Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler

  • Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler

Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartoflerSkøn, skøn lørdagsmenu du skal høre om her. Retten startede som et frit eksperiment og endte som en total succes. Menuen er enkel, simpel og billig og vil være et hit hjemme hos dig, hvad enten det er hverdag eller weekend. Både børn og voksne vil elske den.

Hvori består det fantastiske så?

Tjo, igen brugte jeg ideen om at lade kartofler og løg stege i bunden af stegefadet, imens kødet stegte på toppen. Jeg har flere gange lavet culottestege på den måde, senest denne lækre hvidløgscuvette. Uhm – det er bare så lækkert, for stegeskyen giver så god smag til kartoffelfadet.  Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartoflerKrydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartoflerDagens krydrede oksekødsruller med bacon gav også den lækreste smag, og jeg giver hermed opskriften min allerbedste anbefaling. Oksekødsrullerne kan også spises til pasta og tomatsauce – brug gerne opskriften som grundopskrift på oksekødsruller. Hakkebøffer bliver let for tørre synes jeg, oksekødsrullerne bliver til gengæld saftige og møre. De er et hit 🙂Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartoflerJeg iler med at bringe dig opskriften:

Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Dagens ret
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • Kartoffelfad:
  • 2 kilo kartofler
  • 4 rødløg
  • Olie, salt og hvidløgspeber
  • Krydrede oksekødsruller:
  • 1 kilo hakket oksekød
  • 2 æg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 1 løg i bittesmå tern (eller 1 spsk tørret løgpulver)
  • 1 dl rasp
  • 2 tsk hvidløgspeber
  • Salt
  • 1 pakke bacon i skiver
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne og skær løgene i både.
  2. Fordel løg og kartofler i et stegefad og vend med olie og rigeligt salt og hvidløgspeber.
  3. Sæt kartoflerne i en 200 grader varm ovn (varmluft)
  4. Lad kartoflerne stege ca. 30 minutter imens du laver oksekødsrullerne.
  5. Rør det hakkede oksekød med æg, sennep, krydderier, hvidløg og rasp. Farsen skal blive fast.
  6. Tril små oksekødsruller og vikl ½ skive bacon om hver. Der bliver ca. 18-20 oksekødsruller af denne portion (afhængig af størrelse).
  7. Tag kartoffelfadet ud og læg oksekødsrullerne ovenpå kartoflerne.
  8. Lad kartoffelfad og oksekødsruller stege videre i ovnen 30 minutter ca. eller til oksekødsrullerne er gennemstegte.
  9. Vi spiste bearnaisesauce og smørstegte champignons til

Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler

Det var altså bare en totalt lækker menu! Sønnike roste den til skyerne og sagde glad flere gange: “Det smager altså bare så lækkert det her!”. Jeg selv var også fan og resten af familien også. Oksekødsrullerne var velsmagende og saftige. Lørdagens menu hoppede direkte ind i top 10 over mine allerstørste livretter.

Servér gerne en hvid dressing til, men bearnaisesauce er jo også altid et hit. Vi spiste smørristede champignons – mest fordi vi havde to bakker friske, der trængte til at blive spist. Vi elsker de friske champignons, men har dem sjældent, netop fordi de ofte skal bruges samme dag de er købt. Vi køber stort ind 1 gang om ugen. Derfor. Måske vi derfor stornyder de friske champignons meget mere når de serveres? DSC_9134Stegte champignon Retten er nem at lave, men skal jo lige samlet set have en times tid i ovnen. Kan du få hjælp til kartoffelskrælningen, går det endnu hurtigere. Retten er nem at købe ind til, og en meget billig ret også. Vi spiste lørdagsmenu for 4 personer for max. 20 kr pr. pers. Et fund for de penge 🙂

Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Kartoflerne blev superlækre. Virkelig velsmagende. Forestil dig sprødstegte kartofler med let bacon/-oksekødssmag? Jeg er sikker på, at det vil være en ret for dig 🙂Krydrede oksekødsruller med bacon, løg og stegte kartofler

Et nemt og lækkert menutip fra mig til dig. Måske et madtip til imorgen?

Stormvejr, regnvejr og rusk udenfor, men indenfor har vi det hyggeligt med stearinlys og god kaffe. Det var været en god lørdag, med kaffevisit hos mine forældre. Altid hyggeligt at se de 2x bedste. Min mor er totalt fan af ølkage, og – næsten – hver gang vi ser hende har vi en nybagt ølkage med til hende. Ølkage med hvidtøl, farin og brunt bagepulver

Jeg tippede om kagen på Bagenørdens FB-side tidligere i dag og det er helt vildt, som opskriften er blevet liket og delt i løbet af dagen. Ølkagen er nu en endnu større succes på bloggen. Helt vildt. Det vrimler  jo med nye og gamle ølkage-fans i det ganske land. 🙂

