cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Lækker grillkylling med sprødstegte kartofler

I morgen er det fredag og så er det jo kyllingedag igen her på matriklen. Serveres der mon kylling igen? You never know 😉

Der er byttet lidt om på det hele, for vi fik jo lige kylling i tirsdags. Sikke en redelighed, men til gengæld blev den heldigvis overdådigt lækker.

One pot pasta med grillkylling og pasta gratineret med fløde og grønt. Den opskrift skal du altså prøve at kigge forbi, hvis du ikke allerede har været der. Opskriften er allerede blevet et stort hit på bloggen. Uhm. 🙂Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsagerI dag serveres der igen kylling på bloggen. Denne gang en opskrift fra arkivet. Jeg har jo en stribe opskrifter at tage af, til de dage hvor jeg har travlt på job, travlt med at  nyde solen, læse bøger eller male træværk måske?

I dag har været sådan en dag, siger jeg med solskoldning på næsen og maling på fingrene. 🙂

Jeg graver dybt i arkivet og finder en opskrift på en kylling vi spiste for længe siden. Den er ikke revolutionerende genial, til gengæld er den simpel og lækker og kan laves på ingen tid.Lækre grovboller med speltmel og havregrynHvad er så tricket? Tjo, at lade din grillkylling stege ovenpå kartoffelfadet, så kartoflerne bliver sprøde, lækre og smagfulde. As simple as that 🙂Lækre grovboller med speltmel og havregrynDet eneste det kræver er et godt stegefad og en stegerist at lægge kyllingen på. Krydr kyllingen efter eget valg. Hvad med en timiankylling, en paprikakylling eller en med barbecuesmag?Lækre grovboller med speltmel og havregrynOpskriften er nem og kræver faktisk kun 2 ingredienser. Kylling, kartofler + krydderi. Opskriften kommer til dig lige her:

Lækker grillkylling med sprødstegte kartofler

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4 pers.

Lækker grillkylling med sprødstegte kartofler
Det skal du bruge:
  • 2 kilo kartofler skrællet eller vasket
  • 1 stor kylling
  • Evt. ½ kilo gulerødder skåret i halve
  • Lidt olie til pensling
  • 1-2 spsk Paprika eller barbecue eller timian/honning/dijonsennep måske?
  • Tilbehør: Creme fraiche dressing
Sådan gør du:
  1. Skræl eller vask kartoflerne
  2. Halver dem og læg dem med den flade side nederst i et støbejernsfad eller fad af aluminium.
  3. Skræl evt. nogle gulerødder og læg dem ned ved kartoflerne.
  4. Pensl kartofler/gulerødder med et tyndt lag olie. Kyllingen afgiver meget fedt, så flot dig ikke 😉
  5. Krydr med salt/peber og evt. paprika, barbecue eller timian?
  6. Krydr kyllingen godt på alle sider med salt/peber og foretrukne krydderi.
  7. Læg kyllingen på et stegerist ovenpå kartoffelfadet. Jeg håber du har et stegefad med en rist der passer til?
  8. Sæt fadet i ovnen i 1 time og 15 minutter v. 175 grader varmluft.

At tilberede kyllingen på denne måde, giver den lækreste kylling og de lækreste kartofler. Sprøde og virkelig velsmagende.

Stegeskyen fra kyllingen fordeler sig så fint ned i kartoffelfadet, men måske du lige skal vippe fadet et par gange undervejs, så fedtstoffet bedre kan fordele sig?

Retten kan klargøres på et kvarter. Jamen historien bliver jo bare bedre og bedre 🙂
Lækre grovboller med speltmel og havregrynIntet genialt. Intet revolutionerende, men til gengæld én af de opskrifter der holder vand og som er en sikker succes. Retten kan laves med meget få anstrengelser og er en af de ekstranemme hverdagsretter.

Nogen gange gør det bare ikke noget, at menuen er lettilgængelig, vel?  🙂

Tilbered gerne gulerødder sammen med kartoflerne, eller lav en frisk, grøn salat til, hvis du orker. En creme fraiche-dressing rørt op med timian, akaciehonning og salt og peber smager fortrinligt til.

Solen skinner og det er grillvejr lige nu. Måske du vælger at grille kyllingen i stedet for? Måske du vælger at lade ovnen gøre arbejdet?Lækre grovboller med speltmel og havregrynBon appetit, uanset hvad du vælger. 🙂

Jeg håber du nyder sensommeren ligeså meget som jeg? Prust, støn. Der bliver malet og suget solstråler og i weekenden tager vi i sommerhus og maler endnu mere og suger endnu mere solenergi 🙂

Ikke ét ord om, at det vist åbenbart skulle have været nu man skulle have tilrettelagt sin sommerferie 🙂

By | 2016-08-25T22:12:35+00:00 august 25th, 2016|Billigt hverdagsmad, Dagens ret, Familiens favoritter|0 Comments

Læg en kommentar