Bedstefars skæg kage med æbler. Uhm i dag får du opskriften på en dejlig æblekage med marengs.
Sikke en dejlig nem marengskage med æbler.
Er totalt høj i hatten efter dagens vellykkede kage. Høj, luftig marengs. Sprød på toppen, blød i midten.
En skøn æblekage med marengs, med friske æbler i stedet for syltetøj. Voila – jeg har glædet mig meget til at dele opskriften på den lækre kage med dig.
Den populære bedstefars skæg kage serveret som æblekage og sikke da en lækkerbisken.
Helt perfekt kombination af syrlighed og sødme og den lækreste marengs – høj, rank, sprød og flot på kagen.
En sød og syndig kage, men alligevel knap så sød som en almindelig Bedstefars skæg kage. De friske æblers syrlighed, klædte kagen. Den var helt perfekt faktisk.
Kagen var en videreudvikling af denne abrikostærte med marengs, der er så hulens populær på bloggen.
Jeg fik brugt æbler fra haven og jeg fik også eksperimenteret med en bund der var knap så smørtung. En skøn kage, du sagtens også kan lave med andet frugt/andre bær.
En lækker kage og jeg iler med hurtigt at bringe dig opskriften.
Du kan bruge al slags frugt til marengskagen tænker jeg. Friske bær, frisk frugt? Æblemos, syltetøj?
En bedstefars skæg kage er normalt kendt med syltetøj/marmelade, så det kan du selvfølgelig også sagtens bruge. Du kan også bruge æblemos.
Denne frugtvariant er dog rigtig god, så prøv du gerne den.
Bedstefars skæg kage med æble & marengs – få opskrift på æblekage med marengs her
Ingredienser
Dej:
- 4 æggeblommer
- 100 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 225 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 175 gram smeltet smør
- 1 dl mælk surmælksprodukt kan også bruges
- 6-8 æbler skåret i både - jeg brugte 350 gram æbler anden frugt/andre bær kan bruges. Syltetøj eller æblemos kan også bruges
Marengs
- 4 æggehvider
- 150 gram sukker
Sådan gør du
Kagebund:
- Pisk æggeblommer med sukker og vanilje.
- Smelt smørret i mikroovn/gryde og tilsæt sammen med mælken
- Bland mel med bagepulver og vend det forsigtigt i med en dejspatel.
- Smør et ildfast fad/bradepande (og fordel dejen heri. Mit fad målte 23x30 cm men andre fade kan bruges
- Vask æbler. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem. Skær dem i smalle både og læg/stik dem ned i kagedejen, til hele overfladen er dækket. Brug så mange æbler du kan få plads til. Jeg brugte 1 stort æble og 5 små.
- Forbag kagen 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Den skal føles næsten gennembagt men ikke helt
Marengstop:
- Pisk æggehvider næsten helt stive (et par minutter med elpisker) og tilsæt nu sukkeret 1 spsk af gangen
- Pisk sukkeret langsomt i, til marengsen er blød, glat og sej. Du skal kunne trække toppe i marengsen med elpiskeren
- Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsen på toppen med en dejspatel.
- Bag kagen med marengstop i ca. 20-25 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Bag kagen nederst i ovnen og hold øje med at kagen ikke bliver for mørk.
- Smager fortrylllende lun, men kan også serveres afkølet.
Noter
Anden frugt eller bær kan sagtens bruges til kagen. Prøv med abrikos, rabarber
Du kan bruge syltetøj eller æblemos i istedet for friske æbler til kagen. Smør det på den forbagte kagebund før marengsen kommes påEn bedstefars skæg kage er bedst på bagedagen. Opbevares tildækket.
Marengsen kan forandre sig, hvis du fryser kagenSprød, nem lækker nem æblekage med marengs og sød kagebund. Den dejligste æblekage med marengs
Skøn kage! Jeg glæder mig også til at prøve den med f.eks. hindbær eller blåbær. Jeg har prøvet at lave en bedstefars skæg kage med friske brombær, og én med rabarber. Så lækre marengskager også. Få tips til flere lækre kager med marengs nederst i dette indlæg.
Uhm jeg elsker bare marengskager!
Hvordan du undgår at din marengs falder sammen:
- Pisk æggehvider næsten stive i en helt ren og tør skål med en helt ren elpisker.
- Pisk sukkeret langsomt i, ca. 1 spsk af gangen, til sukkeret er opløst.
- Marengsen skal piskes til den er tyk, blank, sej og skinnende
- Åbn ikke ovnen imens marengsen bages, så vil den falde sammen.
Hvis du bager kagen nederst i ovnen, så undgår du at marengsen bliver for mørk på toppen. Marengsmassen skal være luftig indeni, men sprød på toppen.
Kagen er nem at lave og bunden er knap så smørtung, som i andre bedstefars skæg kager.
Du kan bruge tykmælk/surmælksprodukter i stedet for mælk, det vil gøre bunden endnu mere saftig/svampet.
Sådan laver du Bedstefars Skæg kage med æbler – se billederne her:
Sikke en dejlig bradepandekage. Perfekt kage, til dig der har mange æbler i haven.
Min familie var vilde med kagen og gjorde et stort indhug på kagen.
Rigtig god fornøjelse med kagen til dig.
Jeg er spændt på hvilke bær/frugter du finder på at komme i?
Få flere gode nemme opskrifter på bedstefars skæg kager og andre marengskage her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Tusind tak for den lækre opskrift ? Jeg har lavet dobbelt portion og smidt den i en stor bradepande, til arrangement i børnehaven idag 🙂 Venter på at marengsen bliver brun i ovnen ?
Nøj, en lækker kage ? Totalt lækker kombination. Tak for opskriften ?
hehe, den frosne kage er et tip fra min tidligere arb.plads ( en bager som lavede 120 kager af gangen) men det kolde gør faktisk at marengsen ikke “smelter” så nemt og er også bagerens fif at den skal have et ordentlig “power-trip” til sidst og må så ikke stå efter piskningen så falder den sammen
hej
et lille fif, din kage skal være kold inden du putter marengs på ( evt fra frost, så kan du forbage en del og bruge i en snæver vending) og marengsen skal piskes hårdt og det smager også godt med et drys kanelsukker på æblerne 😉