Kylling med honning, karry og rødløg

  • Kylling med honning, karry og rødløg

Kylling med honning, karry og rødløgHvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at vi her i huset spiser kylling én gang om ugen, nemlig hver fredag.

Det siger sig selv, at vi så efterhånden har spist kylling i mange afskygninger. MANGE! Lige fra kylling i cola  til grydekylling , paprikakylling og 1000 andre opskrifter du kan finde på bloggen lige her

I dag skal du høre om en hel ny variant med karry, honning og rødløg. Karrykyllingen spiste vi forleden til denne lækre kartoffelsalat med karry – og det var en fin menu – og en rigtig god karrykombi – og nej det bliver slet ikke for meget karrysmag. Bare spring på 🙂Kylling med honning, karry og rødløgKyllingen er rigtig nem at lave og kræver ganske få ingredienser. Kombinationen af honning og karry er rigtig fin og rødløgene er bare lagt ved, fordi jeg er totalt vild med bagte rødløg – især i den honningglaserede version. Kylling med honning, karry og rødløg

Du får opskriften på den lækre karrykylling lige her:

Kylling med honning, karry og rødløg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kylling med honning, karry og rødløg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kilo kyllingestykker (underlår eller overlår)
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk karry
  • Salt og evt. peber
  • 5-6 rødløg i både
Sådan gør du:
  1. Læg kyllingen i et ildfast fad
  2. Drys salt og karry på alle sider af kyllingen. Fordel striber med akaciehonning øverst.
  3. Fordel rødløgene omkring kyllingen
  4. Steg kyllingen ca. 40-50 min v. 175 grader varmluft. (længere tid, hvis kylling er frossen. Underlår skal have ca. 40 min., overlår ca. 50 min.)
  5. Rør rundt i rødløgene undervejs. Honningen gør, at rødløgene let branker, så vend ofte.
  6. Kyllingen er færdig, når der løber klar saft fra den.
  7. Serveres straks

Dette må være den nemmeste kylling at lave, næst efter alm. grillkylling med salt og peber. Kylling med honning, karry og rødløgDet blev en LÆKKER kylling og der var jubel omkring middagsbordet.

Kyllingen fik en lækker karrysmag og den blev let karamelliseret p.g.a. honningen. Rødløgene blev virkeligt lækre også. Honningen gør, at løgene nemt vil brænde på, så hold øje med dem.  Kylling med honning, karry og rødløgKarrykyllingen var perfekt at servere til karry-kartoffelsalaten  og det var en mega-nem menu.

Kartoffelsalaten er helt klart den største tidsrøver i denne sammenhæng og kan du komme nemt omkring den ved at nøjes med at vaske kartoflerne, så gør endelig gerne det.

Skrabe-cirkusset er uendeligt synes jeg og jeg er storfan af poserne med de vaskede kartofler. Jeg tænker du også melder dig i det heppekor?  🙂
Kylling med honning, karry og rødløgKarrysmagen på grillkyllingen var så fin og familien giver opskriften de allerbedste anbefalinger.

En  rigtig sommermenu og tippet er hermed givet videre til dig 🙂Kylling med honning, karry og rødløg

Mere inspiration

Læg en kommentar