Kringler med marcipan, mandler og syltetøj – uden hævning

  • Kringle med marcipan, syltetøj og mandler - nem og lækker

Kringle med marcipan, syltetøj og mandler - nem og lækkerDet er fastelavnsbolle-sæson, men pludselig sneg en kringle sig insisterende ind. En kringle kom på tværs. Ak, jamen sådan kan det jo gå 🙂

Dagens kringle er af den særligt hurtige slags, bagt med bagepulver. Dejen skal ikke hæve og det er nemt at gå kringle-amok, hvis eller når trangen pludselig skulle komme over én.Kringle med marcipan, syltetøj og mandler - nem og lækkerDu kan bruge alskens lækkerier som fyld i kringlerne og det er oplagt at få brugt en rest syltetøj, en rest marcipan, lidt mandler eller måske et tiloversblevet marcipanbrød?

Sådan gik det også i dagens kringler. Der var lidt chokolademandler tilovers fra julen og et marcipanbrød med chokoladeovertræk. Alt blev hakket og rørt op med lidt smør og så var fyldet til den ene kringle på plads. Til den anden kringle fik jeg brugt ½ glas lækkert jordbærsyltetøj og en stump marcipan, der lige blev revet.

Brug gerne revet æble som kringlefyld, sammen med marcipan og måske rosiner, hvis du er til den slags? Du kan finde en opskrift på æble/marcipan-kringle lige her

Har du lidt makroner, så knus dem og stop dem gerne i. En rest Nutella eller lidt Nougat er også lækkert. Marcipanremonce er dog mit yndlingskringlefyld, kig her og se hvordan du laver det.

På bloggen finder du en del opskrifter på kringle bagt med bagepulver, men der findes der sørme da også gær-kringler se f.eks. her. Bagepulverkringler er dog langt hurtigere at lave og bliver sprødere synes jeg. Gærkringler holder sig friskere længere tid og har strejf af gærsmag, som “rigtige” kringler har.Kringle med marcipan, syltetøj og mandler - nem og lækkerDu bestemmer hvilken variant du vil prøve – jeg kan anbefale dig begge slags 🙂

Her følger opskriften på dagens kringler:

Kringler med marcipan, mandler og syltetøj - uden hævning
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Kringle med marcipan, mandler og syltetøj - nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 kringler
Det skal du bruge:
  • 250 gram mel
  • 100 gram blødt smør
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl mælk (ell. kærnemælk/tykmælk ell. andet surmælksprodukt)
  • ½ sammenpisket æg (gem resten til pensling)
  • Remonce:
  • Kringle 1:
  • 150 gram revet marcipan (eller grofthakket marcipanbrød)
  • 50 gram sukker
  • 10 smør
  • Evt.50 gram mandler
  • Kringle 1
  • ½ glas syltetøj (jordbær, hindbær eller hvad du lige har)
  • 100 gram revet marcipan
  • Pensling:
  • ½ sammenpisket æg
  • Drys: Perlesukker og mandelflager
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel med salt og bagepulver (gem lidt af melet)
  2. Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt
  3. Rør dejen med sammenpisket æg og mælk (gem halvdelen af ægget til pensling)
  4. Ælt dejen, til den kan slippe fad og fingre.
  5. Del dejen i to og rul den ud i aflange dejstykker
  6. Remonce:
  7. Kringle 1:
  8. Bland marcipan, sukker, smør og mandler i en skål og lun 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
  9. Rør remoncen godt.
  10. Fordel remoncen midt på kringlestykket. Fold kringlen, først lidt af den korte ende indover og herefter de lange ender indover hinanden. Klem kanterne godt sammen, så intet fyld kan løbe ud.
  11. Pensl med æg og drys med perlesukker og mandelflager
  12. Kringle 2:
  13. Fordel jordbærsyltetøj midt på kringlen. Riv marcipan og fordel ovenpå syltetøjet. Fold også denne kringle på samme måde som beskrevet ovenfor.
  14. Pensl og drys med perlesukker og mandelflager.
  15. Sæt kringlerne i en 175 grader varm ovn og bag dem 13-15 min. v. 175 grader varmluft.
  16. Kringlerne smager allerbedst på bagedagen, men kan I ikke spise begge kringler, kan de fryses.

Kringle med marcipan, syltetøj og mandler - nem og lækkerDet er nemme kringler og fyldet kan nemt varieres. Har du marcipan/nougat til overs fra julen, er det helt perfekt kringlefyld.

Ønsker du en lidt sundere variant, er revet æble eller æblemos oplagt at bruge. Er du til klassikeren, så prøv marcipanremonce og rosiner og sukat.

På bloggens Facebookside delte jeg i dag billedet af dagens kringle. Jeg spurgte fanflokken, om andre også bandlyser sukat/rosiner i kringle ligesom jeg?  Det var der flere der gjorde. Mon sukat er på vej ud i bagværk, anno 2017? Det er der vist noget der tyder på. Èt er sikkert. Der kommer ALDRIG sukat, i Bagenørdens kringler. 🙂Kringle med marcipan, syltetøj og mandler - nem og lækkerHer nedenfor ser du kringleprocessen i billeder fra start til slut.

Håber du forstod mine anvisninger på hvordan man folder en kringle? Jeg er sikker på at du forstår, når først du har rullet dejen ud. Den korte ende skal foldes indover, før den lange ende. Jeg er sikker på at du hurtigt får greb om dine kringler 🙂
Så er der kringler til folket!

Nyd kringlerne lune og lækre.  De vil vække jubel hjemme hos dig – med garanti 🙂

Hilsen Gitte og familie – inkarnerede kringlefans.
Kringle med marcipan, syltetøj og mandler - nem og lækker

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 25. februar 2017 af 17:49- Svar

    Hej Gitte
    Min teori omkring sukat er, at alle haderene aldrig har smagt rigtig sukat, dvs. Den flotte store kandiserede citrusfrugt, som man selv skære i stykker, men kun er blevet spist af med de sørgelige små tærn som dr otger sælger 🙂
    I øvrigt et tip, kom lidt bagepulver i din gærkringle, så får du det bedste af begge verdener, selv om du stadig må vendte på at din kringle hæver.
    Ps, om ti min kommer en plade af dine karamelsmåkager i ovnen.

    • Gitte Hansen 25. februar 2017 af 18:06- Svar

      Hvor lyder det godt Jenny – det tip vil jeg da prøve at huske. Spændende med gær/bagepulver-kombi.
      Uha – mht. sukat, så tænker jeg at du har ret, men alligevel har jeg slet ikke lyst til at smage originalen. Har vist fået et traumatisk forhold til den sukat dér.
      Åh skønne karamelkager – dit heldige asen 🙂
      Rigtig god aften til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anita 21. februar 2017 af 14:08- Svar

    God gammeldags mad .

    • Gitte Hansen 22. februar 2017 af 21:59- Svar

      Tusind tak Anita – det glæder mig du synes om kringle-opskriften 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar