Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og forårsløg

  • Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløg

Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløgI dag skal du høre om en nem og lækker hverdagsret. En fornem ret, når der kommer til kaloriekaliber. Der er brugt både bacon og fløde i retten, til gengæld er der brugt fedtfattigt kyllingebryst. Kunne der mon komme lidt balance i tingene så? 😉

En virkelig lækker ret, så spring bare på Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløgKyllingebryst i lækker cremet flødesauce med ærter, bacon og forårsløg

Retten kan laves på ½ time og er derfor velegnet en dag i har særlig fart på i køkkenet. Der er mad til to dage – hvis du altså ikke lige er mor eller far til to storsultne teenagere. (Hér skal vogtes som en høg, hvis der skal være rester til dag 2) 🙂

Retten er nem at lave og jeg tænker, at du sagtens vil kunne bruge svinekød/oksekød eller kalkunbryst til retten?

Vi serverede pasta til og det blev en lækker ret. Cremet, smagfuld og med lækkert mørt kyllingekød.Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløg

Jeg iler med at bringe dig opskriften her:

Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og forårsløg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og forårsløg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 800 gram kyllingebryst
  • 1 pakke bacon i strimler
  • 1 stort rødløg i små tern
  • 1 bundt forårsløg i skiver
  • 3 fed hvidløg
  • ½ liter madlavningsfløde (eller 2½ dl piskefløde og 2½ dl mælk)
  • 600 gram ærter
  • Salt/peber
  • 3 spsk hvidvinsddike (eller 1 dl hvidvin)
  • Evt. pebersauce
  • Hvid saucejævner
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingebrysterne i mindre stykker (jeg skar et bryst op i 3 dele)
  2. Klip/skær baconskiverne halvt over og omvikl et stykke bacon omkring kyllingebrystet
  3. Svits kylling med bacon på en rygende varm pande, så baconskiverne "lukker sig" omkring kyllingen.
  4. Brug en god dyb stegepande med låg
  5. Sprødsteg på begge sider og krydr godt.
  6. Tag kyllingen af panden og steg herefter rødløg og forårsløg i baconfedtet.
  7. Læg kyllingen tilbage på panden.
  8. Tilsæt hvidvinseddike
  9. Hæld ærter ved.
  10. Hæld fløden ved.
  11. Læg låg på panden et kvartérs tid. Skru ned for temperaturen (retten bobler nemt over, når først der er hældt fløde ved).
  12. Efter ærterne er tilsat, skal retten max. have et kvarter ved svag varme og gerne mindre, så ærterne ikke bliver helt udkogte.
  13. Drys hvid saucejævner over, til retten har en fin konsistens.
  14. Smag evt. til med pebersauce og/eller lidt mere hvidvinseddike + salt og peber
  15. Læg låg på og hold retten varm ved svag varme til den skal serveres
  16. Servér pasta til
  17. Drr

Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløgKyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløgSkal du flotte dig, så brug gerne en hel skive bacon pr. stykke kylling. Jeg synes nu ikke det var nødvendigt. Retten er rimeligt fed i sig selv. Hvis du sprødsteger kyllingen godt før du vender den, behøver du ikke tandstikkere i til at holde på baconskiverne.

Jeg brugte rødløg og forårsløg, fordi jeg lige havde det i køleskabet og fordi jeg tænkte at det ville give god smag og pynte godt i retten. Fint med god farve og smag i en ellers fersk ret. DSC_9517

For en gangs skyld brugte jeg ren piskefløde, det gør jeg ellers sjældent. Halløj hvor kunne vi alle smage forskellen!

Piskefløde gør sauce mere cremet og smagfuldt, men jeg får hurtigere “nok” og synes nemt flødesauce bliver “for meget”. Jeg kan kun spise en lille portion, og målt i kalorier, er det vist også meget fornuftigt. Mine teenagere storspiste til gengæld. Tror de kunne spise rigtig flødesauce HVER dag, uden problemer. 🙂

Du kan sagtens bruge andre flødealternativer, Milda fløde ell. lign. Creme fraiche kan også fint bruges. Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløgRetten er færdig på en halv time. En virkelig hurtig ret. Kylling er taknemmeligt til hverdag, for det bliver lynhurtigt mørt og alligevel supersaftigt. Kylling er fersk i smagen; derfor mit bacontrick.

Jeg smagte retten til med pebersauce og hvidvinseddike. Halløj hvor gav det en god smag. Se om du kan opdrive denne gode Heinz’ pebersauce, ellers må du være ekstra rundhåndet med peberkværnen 🙂 DSC_9536Du får lige lidt billeder her, så du kan kan se processen i billeder fra start til slut. Det passer virkelig, at det er en rigtig nem ret. Jeg kan fint forestille mig, at den også vil smage superlækkert med svinekød eller måske også fisk ?

Saftigt mørt kyllingekød i lækkert baconsvøb og med den lækreste peberflødesauce. Uhm! 
Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløgVi kogte en hurtig portion  pasta til. Helt genialt til retten. Ærterne gav fin smag til den lidt “fade” flødesauce og peber og hvidvinseddike gav også kontrast.

Lad gerne saucen simre med rigtigt hvidvin, hvis du har en sjat. Åbn gerne en flaske og servér resten til maden. Det vil passe perfekt med hvidvin til denne kyllingeret. Servér gerne gæster når retten skal nydes. Retten er faktisk af sådan en kaliber, at den vil være fin nok at byde, også når du inviterer gæster indenfor. 
Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløgEt hurtigt hverdagsmadtip fra mig til dig. 

December er en travl måned. Dagene er kortere, indkøbs- og huskesedlerne længere og længere. Energien er det småt med, men alligevel skal vi drøne rundt. På jobbet og i hjemmet skal 1000 ting nås før juleferien.

Skal vi ikke bare lade julefreden sænke sig og slutte fred med, at vi når det vi når? Vi skal huske at glæde os og nyde…..

Det gjorde jeg her til morgen hvor biblioteket sang julen ind – både ansatte og brugere. Det skal vi hver morgen her i december. 2 julesange sunget i fælleskab. Hvilken lykke og glæde! At synge frigør endorfiner i hvert fald i min krop – jeg bliver så glad og glæden sidder i kroppen i timevis bagefter!

Syng en julesang og kom akut i julestemning. Lad smilene vandre rundt, og kast gode glade blikke på og til dem du holder af.

<3 Julen er hjerternes fest <3

Mange julehilsner

Gitte

4 Kommentarer

  1. mormormedstiletter.dk 2. december 2015 af 12:38- Svar

    Ved du hvad? Jeg er vild med at du tager det så afslappet med at komme bacon, fløde og andre ‘farlige’ ting i dine madopskrifter, for jeg tænker at tiden må være inde til at vi lige stikker piben ind og ser nøgterne på kost og ernæring. Tænker også på de gode gamle dage – underligt at de overhovedet overlevede til voksenalderen med den usnde kost de fik, ik?;-)

    • Gitte Hansen 2. december 2015 af 22:12- Svar

      Hejsa “mormor”
      Jeg er glad for at du tager godt imod mine flødeherligheder. Ja – alt med måde, det tror jeg er de vise ord i denne sammenhæng. Ren afholdenhed fører for mig bare til at jeg bliver helt ustyrlig, når jeg giver los igen. Men alligevel, så bruger jeg gerne fløde-light sådan i det daglige. Fløde i saucen hver dag….uha så skulle min cykeltur til arbejde jo være 100 km tur/retur mindst 😉
      Mange tak for din hilsen – jeg bliver altid glad, når der er en hilsen fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Margit 1. december 2015 af 21:41- Svar

    Hvor er søgefeltet blevet af? Jeg mangler det. Det er ikke nemt at finde dine opskrifter, som jeg sætter pris på, når jeg skal skrolle gennem adskillige opskrifter eks. på boller, brød og tærter.
    Vh. Margit BL

    • Gitte Hansen 1. december 2015 af 22:02- Svar

      Hej Margit
      Søgefeltet er den grønne lup oppe i højre hjørne. Du ser den både hvis du er på PC, tablet eller smartphone.
      Håber det lykkes for dig at finde de opskrifter du søger.
      Jeg er klar over at det bliver sværere og sværere, jo større bloggen bliver. Jeg bruger selv google og skriver f.eks. “Bagenørden flæskesteg” i søgefeltet, så finder Google de rigtige opskrifter med lynets hast
      God fornøjelse med bloggen fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar