Kyllingeinderfilet i soya-sesammarinade – lækker på grill

  • Grillet kyllingeinderfilet i soya- sesammarinade

Uhm – grillsæsonen er over os! Vejret er skønt og vi bliver sommerlalleglade. Appetitten på livet, solen og grillmaden bliver endnu større.

Skønne grilldufte der breder sig fra terrasserne i haverne – åh det er næsten noget af det allerbedste ved forårets- og sommerens komme! Vi har haft den skønneste weekend i sommerhuset.

Det fås faktisk ikke meget skønnere, hvis man spørger mig.? Det kunne have været sommerferie nu? Vejret er til det og for filan, hvor var det skønt at få ladet de vintersvage kroppe op med fornyet solenergi.

Vi ville slet ikke hjem og trak afskeden lige til solnedgang, men det skønne ved et sommerhus er jo netop at man ikke skal sige farvel, men bare på gensyn. Ens egne ting – og ens eget hjem – står klar til at byde én velkommen igen. ELSKER vores sommerhus <3Der findes ikke vist et mere sommerhuslykkeligt væsen på denne jord end mig – og jeg håber ikke du snart er TRÆT af at høre om alle mine sommerhusjublerier. Jeg er bange for at det ikke får ende 😉

Nå men…

Denne weekend blev sommerhus-grillen støvet af og hvilken lækker menu vi fik tryllet i går, på Amandas fødselsdag. Fødselaren havde bestilt sine yndlings sesamkartofler, grillet kylling og frankfurtere. Der blev også serveret en lækker ærtesalat, som du kan finde opskriften på her.

Den grillede kylling endte som en soya-honningmarineret kylling vendt i sesam og halløj hvor en lækkerbisken! Det er den kylling du skal høre om i dag.

Det er nemt at grille kyllingeinderfilet – for det tager ingen tid, at grille de smalle, tynde stykker filetkød.
Grillet kyllingeinderfilet i soya- sesammarinadeDu får kyllingepskriften lige her. Brug  gerne marinade-opskriften til kyllingeschnitzler, svinekød eller kalkunkød. Oksekød i strimler, vil nok også kunne bruges?

Kyllingeinderfilet i soya-sesammarinade - lækker på grill
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kyllingeinderfilet i soya-sesammarinade - lækker på grill
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 600 gram kyllingeinderfilet
  • 4-5 spsk soya
  • 4-5 spsk olie
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk citronsaft
  • 5-6 spsk. sesam
  • Evt. 2 fed friskpressede hvidløg
  • Salt/hvidløgspeber
  • Tilbehør: Pastasalat, sesamkartofler, bulgursalat
Sådan gør du:
  1. Bland marinaden sammen
  2. Tilsæt evt. hvidløg.
  3. Rør sesam i.
  4. Vend kyllingefileterne i marinaden og sørg for at kødet er godt dækket. Dæk skålen med film og stil den på køl i minimum ½-1 time.
  5. Varm grillen op og grill fileterne ved indirekte varme 3-4 minutter på hver side.
  6. Servers straks

Halløj hvor blev den kylling altså bare lækker! Mør, saftig og velsmagende. Det var en helt genial marinade til den ferske kylling og smagen af soya, hvidløg og honning var uovertruffen. Olien og sesamfrøene gjorde sit til, at kyllingen blev ekstra sprød og knasende lækker. Grillet kyllingeinderfilet i soya- sesammarinadeHar du et grillnet, du kan lægge på grillen, så brug det gerne, da sesamfrøene og den karamelliserede honning gerne vil hænge lidt fast i grillen.Pyt med det. Den der griller kødet, skal jo ikke gøre grillen ren, vel? – hm, hm 😉 (et lille tip: Tør hurtigt grillen med en fugtig klud, straks du har taget kødet af. Det er nemmere at rengøre en varm grill, end en kold).

Det er nemt at lave marinaden og har du kun ½ time at marinere kødet i, så vil det også være fint.

Krydr rigeligt med salt og peber, da kyllingekød er fersk i sig selv og kræver meget krydderi.
Kyllingefilleterne lægges på grillen og grilles under låg i 3-4 minutter. Længere tid må den helst ikke få, da kødet så vil tørstege. Der er intet fedtstof i kylling, og derfor kan kødet nemt blive tørt, så vær varsom.  Det er et genialt trick at bruge marinade til kyllingekød – den afgiver nemlig både smag og fugt til kødet.
Grillet kyllingeinderfilet i soya- sesammarinadeVi spiste den lækre grillede kylling med sesamfritter til  og den lækre ærtesalat. Maden blev grillet i det fri og madbillederne blev også skudt ved ægte dagslys.

Åh hvor skønt! Hvor har vi altså ventet længe på solen, dagslyset, de lyse aftener, forårsblomsterne, blade på træerne og vinterens endeligt.  Vi klarede den!
Grillet kyllingeinderfilet i soya- sesammarinadeJeg håber at du har haft den skønneste weekend? Det har jeg. Underskøn! Ro på alle kanaler, glæde, samvær, familielykke og tid til grin, snak, kram og hundeklap.

Det har været frydefuldt – for både to- og firbenede. Saliggørende. Forårslykkeligt. Ahh!Forårstaknemmelige hilsner til dig og rigtig god fornøjelse med grilleriet 🙂

Gitte

Mere inspiration

Læg en kommentar