Lækker banankage med Nutella chokoladecreme

  • Lækker banankage med Nutella chokoladecreme

Lækker banankage med Nutella chokoladecremeØj manner, en lækker banankage man kan trylle på ingen tid. Farligt lækker og faktisk slet ikke så sød og kalorieholdig som man skulle tro? Nu er du advaret 🙂

Du skal bruge bananer og basisingredienser fra køkkenskabene plus et par spsk. Nutella. Voila.  Igen-igen satte to brune bananer i frugtskålen mig i gang.dsc_2272Opskriften har jeg fået inspiration til hos dygtige Cutecarbs som havde lavet nogle lækre bananmuffins med Nutella-swirl. Orv god ide, tænkte jeg. 🙂

Jeg videreudviklede lidt på opskriften og reducerede i smør og sukkermængden. Det kan kagen fint bære synes jeg? Så er der plads i kalorieregnskabet til to stykker kage måske?  Hm, hm. Fed logik, Gitte. Tror ikke helt den holder i længden 🙂

Jeg skynder mig at dele opskriften med dig. Jeg har for nogle timer siden annonceret banankagesuccessen på Facebook og måske du sidder klar og venter? 🙂 dsc_2289

Lækker banankage med Nutella chokoladecreme
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker banankage med Nutella chokoladecreme
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 æg
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 2 brune bananer (kan erstattes af æbler eller pærer i tern)
  • 2-3 spsk Nutella eller anden chokoladenøddecreme
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vanilje hvidt og skummende. Dejen kan også fint røres blot med gaffel
  2. Smelt smørret (30 sekunder i mikrobølgeovnen) og tilsæt det til æggeblandingen
  3. Bland bagepulveret med hvedemel og rør det forsigtigt i dejen skiftesvis med mælken.
  4. Mos bananerne og vend dem i dejen. De helt brune bananer er de bedste i kage, for de er sødest.
  5. Smør et tærtefad og hæld dejen her. Mit tærtefad er højt tærtefad på ca. 25-30 cm i diameter.
  6. Kagen kan også bages som muffins.
  7. Lun Nutellaen i en lille skål 15 sekunder i mikrobølgeovnen.
  8. Læg små Nutella-klatter øverst på kagen og lav små kruseduller med en ske/eller kniv. Træk Nutellaen ud, så den fordeles rundt i den hvide dej, i et flot mønster. Jeg var ikke så god til det, måske du er bedre? Det tror jeg 🙂
  9. Bag kagen 15-20 minutter v. 175 grader varmluft . Kagen er færdig når den er sprød og gylden og der ikke længere hænger dej ved den strikkepind du prikker i.
  10. Kagen nydes lun eller afkølet

Lækker banankage med Nutella chokoladecremeDet er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at kagen faktisk kan røres sammen på et kvarter. Jeg brugte bare en gaffel og det blev en lækker kage alligevel. Brug gerne en elpisker, hvis du foretrækker en helt hvid og luftig æggesnaps når du bager.

Det var et smart Nutella-trick hun brugte dygtige Tora fra Cute Carbs – og er du vimmer hun kan finde ud af at lave Nutella-swirls 🙂 Swirl er vel nærmest en krusedulle tror jeg? Udseendet kommer sig ikke så nøje, det er smagen der er vigtigst. dsc_2278

Jeg brugte 3 spsk Nutella, og det betød at nærmest hele overfladen blev mørk. Du kan fint´nøjes med 2 spsk, det tror jeg giver flottere “swirls”?.  Du skal jo lige være obs på, at hvis du laver muffins, så skal bagetiden være kortere, måske kun ca. 10-12 minutter i alt?

Kagen er rasende hurtig og nem at lave og ingredienserne har du næsten med garanti stående i dine køkkenskabe? Måske du også har et glas Nutella? Anden – og billigere – nøddecreme kan sagtens bruges tænker jeg, hvis du altså gerne vil spare lidt på og i “Nutella-regnskabet”Lækker banankage med Nutella chokoladecreme

Nutellaen er nemmest at arbejde med, hvis den lunes nogle sekunder i mikrobølgeovnen. Så bliver den helt flydende. Bare lige et pro-tip 🙂

Jeg tror også, at banan sagtens vil kunne erstattes af æbler eller pærer?   Måske? Hvis du bruger pærer, så prøv at putte lidt stødt ingefær i dejen, det smager SÅ lækkert i pærekager.

Lækker banankage med Nutella chokoladecreme

Her får du lige kagebageprocessen i billeder fra start til slut:

Verdens nemmeste banankage og lækreste ovenikøbet. Kagen er sød, men ikke for sød. Den har den fineste smørsmag, men er ikke for “tung” og fed i det. Kagen er helt perfekt faktisk og jeg får helt lyst til et stykke til. 🙂

ELSKER banankage og det ER da pudsigt, at vi altid har brune bananer på lager, lige når jeg trænger allermest til banankage?

Smid aldrig bananer ud forresten. Jo blødere og brunere bananer er, jo sødere vil de være i kage. Brune bananer er et totalt hit i kage. Bare lige et stop madspilds-banantip til dig 🙂Lækker banankage med Nutella chokoladecremeRigtig god kagebagefornøjelse til dig.

Måske banankagen bliver søndagens kagebag hjemme hos dig? Send mig gerne et billede af din flotte “Nutella-krusedulle”. Jeg er da spændt på, hvordan din endte? ;-D

Du kan godt se, at min kage blev lidt for Nutella-mørk på toppen? Lige 1 spsk Nutella for meget? Uden tvivl.  Det gjorde nu ikke kagen ringere, men indrømmet, der bliver knap så meget “swirl-effekt” så? Der er ikke nogen “fast” opskrift på hvordan disse swirls skal se ud. Jeg forestiller mig bare at dejen skal køres lidt rundt med en teske i et “tigermønster” på helt  tilfældig maner? 🙂Lækker banankage med Nutella chokoladecremeHåber at kagen vil smage dig og at du har haft en fortryllende og lækker weekend?

Jeg har stornydt min lørdagsvagt på biblioteket og også nydt et par solskinstimer på terrassen bagefter. Kagen fik jeg pludselig akut lyst til at bage og det var – som sagt – to brune bananer der satte mig i gang. Igen.

Kagen er så nem at lave, at den sagtens nemt vil kunne trylles hvis der kommer uventede gæster, eller hvis du – efter en pludselig indskydelse – vil tage en kage med under armen når du skal på søndagsbesøg, på job, i børnenes børnehave, på besøg hos naboerne?

En vaskeægte banankage-klassiker så dagens lys <3

Mere inspiration

Læg en kommentar