En bloglæser skrev helt fra Tasmanien og fortalte om hvordan det lykkes hende at bage ølkagen der. Alm. øl kan bruges, når nu ikke hvidtøl eksisterer omme på den anden side af jordkloden. Det vidste jeg ikke, og hvor er det godt at vi kan udveksle inspiration og staldfiduser. Hvor er I skønne – jeg stornyder jeres selskab – også på FB 🙂Bagenørden

Skønt med hilsner fra nær og fjern, også helt så fjernt som Tasmanien. Skægge og gode historier vi udveksler. Kig forbi, hvis du har lyst til at følge med og ikke gør det endnu 🙂

Fortsat god weekend til dig – huset knager og brager i stormen. “Det bliver en mørk og stormfuld nat….” Hold på hat og briller 😉 / Gitte

Mere inspiration

11 Kommentarer

  1. Tine 16. oktober 2016 af 13:44- Svar

    Kære bagenørd
    Tak for en meget inspirerede side☺️
    Jeg glæder mig meget til at skulle lave krydrede oksekødsruller med bacon og løg til min familie i aften, men jeg kan ikke finde hvidløgspeber nogen steder😬
    Kun salt og pulver.
    Kan det bruges, eller har du et andet forslag?
    Efterårshilsner fra Tine

    • Gitte Hansen 16. oktober 2016 af 14:03- Svar

      Hej du og tak for de søde ord 🌝 Du kan sagtens bare bruge almindeligt peber 🌝 God fornøjelse i køkkenet og dejligt du har lyst til at følge med her på bloggen 🌝 Mange hilsner Gitte

  2. Anne 16. maj 2016 af 13:17- Svar

    Skønne inspirerende opskrifter.
    Fortsæt endelig 🙂

    • Gitte Hansen 16. maj 2016 af 19:53- Svar

      Hej Anne Marie
      Tusind tak søde du – jeg fortsætter sørme da på livet løs 🙂
      Dejligt du har fundet vejen forbi bloggen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Eva Pedersen 13. december 2015 af 21:30- Svar

    Hej Bagenørd

    Sikke mange spændende opskrifter ?Bruger tit tid på at kigge dem igennem for at få inspiration. Det jeg godt kan lide ved din blog er at dine opskrifter nemme at gå til og at der tit er forslag til hvad man kan bruge af alternativer, når man ikke lige har en ting i sit køkken Har prøvet dine oksekødsruller to gange. Super ret. Jeg servere alm tzatiki og rødbede tzatiki til ? Vi bor i Chile for øjeblikket og det kan være svært at skaffe nogen af ingridienserne så det er godt du foreslår andre muligheder Vi nyder rigtig godt af din mad blog ??Venlig hilsen Eva

    • Gitte Hansen 13. december 2015 af 21:59- Svar

      Hej Eva
      Ej hvor blev jeg glad for din hilsen. Tusind tak for den. Dejligt du synes opskrifterne er ligetil – der er ikke meget fancy i mit køkken, alle kan være med og det glæder mig da især hvis I kan være med helt ovre fra Chile. Wow 🙂
      Håber I har lyst til at blive hængende på bloggen – der skal vel bages julesmåkager også ovre hos jer?
      Rigtig god fornøjelse i køkkenet fortsat – sikke glad jeg blev med en hilsen fra dig. Tak 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Eva Pedersen 14. december 2015 af 17:10- Svar

        Hej igen ?
        Jeg har bagt pebernødder, og lavet havregrynskugler.
        Vi har skam også juletræ. Men vi rejser hjem til jul, og der får vi min svirgermors super julekager?
        Jeg kan ikke skaffe den mørke kakao som vi kender hjemmefra kun en lys . Men jeg hakker mørk chokolade i. Det giver smagen af mørk kakao. Men deres grønsags markeder og fiske markeder er fantastiske ☺️

        Mange hilsner fra Eva Og rigtig glædelig jul ?

        • Gitte Hansen 15. december 2015 af 19:11- Svar

          Hej Eva
          Hvor lyder det lækkert. Har det været nemt nok at finde julekrydderier til pebernødderne derovre?
          Kan godt forstå I glæder jer til at komme hjem til alle de julehyggelige traditioner, med julekager og lækker julemad. Er sikker på at I nok skal blive rigtigt forkælede.
          Sjovt at man ikke kan få kakao hos jer? Er den lyse en Nesquick-agtig version? I må hamstre når I er hjemme 🙂
          God jul til dig og familien
          Mange hilsner
          Gitte

          • Eva Pedersen 18. december 2015 af 18:45

            Hej igen ? Vi kan sagtens få krydderier til jule småkager, og ja kakaoen er meget lys.. Vi har bagt chokolade kage og den smagte godt men havde ikke den mørke farve som vi kender ? Endnu engang glædelig

            Med venlig hilsen Eva

          • Gitte Hansen 18. december 2015 af 22:23

            Ej hvor spændende at høre om forskellene. Du må da lave et kakao-importfirma dér, når nu det mangler? 😉 Rigtig god jul til jer i det danske 🙂
            Mange hilsner
            Gitte

Læg en kommentar