og sneglefart i sommerhuset? Det gjorde jeg! 🙂DSC_1432Dagens menu var nem og lækker og sønnike roste den mange gange. Vi var kun to hjemme omkring middagsbordet, så portionen rakte fint til os. DSC_1427Ingredienserne har jeg brugt i mange retter før. Dijonsennep, timian, olie og akaciehonning. Kombinationen af disse herligheder kan trylle alt lækkert, lige fra rodfrugter , til grillet mørbrad til kyllingeschnitzler til……

I dag blev det til et kartoffelfad stegt med koteletter – alt sammen godt vendt rundt i den lækre sennepsmarinade.  Så nemt og lækkert.

Koteletter og timiankartoflerDu får opskriften lige her:

Koteletter og sprøde kartofler i timian-dijon-honning-olie
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Koteletter og sprøde kartofler i timian-dijon-honningolie.
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 kg kartofler i tern
  • 1 kg gulerødder i tern
  • 4 svinekoteletter (eller så mange I kan spise)
  • Timianmarinade:
  • 1½ dl olie
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk hvidløgspeber (eller friskkværnet sort)
  • Timiandressing lavet af: ½ liter creme fraiche, 1 tsk tørret timian, 1 tsk akaciehonning, salt/peber
  • Tilbehør: Salat
Sådan gør du:
  1. Skræl kartofler og gulerødder og og skær i tern
  2. Fordel i et stort ildfast fad, gerne af støbejern/alu - så kartoflerne kan blive sprøde under bunden.
  3. Rør marinaden sammen.
  4. Vend kartoflerne/gulerødderne med ⅔- af marinaden (gem resten til koteletterne).
  5. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (gerne varmluft) og steg 45 minutter.
  6. Vend kartoflerne flere gange undervejs. Dryp evt. med lidt ekstra olie.
  7. Gør nu plads til koteletterne i fadet ved at skubbe kartoflerne godt ud til siderne.
  8. Pensl dem med resten af marinaden, et godt lag på begge sider.
  9. Sæt fadet i ovnen igen og steg først 15 minutter. Vend herefter koteletterne og steg 15 minutter igen.
  10. Rør timiandressingen sammen imens og lav en hurtig grøn salat (eller andet grønt)

Koteletter og timiankartoflerDagens servering er en virkelig nem hverdagsret, og alle vil elske den tror jeg. Sådan er det i hvert fald her i huset 🙂 Svinekoteletterne kan fint erstattes med nakkekoteletter, kylling eller andet. Gulerødderne kan fint udelades, men det er en god måde at få sneget lidt ekstra grønt ind. De giver også en god smag i og til retten.
Koteletter og timiankartofler DSC_1426Sennepsmarinaden ser ikke vildt lækker ud her, men tro mig, den giver den skønneste smag.
DSC_1431Jeg lavede plads til koteletterne i stegefadet på denne måde. Koteletterne kan også fint bare lægges på toppen af fadet.
DSC_1434En-to-vupti var der en nem hverdagsservering klar til dig. Smager fortrinligt, især med den hvide timiandressing til.

Dejligt at være friskere og have lyst til mad igen. Håber jeg er på vej tilbage på sporet nu. Vejrudsigten lover også sommer nu og jeg kan lade op i sommerhuset i Kr. Himmelfartsferien. Vi går mod lysere tider. Hvor er det skønt 🙂

Håber også du er på toppen og glæder dig til sol-og-sommervejrudsigten. <3
Koteletter og timiankartofler

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. John Senius-Jørgensen 6. maj 2016 af 14:39- Svar

    Hej Gitte.
    Søgte lidt inspiration til en sommerret, og fandt så ud af, at det går dig bedre. Glæder mig meget, og ønsker for dig, at bedringen fortsætter, og at du får gavn af de kommende dages gode vejr (måske i sommerhuset?)
    Fandt opskriften på Kylling Cordon Bleu, den skal jeg prøve. Hav det godt og nyd solen ☀️

    • Gitte Hansen 14. maj 2016 af 11:12- Svar

      Hej John
      Tak for din hilsen og ja du kan tro jeg har nydt sommervejret – så meget at jeg slet ikke har haft lyst til at sætte mig ved PC’en 😉
      Nu er det overskyet så nu er jeg trukket ind igen 🙂
      Håber også du har fået gang i motorcyklen? Jeg kan næsten ikke forestille mig andet 🙂
      Rigtig god sommer til dig og håber Corden Bleu’en smagte dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jannie 4. maj 2016 af 14:56- Svar

    Hurra Gitte!!! Det var dejligt nyt 🙂
    Ja, det var nok et “vink med en vognstang” din krop gav dig der: SÆT FARTEN NED…!!!
    Ønsker dig nogle afslappende dage – måske i sommerhuset!!?
    Mvh
    Jannie

    • Gitte Hansen 14. maj 2016 af 11:01- Svar

      Hej Jannie
      Tusind tak – og ja du kan tro vi nyder sommerhuset. Så meget at jeg næsten ikke har tid til at blogge. Det skal nok komme, når det bliver hverdag og der igen kommer skyer for solen 😉
      Tak for din søde hilsen – det var sødt af dig. Håber også du har nydt sommerdagene
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar