Lækker forloren hare med bacon

  • Forloren hare med bacon

Forloren hare med baconKlassisk forloren hare uden dikkedarer? Så kig med her.

Oldschool, som mormor lavede/laver den. Fast i konsistensen, smagfuld og med rigeligt mad til et par dage eller flere. Der bliver den lækreste brune sauce, som helst skal smages til med ribsgele eller tyttebærsyltetøj.

Lav denne menu og så er du altså rigtigt godt kørende!  Du vil blive populær i din familie og menuen er en sikker succes. Forloren hare med baconJeg iler med at bringe dig opskriften. Retten er nem, både at tilberede og købe ind til.

Lækker forloren hare med bacon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækker forloren hare med bacon
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 4 pers. i 2 dage
Det skal du bruge:
  • 1 kilo hakket svinekød
  • 2 løg (fintrevet)
  • 4 æg
  • 10 spsk rasp
  • 10 spsk havregryn
  • ½-1 dl mælk
  • 1 spsk dijonsennep
  • Salt/peber
  • 1 pakke bacon
  • MInimum ½ liter vand til stegning
  • Sauce: Stegesky, jævning, 2½ dl fløde, 2-3 spsk tyttebærsyltetøj
  • Tilbehør: kogte eller hasselbackkartofler
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Riv løgene på et rivejern og rør godt med farsen
  3. Rør æggene i farsen ét af gangen.
  4. Tilsæt krydderier, mælk og dijonsennep. Gem lidt af mælken, til du ser hvor fast farsen bliver.
  5. Rør rasp og havregryn i.
  6. Føles farsen for fast, så tilsæt evt. lidt mere mælk eller et ekstra æg.
  7. Form en aflang "hare" af farsen i et ildfast fad
  8. Læg baconskiver henover, og stop enderne godt indunder "haren".
  9. Hæld vand ved og sæt fadet i ovnen v. 175 grader varmluft i ca. 45-60 minutter.
  10. Haren er færdig, når den er sprød og gylden.
  11. Tilsæt gerne ekstra vand ved undervejs, "haren" må ikke stege tør. Der skal være rigeligt stegesky til sauce også.
  12. Hæld stegesky over "haren" undervejs med en ske, så den ikke bliver tør.
  13. Sauce:
  14. Når "haren" har fået nok sies stegeskyen fra i en gryde.
  15. Hæld fløde ved og tilsæt jævning.
  16. Smag til med salt/peber og tyttebærsyltetøj
  17. Servér

En nem og lækker hverdagsret.

“Haren” smager rigtigt godt dagen efter også. Skær gerne skiver og steg på en pande, det smager rigtigt lækkert.

Efter min smag, smager forloren hare bedst med hasselback-kartofler til, men måske mest fordi jeg ikke er så vild med de kogte. En ægte “mormor” ville jo nok servere rigtige kogte kartofler, så gør du endelig bare det, hvis du er vild med dem. 🙂

Her ser du “hare”-processen i billeder fra start til slut:

Forloren hare er en vaskeægte mormor-servering.

Vi har nok alle en opskrift vi bruger? Måske du har én der er gået i arv, fra din mor eller din mormor? Mig? Jeg prøver gerne én ny opskrift af hver gang.  Som altid 🙂

Mormormad – Forloren hare med sauce og hasselback-kartofler

En af mine store forloren-hare-favoritter er stadigvæk denne med revet kartoffel i. Det giver en superlækker “hare” – den opskrift skulle du da næsten også kigge forbi. De andre opskrifter på forloren hare kommer du direkte til ved at klikke her

Har du en familie-opskrift du gerne vil dele med dig/os, så skriv gerne en hilsen i kommentarsporet her nedenunder. Dejligt hvis vi kan inspirere hinanden.  Som altid 🙂
Forloren hare med bacon

Hverdagshilsner fra mig til dig. Det går over stok og sten i mit liv, med kul på, på jobbet og en krop og sjæl der halser lidt bagefter. Jeg kæmper stadigvæk med eftervirkninger af min lungebetændelse, fy da hvor kroppen halser bagefter, og ja, jeg venter stadigvæk på foråret. Tænker vi er to eller flere?  🙂

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. VIbeke Møller 18. juli 2016 af 14:26- Svar

    Hej
    Der er mad til flere dage I sådan et farsbrød, og det er måske lidt kedeligt dagen efter. jeg laver harekillinger :
    Samme opskrift men i store frikadeller omviklet med bacon og så er resten gode at fryse til en anden dag.

    • Gitte Hansen 22. juli 2016 af 23:05- Svar

      Hej Vibeke
      Rigtig god ide med harekillinger, det har jeg også prøvet med stor succes.
      Tak for tippet og beklager mit sene svar. Du ved når der går sommerferie i den 😉
      God sommer til dig fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. thøger 5. februar 2016 af 12:10- Svar

    jeg plejer at lave en mælkesovs med masser af ribsgele som jeg hælder over haren, så kan den svømme i det i ovnen

    • Gitte Hansen 5. februar 2016 af 20:13- Svar

      Hej Thøger
      Lyder rigtigt lækkert. Fungerer mælkesovsen som sauce til slut så? Dejligt du tog dig tid til at skrive feedback til mig. Tak for den gode idé 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • thøger 6. februar 2016 af 13:38- Svar

        ja, spæder den lidt op med kartoffelvandet hvis den er lidt for tyk

        • Gitte Hansen 6. februar 2016 af 20:21- Svar

          Gode fifs Thøger, tusind tak. Lyder som en lækker forloren hare du får lavet der 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

  3. Låvise 28. januar 2016 af 17:54- Svar

    Uhhhmmm forloren hare er en af favoritterne herhjemme.

    Men en ret fra min barndom er det bestemt ikk, hvorfor vi ikk fik den aner jeg faktisk ikk. Men jeg lærte den at kende i min læretid, der blev den serveret med vildsauce der indeholder danablue. Det er blevet yndlingssaucen hos os osse. Selvfølgelig smagt til med ribs gele (eller hjemmelavet æblegele) Derudover får vi ofte rødkål, brunede kartofler og kogte hvide.

    Og hov forresten så er jeg begyndt at komme lidt bacon i tern i farsen – det giver den lige et ekstra spark 😀

    • Gitte Hansen 30. januar 2016 af 19:55- Svar

      Hej Låvise
      Tusind tak for din hilsen og for dine gode ideer. Uha – er slet ikke storfan af skimmeloste, så tror aldrig jeg får dristet mig til at putte en sådan i saucen. Gid jeg turde, når så mange er vilde med det, må det jo være lækkert. Mindes min fars stinkende roquefort alt for meget. Pyha – dystre minder! 🙂
      God ide med bacon i farsen – lyder rigtigt lækkert.
      Dejligt med en hilsen fra dig og tak for inspiration den anden vej også 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar