Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

  • Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Halløjsa hvor et lækkert farsbrød du skal høre om i dag. Det var helt overraskende en kæmpestor smagsoplevelse, især når man tænker på, hvor impulsiv forberedelsesfasen var. En hurtig tanke – en komplet “hvad har vi i køleskabet-ret”:

1 kilo hakket oksekød i køleskabet, et bundt porrer, bacon, en peberfrugt, noget spændende pesto i køkkenskabet og vupti, var der tryllet et lækkert farsbrød.

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Vi var alle helt vilde – teenagerne ikke mindst. Sikke en lækker ret. Vi spiste ovnkartofler til og en frisk grøn salat med nektariner og dressing lavet af yoghurt naturel. Sikke en lækker menu, både som hverdags- og weekendservering.

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Jeg tænker du sagtens kan variere opskriften efter hvad din grøntsagsskuffe gemmer? Gulerødder i tern ville have været fine og rødløg i stedet for porrer måske? Pesto skal der dog i, tænker jeg, gerne en rød pesto af soltørret tomat. Jeg brugte peberfrugt-mandel-pesto, den er drønlækker og kan købes i de fleste større butikker.

DSC_5545Pestoen gav en rigtig lækker smag til kødet. Cheddar og bacon må du for guds skyld heller ikke udelade – det er absolut obligatoriske ingredienser i denne ret. Senneppen også – brug gerne den milde Dijonnaise, eller en almindelig Dijonsennep. Ja prøv måske bare at kigge opskriften nedenfor – her kan du finde alle ingredienserne 🙂

DSC_5538Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Der bliver en stor portion, af denne portion, rigeligt til to dage, hvis I er en familie på 4. Retten er fryseegnet – tænker jeg, hvis I ikke kan spise op? Her kommer opskriften:

Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækkert krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Dagens ret
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kilo hakket oksekød
  • 3 dl. havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl. mælk
  • 3 æg
  • Salt/peber
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 bundt porrer i skiver
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • ½ glas rød pesto - gerne peberfrugtpesto.
  • 200 gram cheddarost i skiver (ca.)
  • 1 pakke bacon
  • Salt/hvidløgspeber.
  • Tilbehør: Ovnkartofler i både vendt i olie og krydderier
  • Grøn salat: iceberg, peberfrugt, tomater, rødløg og nektariner
  • Hvid dressing: Yoghurt naturel rørt med 1 tsk akaciehonning og salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Rør æggene i farsen.
  2. Tilsæt mælk, sennep og krydderier. Rør godt.
  3. Tilsæt mel og havregryn og pesto. Rør godt.
  4. Tilsæt grøntsagerne og rør godt.
  5. Fordel halvdelen af farsen i et ildfast fad (mit måler 25-30 cm x 40 cm)
  6. Fordel cheddarost i skiver på farsen.
  7. Fordel resten af farsen over osten og læg bacon på toppen
  8. Steg farsbrødet neders i ovnen i 45-60 minutter v. 175 grader varmluft.
  9. Farsbrødet er færdigt når det er gyldent og sprødt. Pas på det ikke branker.
  10. Sæt kartoflerne i ovnen samtidigt med farsbrødet - tilberedningstid og temperatur er ca. den samme
  11. Lav salaten og rør dressingen

DSC_5540 Opskriften og ingredienslisten virker måske alenlang – men retten er faktisk meget nem at tilberede og tager ikke meget længere tid at lave end en almindelig forloren hare (og så smager den bare SÅ meget bedre).

Jeg købte en stor pakke cheddarost i skiver, og brugte ca. halvdelen af pakken. Jeg glemte at se hvor mange gram der var i pakken, men  jeg brugte ca. halvdelen? Du kan også bruge revet cheddar, hvis du nemmere kan opdrive det, måske det i virkeligheden også er lidt billigere?
Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og baconDet var SÅ lækkert at spise en grøn og smuk salat til farsbrødet. Det smager rigtigt godt med nektariner i salat – har du ikke prøvet det før, skulle du prøve. Smukt ser det jo også ud.
DSC_5564 Farsbrødet er færdigt når det ca. ser sådan ud. Bacon på toppen giver den lækreste smag og cheddarosten smelter forrygende ind i retten. Så lækkert i forening med pestoen. Uhm!Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og baconDet blev en lækker næsten græskinspireret menu. De krydrede kartoffelbåde, salat og det krydrede farsbrød, smagfuldt og smukt!
Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og baconSmukt ser det måske ikke ud, men en lækkerbisken er det.Rigtig god fornøjelse med dit farsbrød – jeg er sikker på at retten også bliver et hit i din familie 🙂
Krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon

Mere inspiration

9 Kommentarer

  1. Mette sørensen 3. april 2017 af 15:32- Svar

    Jeg vil gerne have tilsendt nyhedsmail, tak.

    • Gitte Hansen 3. april 2017 af 20:13- Svar

      Hej Mette
      Det lyder da vel nok dejligt. Jeg har tilmeldt dig – håber du bliver glad for at følge bloggen. Velkommen til 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Mette A. W. 8. september 2016 af 23:12- Svar

    Jeg fandt din blog via FB og er rigtig glad for det?. Har prøvet flere af dine opskrifter, både mad og bagværk. Det er supernemt at gå til og dejligt at du laver opskrifterne print-venlige. Dejlig service??. Spiste i dag resterne af denne ret, smager også lækkert på 2. dagen og hele familien er vilde med den. Gør reklame på mit arbejde for din blog, så forsæt endelig med at lægge opskrifter op?. Det er altid en fornøjelse at se hvad du nu har fundet på eller at lede efter en god idé i dine opskrifter.

    • Gitte Hansen 9. september 2016 af 22:50- Svar

      Hej Mette
      Åh hvor er du dog sød. Sikke da den fineste hilsen at få fra dig. Det glæder mig meget at du og din familie synes om opskrifterne på bloggen. Hvor var det sødt af dig at skrive en hilsen til mig – tusind tak for den gode tilbagemelding og super dejligt at vide du er med her. Håber du fortsætter med at hænge på – jeg gør 🙂
      Rigtig god weekend til dig/jer. Håber jeg må dele din søde besked på Facebook? Selvfølgelig anonymiseret 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Heidi 1. september 2016 af 16:22- Svar

    Så kom der lige farsbrød på madplanen – tak for opskriften

    • Gitte Hansen 1. september 2016 af 20:32- Svar

      Helt perfekt Heidi. Rigtig god fornøjelse med retten. Håber den vil smage jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Annie Bodum 29. august 2016 af 08:01- Svar

    Jeg googlede efter farsbrød igår, og fandt din opskrift med krydret farsbrød med porrer, pesto, cheddar og bacon. Aldrig har jeg lavet så lækkert et farsbrød før, og min lidt kræsne teenagesøn udtrykte, at det var den bedste ret jeg nogensinde havde serveret for ham. Min mand var også begejstret, så jeg har meldt mig til nyhedsbrev, for dine opskrifter vil vi gerne nyde igen.

    • Gitte Hansen 30. august 2016 af 12:53- Svar

      Ej hvor er du sød Annie. <3
      Tusind tak for din søde besked, som jeg blev rigtig glad for. Hvor er det da bare dejligt at retten smagte jer og ikke mindst sønnike. Skønt 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

    • Gitte Hansen 31. august 2016 af 06:51- Svar

      Så fin melding fra dig Annie. Jeg blev da bare super glad. Tak skal du have 🙂 Mange hilsner Gitte

Læg en kommentar