Oksekødsruller. Uhm i dag får du opskriften på lækre krydrede okseruller med hakket oksekød og bacon. Sikke en skøn menu..Retten startede som et frit eksperiment og endte som en total succes.
Menuen er enkel, simpel og billig. Den vil helt sikkert blive et hit hjemme hos dig, hvad enten det er til hverdag eller i weekenden. Både børn og voksne vil elske den.
Hvori består det fantastiske så?
De skønneste oksekødsruller med bacon er stegt på toppen af et fad kartofler og bagte rødløg.
Jeg brugte ideen om at lade kartofler og løg stege i bunden af stegefadet, imens kødet stegte på toppen.
Sådan har jeg flere gange lavet culottestege på den måde, senest denne lækre hvidløgscuvette.
Uhm – det er bare så lækkert, for stegeskyen fra både oksekød og bacon, giver så god smag til kartoffelfadet. Dagens krydrede oksekødsruller med bacon blev en ny livret i min familie.
Vi giver hermed retten vores allerbedste anbefaling.Oksekødsrullerne kan selvfølgelig også laves alene og spises til pasta og tomatsovs.
Brug gerne opskriften som grundopskrift på oksekødsruller eller farsruller med bacon. De vil også kunne laves som et stort farsbrød.
Hakkebøffer kan tit godt blive for tørre synes jeg. Oksekødsrullerne bliver til gengæld saftige og møre. De er et hit 🙂
Opskriften får du lige her. Den er nem:
Oksekødsruller med bacon – opskrift på ret med hakket oksekød
Ingredienser
Stegte kartofler:
- 2 kg kartofler
- 4 rødløg
- Olie
- salt og hvidløgspeber
Oksekødsruller:
- 1 kg hakket oksekød kan erstattes med hakket svinekød eller kyllingefars
- 2 æg
- 1 spsk dijonsennep eller sød fransk sennep
- 5 fed friskpressede hvidløg
- 1 løg i bittesmå tern eller 1 spsk tørret løgpulver
- 1 dl rasp
- 2 tsk hvidløgspeber
- Salt
- 100-150 gram bacon i skiver
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær løgene i både.
- Fordel løg og kartofler i et stegefad og vend med olie og rigeligt salt og hvidløgspeber.
- Sæt kartoflerne i en 200 grader varm ovn (varmluft)
- Lad kartoflerne stege ca. 30 minutter imens du laver oksekødsrullerne.
- Rør det hakkede oksekød med æg, sennep, krydderier, hvidløg og rasp. Farsen skal blive fast.
- Tril små oksekødsruller og vikl ½ skive bacon om hver. Der bliver ca. 18-20 oksekødsruller af denne portion (afhængig af størrelse).
- Tag kartoffelfadet ud og læg oksekødsrullerne ovenpå kartoflerne.
- Lad kartoffelfad og oksekødsruller stege videre i ovnen 30 minutter ca. eller til oksekødsrullerne er gennemstegte.
- Vi spiste bearnaisesovs og smørstegte champignons til
Noter
Sprøde lækre baconruller og stegte kartofler – oksekødsrullerne bliver et hit hjemme hos dig
Det var altså bare en totalt lækker menu!
Sønnike roste den til skyerne og sagde glad flere gange: “Det smager altså bare så lækkert det her!”.
Jeg selv var også fan og resten af familien også. Oksekødsrullerne var velsmagende og saftige.
Lørdagens menu hoppede direkte ind i top 10 over mine allerstørste livretter.
Servér gerne en hvidcreme fraiche dressing til, men bearnaisesauce er jo også altid et hit.
Vi spiste smørristede champignons til – mest fordi vi havde to bakker friske, der trængte til at blive spist.
Vi elsker de friske champignons, men har dem sjældent, netop fordi de ofte skal bruges samme dag de er købt.
Vi køber stort ind 1 gang om ugen. Derfor. Måske vi derfor stornyder de friske champignons meget mere når de serveres? Få en lækker opskrift på smørristede champignon her:
De lækre oksekødsruller med bacon er en ret der er nem at lave, men den skal jo lige samlet set have en times tid i ovnen.
Kan du få hjælp til kartoffelskrælningen, går det endnu hurtigere. 🙂
Retten er nem at købe ind til, og en meget billig ret også. Perfekt som nem aftensmad på en hverdag, men den vil også være et hit i weekenden.
Vi spiste denne lørdagsmenu for 4 personer for max. 20 kr pr. pers. Et fund for de penge 🙂
Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du de lækre oksekødsruller med bacon – se billederne her:
Kartoflerne blev superlækre. Virkelig velsmagende.
Forestil dig sprødstegte kartofler med let bacon/-oksekødssmag? Jeg er sikker på, at det vil være en ret for dig 🙂
Et nemt og lækkert menutip fra mig til dig. Måske et madtip til imorgen?
I dag har der været stormvejr, regnvejr og rusk udenfor, men indenfor har vi det hyggeligt med stearinlys og god kaffe.
Det var været en god lørdag, med kaffevisit hos mine forældre.
Altid hyggeligt at se de 2x bedste.
Min mor er totalt fan af ølkage, og – næsten – hver gang vi ser hende har vi en nybagt ølkage med til hende.
Jeg tippede om kagen på Bagenørdens FB-side tidligere i dag og det er helt vildt, som opskriften er blevet liket og delt i løbet af dagen.
Ølkagen er en kæmpe succes på bloggen. Helt vildt. Det vrimler jo med nye og gamle ølkage-fans i det ganske land. 🙂
En bloglæser skrev helt fra Tasmanien og fortalte om hvordan det lykkes hende at bage ølkagen der.
Alm. øl kan bruges, når nu ikke hvidtøl eksisterer omme på den anden side af jordkloden.
Det vidste jeg ikke, og hvor er det godt at vi kan udveksle inspiration og staldfiduser. Hvor er I skønne – jeg stornyder jeres selskab – også på FB 🙂
Skønt med hilsner fra nær og fjern, også helt så fjernt som Tasmanien.
Skægge og gode historier vi udveksler. Kig forbi, hvis du har lyst til at følge med og ikke gør det endnu 🙂
Jeg har idag prøvet oksekødsrulle-retten, bare med meget mindre hvidløg i og lidt paprika istedet.
Det var en succes. Min kæreste var helt vild med dem.
I hvertfald ikke sidste gang vi har lavet den.
Tiden i ovnen beskrevet i opskriften passede perfekt- jeg delte dog kartoflerne i kvarte og de blev SÅ sprøde og lækre .
Kære bagenørd
Tak for en meget inspirerede side☺️
Jeg glæder mig meget til at skulle lave krydrede oksekødsruller med bacon og løg til min familie i aften, men jeg kan ikke finde hvidløgspeber nogen steder😬
Kun salt og pulver.
Kan det bruges, eller har du et andet forslag?
Efterårshilsner fra Tine
Skønne inspirerende opskrifter.
Fortsæt endelig 🙂
Hej Bagenørd Sikke mange spændende opskrifter ?Bruger tit tid på at kigge dem igennem for at få inspiration. Det jeg godt kan lide ved din blog er at dine opskrifter nemme at gå til og at der tit er forslag til hvad man kan bruge af alternativer, når man ikke lige har en ting i sit køkken Har prøvet dine oksekødsruller to gange. Super ret. Jeg servere alm tzatiki og rødbede tzatiki til ? Vi bor i Chile for øjeblikket og det kan være svært at skaffe nogen af ingridienserne så det er godt du foreslår andre muligheder Vi nyder… Læs mere »