Krydret oksekødsgryde med hvidkål, porrer, paprika, soya og ris

  • Oksekød med hvidkål, paprika, soya og ris

Oksekød med hvidkål, paprika, soya og ris

Bagenørden kører hvidkålstema for tiden.

Hvidkål er sæsonens grønt, hvis/når man køber grøntsager i november måned. Sønnike studsede da han løftede låget på kødgryden:”Karrykål, skal vi nu have det igen???”

Han har ret i at vi har kørt lidt meget i karrykålsretterne på det seneste. Du kan se en lækker variant med kyllingefars her og en variant uden kød Endelig kan du finde en version her med ris, karry og kokosmælk. Om jeg elsker karrykål? JAAAA! og jeg har fået min familie med på bølgen!

Elsker at vi kan spise os mætte i sundt nærende årstidsgrønt for ingen penge. Vi er ikke fattige, men jeg elsker alligevel lidt når jeg kan købe et hvidkålshoved til FIRE KRONER – er du vimmer her kan vi tale om billig hverdagsmad, hva’? Det giver da bare rigtig god mening at gå amok i lige præcis de grøntsager der findes lokalt og indenfor rækkevidde.

Oksekød med hvidkål, paprika, soya og ris

Kan hun da blive ved med at finde på hvidkålsretter så?

JA DA!

De kommer i en uendelig strøm lige for tiden. Dagens hvidkålsret er med hakket oksekød, ris, soya, engelsk sauce, paprika. Den smagte krydret og helt fantastisk og jeg sender hermed endnu en hvidkålsgryde min allerbedste anbefaling.

DSC_0495

Retten er nem at lave og portionen bliver stor, så der er nem mad i 2 dage. SKØNT, ikke? Elsker når der er køkkentjansen er en loppetjans på dag 2 🙂

DSC_0470

Her kommer opskriften på oksekødsgryde med hvidkål, porrer, paprika, soya og ris:

Du skal bruge:

1 kilo hakket oksefars

1 bundt porrer i skiver

5 fed pressede hvidløg

½ hvidkål i tynde strimler

6 paprika eller 3 peberfrugter

3 oksebouillonterninger

8 spsk. soya og 8 spsk. engelsk sauce

4 spsk.tørret paprika, salt og peber

4-5 spsk. sweet chili sauce

7½ dl. ris (jeg synes brune ris er bedst; de er sundest og mest fiberholdige)

1½ liter kogende vand

DSC_0493

Sådan laver du oksekødsgryde med hvidkål, porrer, paprika, soya og ris:

  • Find din største gryde. Gerne en slip-let eller en støbejernsgryde.
  • Svits oksekød med bouillonterningerne (du behøver intet fedtstof)
  • Tilsæt porrer, hvidløg og paprika/peberfrugt, når oksekødet har skiftet farve. Svits og rør godt.
  • Tilsæt fintstrimlet hvidkål
  • Tilsæt soya, engelsk sauce, chilisauce og salt og peber. Rør godt.
  • Lad hvidkålen stege i 10 minutter og tilsæt herefter ris og kogende vand. Rør godt.
  • Lad din oksekødsgryde simre under låg ca. en halv time. Omrør et par gange undervejs.
  • Smag evt. til med mere soya/engelsk sauce/ salt/peber.
  • Oksekødsgryden er færdig, nårdu synes den smager perfekt og når risene er færdigkogte.

Så er din oksekødsgryde med hvidkål og porrer færdig til servering. Den smager superlækkert og stil gerne flaskerne med soya og engelsk sauce på bordet, så der kan tilsættes lidt ekstra, ved behov.

Oksekød med hvidkål, paprika, soya og ris

Jeg lavede et hurtigt madbrød med hvidløg og citronolie, lynhurtigt lavet af en dej fra min portion koldthævede dej. Det brød kommer du til at høre om i morgen 🙂

Her kan du se dagens ret som billedproces:

 

Endnu en lækker hvidkålsservering – er du mon også hvidkålsfan? Hvis ikke, er det ikke for sent at springe på vognen nu. Har du endnu til gode at smage din første karrykål så synes jeg da at du skal springe på her. Du bliver også hvidkålsvild – skal vi vædde? 🙂Oksekød med hvidkål, paprika, soya og ris

Mere inspiration

9 Kommentarer

  1. Martin 25. september 2015 af 18:16- Svar

    Er risene kogt med i retten?

    • Gitte Hansen 25. september 2015 af 19:19- Svar

      Jep – risene tilsættes efter hvidkålen har stegt ca. 10 minutter.
      God fornøjelse med retten 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Gry 13. november 2014 af 09:01- Svar

    Hoy! ved ikke lige hvad der skete med resten af teksten 🙂 Men roste bare retten meget – du skrev til mig på FB at man godt kunne tilsætte lidt ekstra krydderi, og det gjorde jeg med et godt resultat 🙂
    Jeg brugte også lidt trætte gulerødder jeg havde i grøntsagsskuffen og i stedet for soya og engelsk sauce, brugte jeg Worchestershire-sauce. Men er ret sikker på at resultatet blev nogenlunde det samme 🙂 En dejlig fyldig, mættende og ikke mindst billig ret – der endda imponerede manden min, som ellers normalt ikke er glad for ‘der der retter hvor alting bare er blandet sammen’ 😉 lidt ligesom små børn… :p
    Så vi har fået en ny hverdagsret her i huset 🙂

    • Gitte Hansen 13. november 2014 af 20:33- Svar

      Hej Gry
      Hvor lyder det bare rigtigt godt og jeg synes det er supergodt at du bare tilsætter de grøntsager du har og selv tænker kreativt og bruger worchestershire-sauce, fordi du lige har det på lager. Sådan laver jeg også mad i mit køkken og som regel går det rigtigt godt 🙂
      Dejligt at din gemal også var tilfreds og godt I har fået jer en ny hverdagsret.
      Tusind tak for din hilsen Gry – dejligt at høre fra dig
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Gry 12. november 2014 af 18:16- Svar

    Jeg har lige rejst mig fra bordet, hvor vi har fået denne ret

    • Gitte Hansen 12. november 2014 af 20:41- Svar

      Hej Gry
      Jeg håber da at du var godt tilfreds med retten ? Måske du er så propmæt at fortsættelse følger? 😉
      Mange hilsner
      Gitte

  4. tina nymann 4. november 2014 af 07:15- Svar

    Kål er sundt og stærkt undervurderet i vores køkkener, men hånden på hjertet – selvom vi laver alle mulige opskrifter og forsøger at skjule det, så smager det ikke så godt som andre råvarer, jeg kunne nævne, vel:-)?
    Trods det, skal vi spise det pga. sundheden, så tak for endnu en dejlig opskrift og god inspiration!

    • Gitte Hansen 4. november 2014 af 21:09- Svar

      Hej Tina
      Ej jeg er helt uenig her, jeg synes hvidkål smager godt. Endelig noget vi ser lidt forskelligt på 🙂 I morgen har jeg planer om at lave stuvet hvidkål, nam nam det er også lækkert da! 🙂
      Har du prøvet karrykål? Jeg er sikker på at du vil ændre syn og smag i forhold til hvidkål. Det bliver spændende at høre fra dig, hvis du springer på hvidkålen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar