Kylling i karry. Her får du opskriften på en lækker ret med kylling i fad med fløde og ananas.
Kylling i karry er en klassiker. En populær ret, både i min familie og den vil sikkert ogs kunne blive det hjemme i din.
Denne kylling i karry ret er nem at lave og den vil være et hit både til hverdag og weekend. Nem aftensmad, men også en nem ret en dag I får gæster.
Både børn og voksne vil elske retten.
Tro mig, der er noget med børn og kylling i karry. De elsker denne ret og jeg forstår dem godt.
Kombinationen af sød ananas og karry er skøn, og løg og peberfrugt giver lidt kant. Saucen koger ind med fløden, og den bliver cremet, lækker og smagfuld.
Fløden kan erstattes med kokosmælk. Kylling i karry med kokosmælk smager nemlig også godt. Få tips til flere opskrifter med kylling i karry nederst i dette indlæg.
Denne portion har jeg lavet i min Scanpan bradepande, med låg. Kan både steges færdig på komfuret og i ovn.
Du kan også bruge et ildfast fad (tildækket med stanniol), eller du kan bruge sautérpande, stegegryde, stegeso eller slow cooker.
Opskriften er rigtig nem og du skal bruge få ingredienser
Kylling i karry med fløde & ananas – i fad i ovn eller på komfur. Få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- Ca. 1,2 kg parteret kylling - kyllingelår / overlår kyllingebryst kan også bruges
- olie til stegning
- 2 spsk karry
- 2 hønsebouillonterninger
- 2 store rødløg i tern eller alm. løg
- 2 peberfrugter i strimler røde eller gule
- 400 gram ananas fra dåse (tern/skiver) incl. væde Ca. 3-400 gram drænet vægt. Væden skal du gemme til senere brug
- ½ liter kogende vand
- ½ liter fløde gerne madlavningsfløde. Kan erstattes med en stor dåse kokosmælk
- Jævning - majsstivelse/kartoffelmel/mel
- Salt/peber
- Tilbehør: Ris eller pasta
Sådan gør du
- Svits 1 spsk karry og bouillonterninger i lidt olie. Kan laves i sautérpande. stegegryde eller bradepande, du kan bruges på komfuret. Jeg brugte min Scanpan bradepande
- Steg kyllingen på begge sider og drys med karry+salt og peber
- Tag kyllingestykkerne af panden og steg nu ananasskiverne på begge sider. Tag ananasskiverne af panden og stil til side.
- Svits rødløg og peberfrugter i stegeskyen på panden. Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
- Læg kyllingestykkerne på panden ovenpå løg/peberfrugt. Læg ananasskiverne på toppen.
- Hæld kogende vand, fløde og ananassaft ved. Kog op og tilsæt jævning. Rør så godt du kan, så jævningen fordeles godt.
- Læg låget på panden og lad retten simre ved svag varme/middel varme i minimum 50 min. Retten kan også steges færdig i et tildækket ildfast fad i ovnen, v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 1 time.
- Smag retten til med evt. ekstra salt/peber og karry. Servér gerne ris til retten
Noter
Du kan tilsætte flere grøntsager til retten: broccoli buketter, porrer, forårsløg?
Kylling i ovn eller gryde – både kyllingelår, kyllingeoverlår og kyllingebryst kan bruges. En lækker ret, der smager godt med ris til.
Sikke en lækker ret og den var super nem at lave.
Servér gerne en grøn salat eller dampet broccoli til måske. Du kan også tilsætte flere grøntsager til retten: broccoli buketter, porrer, forårsløg?
Kylling i karry med hele parteret kylling, var et hit. Min søn sagde glad: “Mor, jeg tror altså, at det her er min livret. Det smager bare mega godt”.
Der blev vogtet over madresterne og der var glæde at spore, da der viste sig at være madrester nok til dagen efter.
Det letter hverdagstravlheden, når der er mad nok til flere dage. Vi elsker når resterne bare skal lunes på dag 2. Så dejligt med nem mad i hverdagene.
Prøv retten hjemme hos dig – en vindermenu. Så nem at lave og nem at købe ind til også.
Bon appetit – måske der snart skal kylling i karry på menuen hjemme hos dig?
Få flere gode nemme opskrifter på kylling i karry her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
1,2 parteret kylling 😉 du mangler vist et kg – eller en historie om, hvor resten af den anden kyllig blev af.