Kransekagestjerner af skovbærmarcipan med fin hasselnøddekrone

 • Kransekragestjerner af skovbærmarcipan med hasselnøddekrone

Ja ja jeg ved godt at vi er på den anden side af jul og nytår, men derfor kan man jo godt svælge i lækre kransekagestjerner lavet af skovbærmarcipan ikke? Kransekagestjernerne kan fint bages, spises og serveres på alle årstider, til alle højtider og til alle søde lækkersultne lejligheder, så hvorfor ikke?

Kransekragestjerner af skovbærmarcipan med hasselnøddekrone

Heldige mig. Jeg får indimellem marcipan-gaver og spændende vareprøver tilsendt fra mine marcipanvenner hos Odense Marcipan.

Indlægget nedenfor er derfor delvist sponsoreret, for jeg fik jo tilsendt marcipanen, men du kan være sikker på, at jeg ikke omtaler produkter der ikke fortjener omtale. Sådan er det på min blog. Der er ikke meget jeg reklamerer for, men Odense Marcipan er kongelig hofleverandør, også for mig. Supergode og lækre produkter de er garant for.

Sådan så min prøvepakkke ud. Det var en stor én. 300 gram. Heldige mig.

Kransekragestjerner af skovbærmarcipan med hasselnøddekrone

Skovbærmarcipan smager sødt, syrligt, frugtagtigt – selvfølgelig – og er blødere i konsistensen end almindelig marcipan.

Perfekt, tænkte jeg, dér i juleferien hvor jeg var totalt handicappet med et brækket kraveben og kun én halvt fungerende venstrearm.

Jeg var rastløs som en løve i bur. Havde utallige kagedrømme, kageplaner og en kage-bage-trang af en anden verden, men kunne jeg udleve dem?! På en eller anden måde? Den særligt bløde skovbærmarcipan tænkte jeg SAGTENS ville kunne presses ud af en sprøjtepose, hvis marcipanen blev godt blandet op med smør og æg og dejen blev rigeligt lunet. Inspirationen fik jeg i vaniljestjerne-opskriften. Årets hit-julesmåkage herhjemme.

Det ville jeg da snildt kunne, tænkte jeg!

Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødder

Lad mig sige så meget som at… jeg blev klogere.

Altså kvindemennneske, hav dog lidt selverkendelse og realitetssans, for guds skyld! Bare engang imellem!

Jeg kunne jo intet. Slet intet. Jeg endte med at kigge på at min søde datter blandede dejen og sprøjtede kransekagestjernerne ud. Jeg kunne kun kigge på, men fulgte interesseret og misundeligt processen. Suk. Hvor er det godt jeg har min datter, der tålmodigt og overbærende hjælper sin mor med diverse sindssyge køkkenprojekter!

Du får opskriften på kransekagerne her. Den er nem og det bliver nogle virkeligt lækre kransekagestjerner. De smager slet ikke som almindelige kransekager, men friskere og syrligere. Man kan spise MANGE før man når kvalmegrænsen! Se lige en fin farve skovbærmarcipanen har. Det er også derfor kransekagestjernerne er mørke. Det er iKKE fordi vi glemte dem i ovnen! 😉

2014-12-31 14.48.15

Kan du ikke opdrive skovbærmarcipan, så brug gerne almindeligt marcipan. Kagerne bliver lækre uanset.

Kransekagestjerner af skovbærmarcipan med fin hasselnøddekrone:

Du skal bruge:

300 gram skovbærmarcipan

100 gram blødgjort smør

100 gram sukker

1 bæger pasteuriserede æggeblommer (1 helt æg kan også gå)

1 vaniljestang

125 gram mel

½ tsk. bagepulver

Et knivspids salt

Top: Ristede hasselnøddekerner

Kransekragestjerner af skovbærmarcipan med hasselnøddekrone

Sådan laver du kransekagestjerner af skovbærmarcipan med fin hasselnøddekrone

 • Skær marcipanen i grove tern og rør godt med sukker, smør og æg.
 • Tilsæt vaniljestang: Opblød vaniljemarven med sukker og tilsæt. Stop gerne den tiloversblevne vaniljestang i dit glas med vaniljesukker. Den tomme stang kan sagtens afgive smag.
 • Bland bagepulver og salt med mel. Tilsæt melet lidt af gangen. Synes du dejen bliver for fast, så udelad lidt mel. Dejen skal kunne presses ud af en sprøjtepose med stor tylle, og det er umuligt hvis dejen er for fast.
 • Tip: lun dejen 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen lige inden du putter den i sprøjtetyllen, så er den klart nemmere at sprøjte ud.
 • Brug din største sprøjtetylle hvis du vil  undgå hysteriske anfald under sprøjteprocessen. 😉

Kransekragestjerner af skovbærmarcipan med hasselnøddekrone

 • Form kransekagestjerner på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Sæt en ristet hasselnød på toppen af hver kransekage. Hvor ser det smukt ud! Kongelig hofleverandør! Ja det forstår man godt. Det ligner jo næsten en kongekrone? 😉
 • Bag kransekagestjernerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Bagetiden afhænger lidt af din ovn og den størrelse kagerne har. Hold godt øje med dem når de første 5 minutter er gået.
 • Kagerne er færdige når  de er sprøde og mørkgyldne.
 • Lad kagerne afkøle før du serverer, hvis du kan vente. Jeg kunne ikke 😉

Kransekragestjerner af skovbærmarcipan med hasselnøddekrone

Nemme og lækre kransekagestjerner der mager fortryllende!

En fin lille kage, der er forfriskende, afvekslende, overraskende og en skøn anderledes kransekage. Vi er heldige. Vi har stadigvæk nogle tilbage i julesmåkagedåsen og NÆH DA, det er da IKKE julesmåkager, så dem kan vi da fint spise endnu og så længe lager haves 😉

Prøv dem gerne og prøv dem også gerne med andre lækre marcipan-varianter. Jeg kan fint forestille mig at de også vil smage fantastisk med Odense’s lakridsmarcipan? Hvis man altså er til lakridsmarcipan?…..Det er JEG! Er du? 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar