Champignonsuppe med flødeost. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem og lækker suppe med champignon – uden fløde men med flødeost i stedet.
Suppe er bare så lækkert og nemt og hurtigt at servere både som nem aftensmad eller som forret.
En-to-vupti er der mad til en sulten familie på en travl hverdag. Suppe smager rigtigt lækkert, især med godt brød til.
Nybagte boller af koldhævet dej, der står klar i køleskabet f.eks.? Serveret med en god klat hjemmelavet hvidløgssmør? Så bliver det ikke meget bedre.
Vi har mange favoritsupper her i familien og du skal høre om en af dem i dag.
Champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond. En ny familiefavorit.
Det var en rigtig lækker suppe og supernem at lave.
Du finder en stribe andre suppeopskrifter på bloggen, klik og kig bare forbi her.Så mange lækre supper man kan lave.
Kyllingesuppe, aspargessuppe, tomatsuppe, minestronesuppe og mange flere. Få inspiration til flere suppe opskrifter nederst i dette indlæg.
En god og vigtig ingrediens i dagens suppe var denne Svampefond fra Oscar, som jeg fandt i en butik, husker desværre ikke hvilken?
Hvis du ikke lige kan finde denne, eller anden fond, så kan du sagtens lave suppen med bouillonterninger også.
Suppen kan laves både med champignong eller andre svampe.
Her kommer den nemme champignonsuppe opskrift til dig:
Champignonsuppe med flødeost – få en god nem opskrift på billig suppe hér
Ingredienser
- 10 gram smør
- 3 bouillonterninger
- 2 store løg i tern
- 500 gram rensede champignon 3 glas kan også bruges
- 1-2 spsk tørret timian frisk kan også bruges
- 6 spsk svampefond eller anden koncentreret fond, kan du ikke opdrive det, så brug en ekstra bouillonterning
- 6 spsk hvedemel
- 1 hvidløgsflødeost eller anden flødeost 2,5 dl. fløde kan bruges i stedet
- Salt+hvidløgspeber
- Evt. jævning
- 3 liter kogende vand
- Tilbehør: nybagt brød med hvidløgssmør
Hvidløgssmør
- 50 gram smør
- 3 fed friskpressede hvidløgsfed
- 2 tsk persille
- 1 knivspids groft salt
Sådan gør du
- Svits løg og bouillonterninger i smørret
- Tilsæt timian, salt og hvidløgspeber
- Svits champignon med, til de skifter farve. Tilsæt svampefond
- Tilsæt hvedemel og lad det opsuge væden
- Tilsæt kogende vand og lad suppen simre et kvarters tid
- Tilsæt flødeost (eller fløde)
- Tilsæt lidt jævning, hvis du synes suppen er for tynd
- Smag suppen til med salt/peber og måske også et strejf citronsaft, hvis du synes?
Noter
Ønsker du en mere fedtfattig version, kan fløde/flødeost også udelades.
Suppen er fryseegnet Suppen kan tyknes, ved at tilsætte kartofler i ternNem suppe med champignon, timian og flødeost. Den smager skønt og er billig at lave
Sikke en lækker suppe! Fyldt med smag. Kraftig og krydret. Uhm!
Nem og billig aftensmad er det også. Flødeost kan sagtens erstattes med fløde og ønsker du en mere fedtfattig version af suppen, så smager champignonsuppe uden fløde også godt.
Suppen kan også tyknes, ved at tilsætte kartofler i tern.
Her ser du lige suppe fremstillingen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du champignonsuppe – se billederne her:
Hvorfor bruge flødeost i champignonsuppen?
Tjo fordi det afrunder smagen så fint og kan erstatte fløden. Vi har også tit en rest flødeost til overs i køleskabet, der lige skal bruges.
Vær endelig obs på dine flødeoste, og smid dem ikke ud, hvis du har rester. Brug dem i suppe eller rør osten op med pesto og smør det på en pizzabund eller pizzabrød. Smager SÅ lækkert!
Jeg brugte en grøn hvidløgs-philadelphia, men alle andre versioner og mærker kan også bruges (måske dog lige minus rejeost? 😉
Det er smørret der gør’et, men det er hvidløgssmørret der scorer keglerne. 🙂
Når vi serverer nybagte boller/suppebrød, kan vi spise MEGET brød, hvis der samtidigt serveres nyrørt hvidløgssmør. Bare lige et tip til dig.
Jeg har angivet 50 gram smør ovenfor i opskriften, men du kender jo din familie bedst og ved hvor meget smør de kan spise?
Lav rigeligt. Hvidløgssmørret smager også rigtigt fint dagen efter, hvis der skulle være en rest.
Har I både brød og smør til overs dagen efter, kan du nemt trylle gratinerede hvidløgsbrød måske med ostedrys?
Så er der suppe som nem aftensmad til den sultne familie.
Endnu en nem hverdagsmenu så dagens lys.
En suppeservering er helt perfekt til lange, sene, travle arbejdsdage. Også perfekt til råkolde efterårsagtige-dage, hvor familien trænger til at blive varmet op, fra inderst til yderst.
Suppe er perfekt som middel til at varme vinter kolde sjæle og kroppe. Den lækre champignonsuppe vil også være et hit at servere som nem forret, en dag I får gæster.
Rigtig god suppe-fornøjelse til dig – håber suppen vil smage dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på suppe her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej Gitte!
Dén opskrift skal prøves meget snart, da jeg i skabet har fundet en kæmpedåse (3 kg) champignons fra en gang, der var tilbud….
Kan suppen fryses, hvis vi ikke kan spise op?
På forhånd tak og mvh. Susanne 🙂