Lækker flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrys

  • Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrys

Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrysEn dyngvåd frysende kold tirsdag endte ud i en akut suppetrang. Suppe i august? Det er helt fint, nej fakatisk perfekt, hvis man er dryppende våd og fryser ind til knoglerne. Faktisk kan suppe være den eneste vej frem så?

Suppe er en genial ret. Suppe kan laves med virkeligt få ingredienser og det er derfor en ultrabillig ret. Det er oplagt at lave en xl-portion, nu du alligevel er i gang, så der vil være mad nok til flere dage. DSC_7285På bloggen og her i familien er især denne kartoffelsuppe med løg en favorit. Den er totalt lækker. Cremet, mættende, god og mild.

Dagens suppe blev varieret med gulerødder og blev legeret med rigeligt fløde. PISKEFLØDE. Fy da! Ja hvad skal det ikke ende med? 😉

Familien udbrød flere gange “Det her er godt nok den bedste suppe vi nogensinde har spist! Ej hvor smager den godt mor!” Beskeden og anbefalingen er hermed givet videre til dig.

Prøv gerne den kombinerede gulerodssuppe med kartofler. 

Jeg iler gerne med at bringe dig opskriften. Suppen er perfekt en frysende dag eller  en dag du skal servere en nem hverdagsret til mange eller lave mad nok til  din familie i to dage.Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrys

Lækker flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrys
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bagedrys
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1½ kilo kartofler i grove tern
  • 1 kilo gulerødder i skiver
  • 4 løg i tern
  • 25 gram smør
  • 4 bouillonterninger
  • 3 liter kogende vand
  • 2½ dl. piskefløde
  • 1 spsk hvidløgspeber
  • 1 tsk salt
  • Topping: 200 gram bacontern (sprødstegt)
Sådan gør du:
  1. Skræl gulerødder og kartofler
  2. Svits løgene klare i smørret.
  3. Tilsæt bouillonterninger
  4. Tilsæt kartofler og gulerødder i tern
  5. Svits og rør godt. Grøntsagerne skal gerne nå at få en sprødstegt overflade - det giver en rigtig god smag til suppen.
  6. Lad kartofler/gulerødder stege i ca. 10 minutter
  7. Tilsæt kogende vand og og lad suppen koge 15-20 min. under låg.
  8. Blend suppen - gøres nemmest i gryden.
  9. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
  10. Svits bacontern i en gryde. Fisk evt. bacon'en op af gryden med en hulske efter stegning og tilsæt lidt af baconstegefedtet til suppen. Det giver en rigtig god smag (men er jo kriminelt rent fedtprocens-mæssigt)
  11. Servér suppen med et bacondrys på toppen

DSC_7311Virkelig en lækker suppe og den billigste ret du kan trylle, tænker jeg?  Suppe kan laves en dag du ikke orker indkøb og har et næsten tomt køleskab. Kartofler og gulerødder er der altid i mit køkken, måske også i dit?

Bacon kan strengt taget undværes og du kan bruge kaffefløde, hvis det kun er dét du har tilbage i køleskabet. Suppen kan også legeres med flødeost, enten naturel eller krydderi (Philadelphia, Pikant eller lign.).

Her kan du se suppeprocessen i billeder fra start til slut:

Snyd ikke dig selv for et bacondrys på toppen og steg nu rigeligt med bacon, især hvis du skal servere for teenagebørn (og en gemal). Bare lige et bacontip fra mig til dig.
DSC_7318 Jeg synes der hører suppebrød til suppe og det plejer min familie også at synes. Du kan finde flere opskrifter på suppebrød op bloggen, f.eks. dette lækre med havregryn og hvidløg

I dag var min hjerne gået kold og jeg havde svedt alt ud om at der på bloggen var en fortryllende opskrift på et groft hvidløgsbrødDSC_7326Jeg bagte dog i dag et andet brød, nemlig flutes med basilikum og hvedemel. Flutes’ene er bagt med bagepulver og derfor bagt uden hævning. Skulle jeg vælge igen, og skulle det gå stærkt, havde jeg nok igen bagt dette hvidløgsbrød.DSC_7323 Dagens hvidløgsbrød er bestemt også et godt og lækkert madbrød, og med bagepulver som hævemiddel slipper du jo for to gange hævninger. Brødene kan sættes direkte i ovnen efter endt “bolletrilning”. Nemt! Du kommer til at høre om de nemme hvidløgsbrød en af de nærmeste dage. Hold øje med bloggen. 🙂
Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrys

Suppen var et af dagens absolutte lyspunkter, udover stjernestunder med familien, KalleBølle-hvalpen og kollegerne. En lækker ret, som du da bestemt skal prøve at lave. Kombinationen af gulerødder og kartofler er genial – men kartoffelsuppe alene, skal du da også prøve? Servér også gerne, hvis du har tid, et lækkert karoffelbrød til. Det er kræs og virkeligt lækkert.

En nem og ultralet hverdagsret har fundet vej til dig.
Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bacondrys

Mere inspiration

5 Kommentarer

  1. Anita 26. august 2015 af 20:01- Svar

    Jeg putter også ofte revet ost (gerne cheddar) i min kartoffelsuppe, det bliver også lækkert 🙂 Og chili hvis det skal være stærkt 😉

    • Gitte Hansen 26. august 2015 af 21:07- Svar

      Det var da godt nok en god og lækker ide. Tusind tak for det tip – det skal da prøves engang 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Elin 26. august 2015 af 07:18- Svar

    Hov, hvor er dagens billede af bøllen?

    • Gitte Hansen 26. august 2015 af 07:35- Svar

      Ja hov, sikke da en redelighed. Det får jeg bragt i orden i aftenens indlæg 🙂
      Mange hilsner
      Kallebølle og Gitte

Læg en kommentar