Kringler med marcipan. Uhm her får du opskriften på nogle nemme kringler bagt uden gær.
Det er fastelavnsbolle-sæson, men pludselig sneg en kringle sig insisterende ind. En kringle kom på tværs. Ak, jamen sådan kan det jo gå 🙂
Dagens kringle er af den særligt hurtige slags, bagt med bagepulver – helt uden gær.
Dejen skal ikke hæve og det er nemt at gå kringle-amok, hvis eller når/hvis trangen pludselig skulle komme over én.
Du kan bruge alskens lækkerier som fyld i kringlerne. Det er oplagt at få brugt en rest syltetøj, en rest marcipan, lidt mandler eller måske et tiloversblevet marcipanbrød?
Sådan gik det også i dagens kringler. Der var lidt chokolademandler tilovers fra julen og et marcipanbrød med chokoladeovertræk.
Alt blev hakket og rørt op med lidt smør og så var fyldet til den ene kringle på plads.
Til den anden kringle fik jeg brugt ½ glas lækkert jordbærsyltetøj og en stump marcipan, der lige blev revet.
Brug gerne revet æble som kringlefyld, sammen med marcipan og måske rosiner, hvis du er til den slags? Du kan finde en opskrift på æble/marcipan-kringle lige her
Er du akut lækkersulten eller får du uventede kaffegæster, så kan jeg anbefale dig at springe på denne kringle version uden gær.
Få tips til flere kringle opskrifter nederst i dette indlæg.
Her følger opskriften på dagens kringler:
Kringler med marcipan og syltetøj – få en god nem opskrift uden gær hér
Ingredienser
- 250 gram mel
- 100 gram blødt smør
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 dl mælk ell. kærnemælk/tykmælk ell. andet surmælksprodukt
- ½ sammenpisket æg gem resten til pensling
Kringle 1 med marcipanremonce:
- 150 gram revet marcipan eller grofthakket marcipanbrød
- 50 gram sukker
- 10 smør
- Evt. 50 gram mandler
Kringle med marcipan og syltetøj
- ½ glas syltetøj jordbær, hindbær eller hvad du lige har
- 100 gram revet marcipan
- Pensling:
- ½ sammenpisket æg
- Drys: Perlesukker og mandelflager
Sådan gør du
- Bland hvedemel med salt og bagepulver (gem lidt af melet)
- Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt
- Rør dejen med sammenpisket æg og mælk (gem halvdelen af ægget til pensling)
- Ælt dejen, til den kan slippe fad og fingre.
- Del dejen i to og rul den ud i aflange dejstykker
- Remonce:
Kringle 1 med marcipanremonce:
- Bland marcipan, sukker, smør og mandler i en skål og lun 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
- Rør remoncen godt.
- Fordel remoncen midt på kringlestykket. Fold kringlen, først lidt af den korte ende indover og herefter de lange ender indover hinanden. Klem kanterne godt sammen, så intet fyld kan løbe ud.
- Pensl med æg og drys med perlesukker og mandelflager
Kringle 2 med marcipan og syltetøj
- Fordel jordbærsyltetøj midt på kringlen. Riv marcipan og fordel ovenpå syltetøjet. Fold også denne kringle på samme måde som beskrevet ovenfor.
- Pensl og drys med perlesukker og mandelflager.
- Sæt kringlerne i en 175 grader varm ovn og bag dem 13-15 min. v. 175 grader varmluft.
- Kringlerne smager allerbedst på bagedagen, men kan I ikke spise begge kringler, kan de fryses.
Noter
Kringlerne smager allerbedst på bagedagen, men de kan lunes i mikroovnen dagen efter.
Fyldet kan du sagtens variere: prøv også med remonce uden marcipan, kanelremonce eller med en god vaniljecremeEn nem sprød kringle med marcipan og én med syltetøj – bagt helt uden gær
Sikke nogle lækre kringler og så var de super nemme at lave.
Har du lidt makroner, så knus dem og stop dem gerne i. En rest Nutella eller lidt Nougat er også lækkert.
Marcipanremonce er dog mit yndlingskringlefyld, kig her og se hvordan du laver det.
På bloggen finder du en del opskrifter på kringle bagt med bagepulver, men der findes der sørme da også gær-kringler se f.eks. her.
Bagepulverkringler er dog langt hurtigere at lave og bliver sprødere synes jeg.
Gærkringler holder sig friskere længere tid og har strejf af gærsmag, som “rigtige” kringler har.
Du bestemmer hvilken variant du vil prøve – jeg kan anbefale dig begge slags. Hver type kringle har sine helt egne fordele.
Det er nemme kringler og fyldet kan nemt varieres. Har du marcipan/nougat til overs fra julen, er det helt perfekt kringlefyld.
Ønsker du en lidt sundere variant, er revet æble eller æblemos oplagt at bruge.Er du til klassikeren, så prøv marcipanremonce og rosiner og sukat.
På bloggens Facebookside delte jeg i dag billedet af dagens kringle. Jeg spurgte fanflokken, om andre også bandlyser sukat/rosiner i kringle ligesom jeg?
Det var der flere der gjorde. Mon sukat er på vej ud i bagværk, anno 2017? Det er der vist noget der tyder på.
Èt er sikkert. Der kommer ALDRIG sukat, i Bagenørdens kringler. :-)Her nedenfor ser du kringleprocessen i billeder fra start til slut.
Sådan laver du kringle med marcipan og nougat – se billederne her:
Håber du forstod mine anvisninger på hvordan man folder en kringle? Jeg er sikker på at du forstår, når først du har rullet dejen ud.
Den korte ende skal foldes indover, før den lange ende. Jeg er sikker på at du hurtigt får greb om dine kringler 🙂
Så er der kringler til folket!
Nyd kringlerne lune og lækre. De vil vække jubel hjemme hos dig – med garanti 🙂
Hilsen Gitte og familie – inkarnerede kringlefans.
Få flere lækre opskrifter på lækre kringler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hej Gitte
Min teori omkring sukat er, at alle haderene aldrig har smagt rigtig sukat, dvs. Den flotte store kandiserede citrusfrugt, som man selv skære i stykker, men kun er blevet spist af med de sørgelige små tærn som dr otger sælger 🙂
I øvrigt et tip, kom lidt bagepulver i din gærkringle, så får du det bedste af begge verdener, selv om du stadig må vendte på at din kringle hæver.
Ps, om ti min kommer en plade af dine karamelsmåkager i ovnen.
God gammeldags mad .