Kylling i stegeso med rodfrugter. Uhm her får du opskriften på en saftig kylling tilberedt i stegesoen.
Det er fredag. Det er kyllingetid. Der er fredagskylling på matriklen og i dag blev det til kylling i Römertopf. Det er længe siden. Hvorfor mon, for kylling i Römeren bliver jo altid så lækker?
Ja godt nok ser den ikke så himmelsk ud hèr på biilederne, men jeg kan love dig for, at den bliver saftig, mør, velsmagende og lækker! Kylling i Römertopfen er et hit. Altid! 🙂
Dagens kylling er smurt med sennepsmarinade udvortes og kryddersmør indvortes. Kyllingen er lagt på en bund af rodfrugter og stegt i 1½ time.
Nedenunder kan du se hvordan.
Tilberedningstiden er lang, men ovnen gør det største arbejde. Det tager ca. et kvarter at forberede retten. Smæk gerne stængerne op imens kyllingen steger færdig. Det grønne tilbehør bliver tilberedt sammen med kyllingen. Nemt! Ja det er en loppetjans at være madmor på Römertopfdage.
Til dagens Römertopf-kylling skal du bruge:
1 kylling
Rodfrugtblanding f.eks. pastinak, persillerod, gulerødder og rødbede
3-4 spsk. krydderurtesmør
Sennepsmarinade: 1 spsk. dijonsennep, 1 spsk olie, 1 tsk. honning, 1 tsk. timian, salt og peber.
Tilbehør: aioli og kartofler.
Sådan laver du en hurtig fredagskylling i Römertopfen, med grønt, krydderurter, rodfrugter und alles:
Start med at sæt din Römertopf i blød. Fyld begge halvdele med vand i et kvarter ca. Skræl imens rodfrugterne.
Jeg valgte den nemme løsning; købte en pose rodfrugtmix med blandede lækre rodfrugter i. The easy way.
Jeg fyldte rodfrugterne ned i Römertopfen med vandet, efterhånden som jeg fik dem skrællet. Til sidste hældte jeg vandet fra.
Jeg rørte en hurtig sennepsmarinade af sennep, olie, timian og salt.
Jeg dryppede halvdelen af sennepsmarinaden over rodfrugterne og resten smurte jeg ud over kyllingen.
Jeg dryssede lidt ekstra timian på, tit bliver rodfrugter så ferske i smagen synes jeg?Nu er turen kommet til kyllingen.
Jeg proppede lidt hvidløgssmør ind under skindet. Det giver den lækreste smag til kyllingwn, og gør kyllingen endnu mere saftig. Det er bestemt ikke sidste gang jeg propper krydderurtesmør ind under kyllingeskindet!
Jeg valgte den nemme løsning. Kærgårdens kryddersmør. Det var helt perfekt som “kyllingefyld” . Så nemt og lækkert og med en rigtig god smag. Arla laver også en variant med hvidløgssmør, den ville også smage supergodt til kylling. Du kan finde Arlas kryddersmør i dit supermarkeds kølediske. Perfekt til en hurtig bagt kartoffel, til nykogt pasta, som topping på en bøf?
Her kan du se hvordan det ser ud når man prøver at “proppe en kylling ud”. Skub krydderurtesmørret ind under det yderste lag kylllingeskind. Brug fingrene til at skubbe det på plads.Det er svært at få krydderurtersmørret ind under skindet på kyllingelårene? Skriv gerne hvis du har nogle tips 🙂
Dryp det sidste af marinaden på.Læg låget på og steg kyllingen i minimum 1½ time ved 200 fgader varmluft. Tag låget af og kig til kyllingen. Hvis den er alt for blød i skindet, når du tager låget af til sidst, så steg den 10 minutter uden låg v. samme temperatur.Så bliver både kylling og rodfrugter mere sprødstegte.
Her i huset er det helligbrøde hvis jeg laver ulykker med det sprøde skind! Eksperimentér ikke med det , dét er forbudt, lyder dommen fra mine teenagere. I dag var der ingen klager. Det er i højeste grad et tegn på at kyllingen var vellykket. De er nogle hårde kritikere, mine børn. 😉
Denne fik lige et minut for meget.Reddet på målstregen. Pas på pludselig går det galt. Det går lynende stærkt for mig, lige pludselig 😉Rodfrugterne var blevet fine. Kyllingen mør, som altid. Uhm de rodfrugter! Prøv at dyppe dem i en klat aioli Aioli er hvidløgsmayonnaise, som smager fantastisk hvis man spørger mig. Til alt, næsten Brug også gerne en klat creme freme fraiche dressing til rodfrugterne i stedet i stedet. Partér kyllingen og servér. Her kan du se hvordan krydderurtesmørret er smeltet under kyllingeskindet. Uhm det bliver så lækkert kyllingekød stegt på den måde!
Kan du ikke lige finde Arlas krydderurtesmør, er det jo rigtigt nemt at lave sin egen. Hvis man altså gider. Brug de forhåndenværende krydderurter eller lav en hurtig hvidløgssmør? 😉
Sikke en lækker servering: Kylling med kryddersmør og de lækreste rodfrugter i den mest velsmagende sennepsmarinade.
Thumbs up til hurtige vellykkede Römertopf-ideer -)
Römertopfen kom, så og sejrede igen. Fantastisk opfindelse! 🙂