Kyllingefrikadeller med revet peberfrugt

DSC_5892

Så er der kyllingedeller! Kyllingefrikadunser. Frikadeller! Fedtfattige frikadeller af kyllingekød. Nam nam og når man man steger de fedtfattige i rigeligt smør bliver de endnu bedre! 🙂

Her kommer en hurtig opskrift fra en travl bagenørd, der iler rundt til skoleafslutninger, dimissioner, kollegafestivitas und so weiter.

Alles gut og min seje datter har i dag fået sit afgangsbevis. Hun er vist nødt til at flytte til Tyskland snart, med de 12-taller hun har fået i både mundtligt og skriftligt tysk. Nu er der ikke længere nogen god undskyldning for ikke at tale tysk med den tyske del af familien! ;-).

Menuen til aften skulle være af den hurtige slags da der var dimission kl. 19.00. Jeg afsøgte supermarkedets diske for fastfood og fandt intet der var hurtigere, bedre, billigere, sundere end det hjemmelavede alternativ jeg pludselig fandt på.

DSC_5901

800 gram kyllingekød på tilbud.Sønnikke havde efterlyst frikadeller på menuen. Kyllingefrikadeller blev det.

Jeg havde 1½ time max alt incl. til menuen, så købekartoffelsalat blev løsningen. Faktisk kan man købe mange gode færdigkartoffelsalater. Faktisk så elsker mine børn de købte mere end min egen hjemmelavede. Hm, hm.  Måske fordi jeg bruger fedtfattige ylette/skyrprodukter?

Altså jeg foretrækker jo den hjemmelavede, men nogengange er tiden knap i mit køkken. Også i dit? Det er vist et grundvilkår for det moderne menneske?

DSC_5907

Her kommer opskriften på kyllingefrikadeller (nok til 2 pander, til 4 personer i to dage):

800 gram kyllingekød

2 løg (fintrevet)

1 rødløg (fintrevet)

1 finthakket/fintrevet peberfrugt (eller anden grøntsag : gulerod, kartoffel, squash ell. lign. Peberfrugt gav en god smag)

2 æg

2 dl mælk

6 spsk mel

4 spsk havregryn (m. top)

2 tsk sennep.

1 tsk salt

Peber (rigeligt)

Sådan gør du:

Rør kyllingekødet med æg, mælk og krydderier.

Riv løg og peberfrugt og tilsæt. DSC_5876

DSC_5877 DSC_5881

Tilsæt mel og havregrynDSC_5884…og sennep..
DSC_5885 Hov. Og her kommer så det afslørende øjeblik. Jeg “kom til” at putte smør på sliplet-panden”. Dobbeletmoralen længe leve! Fedtfattige kyllingefrikadeller stegt i SMØR. Ak jamen…Bevidst slingrekurs, men man må jo altså indrømme igen igen at “det er smørret der gør’et”. Men smør til fedtfattigt kød og så på en slip-letpande???

NÅ! Ingen kommentarer! 🙂

 Form frikadeller og steg på pande ved middelvarme (jeg havde vidst lige for meget krudt på de pander, hvilket du også kan se af kuløren). Vend efter 5-7 minutter.

P.S.: Du undlader jo selvfølgelig bare smørret hvis du vil have en ultralight variant 🙂 DSC_5887 DSC_5889

Sprøde saftige smørstegte kyllingefrikadeller. 
DSC_5893 DSC_5901

Der var mad på under en halv time. Klart bedre end usle fastfood-alternativer. Svigermors hjemmelavede rødbeder til og en klat kartoffelsalat med dilddressing. Ok måltid, når det skal gå stærkt og det allerbedste er : Der er frikadeller nok til i morgen! Da skal jeg til endnu en afslutning, men familien bliver hjemme. Hjemme ved frikadellerne 🙂

…og ved I hvad????  Uanset vejr og vind

Nu er det snart SOMMERFERIE for os alle på matriklen og vi GLÆÆÆÆDER os!

🙂DSC_5903

Mere inspiration

Læg en kommentar