Kyllingefrikadeller med pasta, tomatsauce og grillet grønt

  • Kyllingefrikadeller, pasta, tomatsauce og grillet grønt

Kyllingefrikadeller, pasta,  tomatsauce og grillet grønt

I dag skal du høre om hverdagsmad af den allerbedste slags. Hurtig at tilberede, sundt, smagfuldt og mad nok til to dage. Så stiller jeg ikke større krav til en hverdagsret. Har du også samme kriterier? 🙂

Sønnike har længe plaget om frikadeller og efter London-turen kan han i den grad sno sin madmor. Det blev frikadeller. Dog kyllingefrikadeller. Sønnike blev straks skeptisk, men frikadellerne blev godkendt. Uden blinken. Jeg brugte 800 gram hakket kyllingekød og strakte yderligere farsen med havregryn og bouillon. Der blev mindst 30 frikadeller, rigeligt til familien i 2 dage incl. frokostbøtter.

DSC_0013

Jeg lavede fuldkornspasta, grillet grønt og en hurtig tomatsauce til . Der var mad nok til 4 personer i 2 dage.

Her kommer opskriften på kyllingefrikadeller med pasta, tomatsauce og grillet grønt

Du skal bruge: 

800 gram hakket kyllinge- eller svinekød.

2 æg

3 finthakkede løg

3 dl hønsebouillon

2 dl. havregryn

6-8 spsk. hvedemel

Salt/peber.

DSC_9973

Tomatsauce: 

2 finthakkede løg

4-6 fed friskpressede hvidløg

3 spsk. tørret/frisk oregano

2 spsk tørret/frisk basilikum

4-6 dåser flåede tomater

Salt/peber.

Smag til med rød balsamico-eddike

DSC_9995

Grillet grønt: 

1 aubergine i tern

4 peberfrugter i tern

2 løg i både

2 rødløg i både

2 spsk. olie

Salt/hvidløgspeber

Kyllingefrikadeller, pasta,  tomatsauce og grillet grønt

Sådan laver du kyllingefrikadeller med pasta, tomatsauce og grillet grønt:

Lav tomatsaucen først. Den skal nemlig stå og simre så lang tid som muligt. 

  • Svits løg og hvidløg. Tilsæt flåede tomater og krydderier. Lad tomatsaucen simre under låg. Smag evt. til med rød balsamico og mere salt/peber.

Kyllingefrikadeller: 

  • Rør kyllingefarsen med finthakket løg og æg.
  • Tilsæt bouillon, havregryn, mel og krydderier.
  • Steg kyllingefrikadellerne i rigeligt smør.

Grillet grønt: 

  • Snit grøntsagerne groft og vend med olie og krydderi. Steg/grill grøntsagerne i ovnen v. 200 grader varmluft i 15-20 minutter.

Kog fuldkornspasta til.

En nem og hurtig hverdagsmenu, der smagte rigtigt lækkert. De grillede peberfrugter i kombination med frikadeller og tomatsauce. Uhm! Anbefalelsesværdig menu – her ser du to-do-listen i billeder:

…og sønnike fik sine frikadeller. I rigelige mængder.

Frikadeller kan man jo lave på mange måder. Jeg laver altid med bouillon. Gør du mon også det, eller har du andre husmor-tricks i ærmet?

Jeg hører jo altid gerne fra dig her på bloggen. Skriv gerne en lille kommentar. Jeg bliver glad for hver eneste én 🙂

En meget simpel opskrift ventede dig i dag. Hverdage er der flest af you know, også i Bagenørdens køkken 😉Kyllingefrikadeller, pasta,  tomatsauce og grillet grønt

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. tina nymann 8. oktober 2014 af 14:31- Svar

    Hvor heldigt, jeg har lige en lille rest hakket kylling tilovers fra forleden. Den passer perfekt til din opskrift, taaakkk:-)

    • Gitte Hansen 8. oktober 2014 af 21:55- Svar

      Hej Tina
      Jamen det var jo helt perfekt – pudsigt som vores ingredienslisterne i vores køkkener harmonerer så godt altid. Tak for den dejlige onsdagshilsen fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar