Forloren hare. Uhm her får du en god opskrift på klassisk forloren hare med bacon. Saftigt og lækkert farsbrød.
Oldschool, som mormor lavede/laver den. Fast i konsistensen, smagfuld og med rigeligt mad til et par dage eller flere.
Der bliver den lækreste brune sovs til retten, som helst skal smages til med ribsgele eller tyttebærsyltetøj.
Uhm – mormormad af allerbedste slags
Klassisk forloren hare – saftigt og lækkert og med skøn flødesovs? Kig med her.
Lav denne menu som aftensmad en aften. Du vil blive rigtig populær i din familie. Menuen er en sikker succes. Mon ikke en ny livret vil gøre sit indtog i din familie?Jeg iler med at bringe dig opskriften. Retten er nem, både at tilberede og købe ind til.
Forloren hare med havregryn – få en god, nem opskrift på lækkert farsbrød med bacon hér
Ingredienser
Forloren hare:
- 1 kg hakket svinekød
- 2 løg fintrevet
- 4 æg
- 10 spsk rasp
- 10 spsk havregryn
- ½-1 dl mælk
- 1 spsk dijonsennep
- Salt/peber
- 125 gram bacon i skiver
- MInimum ½ liter vand til stegning mælk kan også bruges
Brun flødesovs med tyttebær og vildtsmag
- 2½ dl fløde piskefløde eller kaffefløde
- Tilbehør: kogte eller hasselbackkartofler
- 2-3 spsk tyttebærsyltetøj kan erstattes af ribsgele
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Riv løgene på et rivejern og rør godt med farsen. Rør æggene i ét af gangen.
- Tilsæt krydderier, mælk og dijonsennep. Gem lidt af mælken, til du ser hvor fast farsen bliver.
- Rør rasp og havregryn i. Føles farsen for fast, så tilsæt evt. lidt mere mælk eller et ekstra æg.
- Form en aflang "hare" af farsen i et ildfast fad
- Læg baconskiver henover, og stop enderne godt indunder "haren".
- Hæld vand eller mælk ved ved og sæt fadet i ovnen v. 175 grader varmluft i ca. 45-60 minutter. Den forlorne hare er færdig, når den er sprød, gylden og gennemstegt.
- Tilsæt gerne ekstra vand ved undervejs, "haren" må ikke stege tør. Der skal være rigeligt stegesky til sovs også. Hæld gerne stegesky over "haren" undervejs.
Brun sovs med fløde og tyttebær
- Når "haren" har fået nok sies stegeskyen fra i en gryde. Hæld fløde ved og tilsæt jævning. Smag til med salt/peber og tyttebærsyltetøj
Noter
Farsbrød med bacon i ovn – en populær ret at servere som aftensmad.
Vi er en familie på 4 og denne portion rakte til 2 dage. Den forlorne hare smager rigtigt godt dagen efter også. Skær gerne skiver og steg på en pande, det smager rigtigt lækkert.
Efter min smag, smager forloren hare bedst med hasselback kartofler til, men måske mest fordi jeg ikke er så vild med de kogte.
En ægte “mormor” ville jo nok servere rigtige kogte kartofler, så gør du endelig bare det, hvis du er vild med dem. 🙂
Kartoflerne kan fint laves i ovnen sammen med den forlorne hare. Så smart og energi-venligt også 🙂
Sådan laver du forloren hare – se processen i billeder fra start til slut:
Vi har nok alle en opskrift vi bruger? Måske du har én der er gået i arv, fra din mor eller din mormor?
Mig? Jeg prøver gerne én ny opskrift af hver gang. Helst 🙂
Forloren hare er populær mormor mad alle kan lide
En af mine store forloren-hare-favoritter er stadigvæk denne med revet kartoffel i.
Det giver en superlækker og ekstra saftig “hare” – den opskrift skulle du da næsten også kigge forbi.
De andre opskrifter på forloren hare kommer du direkte til ved at klikke her
Har du en familie-opskrift du gerne vil dele med dig/os, så skriv gerne en hilsen i kommentarsporet her nedenunder.
Dejligt hvis vi kan inspirere hinanden. Som altid 🙂
Hej
Der er mad til flere dage I sådan et farsbrød, og det er måske lidt kedeligt dagen efter. jeg laver harekillinger :
Samme opskrift men i store frikadeller omviklet med bacon og så er resten gode at fryse til en anden dag.
jeg plejer at lave en mælkesovs med masser af ribsgele som jeg hælder over haren, så kan den svømme i det i ovnen
Uhhhmmm forloren hare er en af favoritterne herhjemme.
Men en ret fra min barndom er det bestemt ikk, hvorfor vi ikk fik den aner jeg faktisk ikk. Men jeg lærte den at kende i min læretid, der blev den serveret med vildsauce der indeholder danablue. Det er blevet yndlingssaucen hos os osse. Selvfølgelig smagt til med ribs gele (eller hjemmelavet æblegele) Derudover får vi ofte rødkål, brunede kartofler og kogte hvide.
Og hov forresten så er jeg begyndt at komme lidt bacon i tern i farsen – det giver den lige et ekstra spark 😀