Lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian

 • Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Lækker tærte med rødløg, bacon og timianHalløj, sikke en lækker tærte familien spiste i dag. Helt utrolig lækker altså. Tærten stryger straks ind i kategorien Familiens favoritter på bloggen.

Her finder du kun toppen af poppen, retter eller kager som vi alle har været helt vilde med her i huset. Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Det var en lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian serveret med ovnbagte timian-gulerødder og creme fraiche-dressing med timian.

En overdådig timian-menu! Lækkert, med  timiansmag til den ferske dressing og den lidt ferske løg/baccon-tærte. Helt genialt faktisk! Rødløg er sødere og giver en rigtig god smag i tærte, men almindelige løg kan sagtens også bruges.DSC_9987Der er brugt MANGE rødløg i tærten og MEGET bacon. Vi havde overskudslagre i familien og vi elsker at få tømt ud i køleskabet og elsker også når der bliver mad nok til to dage. Af dagens portion bliver der to almindelige tærter eller en kæmpestor tærte i firkantet form. Jeg har fået et nyt stegefad i julegave fra Scanpan. Det skulle da prøves! Perfekt som tærtefad – også. Jeg er glad for at julemanden kiggede forbi 🙂Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Her kommer opskriften:

Lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker grov tærte med rødløg, bacon og timian (stor tærte eller 2. alm)
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
 • Tærtedej:
 • 200 gram hvedemel
 • 200 gram rugmel
 • ½ tsk salt
 • 2 dl vand
 • 1 dl olie
 • Fyld:
 • 10 rødløg i skiver
 • 3 pakker bacon i skiver
 • En osterest eller 100 gram revet ost
 • Æggeblanding:
 • 14 æg
 • 2 dl fløde (eller tykmælk eller creme fraiche)
 • 3 dl mælk (du kan også bruge 5 dl mælk i stedet og springe fløden over)
 • Salt/peber
 • 1 spsk tørret timian
 • Tilbehør: ovnbagte gulerødder: Gulerødder vendt med 3 spsk olie, 1 spsk akaciehonning, 1 spsk tørret timian og ½ tsk salt
 • Timian-dressing: ½ liter creme fraiche (eller cheasy fraiche, fromage frais, skyr ell. lign) rørt op med 1 tsk akaciehonning, ½ tsk salt og 2 tsk tørret timian
Sådan gør du:
 1. Start med at lave tærtedejen:
 2. Bland de tørre ingredienser og slut af med olie og vand. Dejen kan røres sammen med ske. Brug hænderne til at ælte dejen med til sidst. Virker dejen for tør og smuldrende, så tilsæt lidt ekstra vand eller olie (1 spsk af gangen) til dejen kan samles til en kugle.
 3. Fordel dejen i to tærtefade eller et stort firkantet ildfast fad.
 4. Pres dejen ud i fadet/fadene med håndroden. Det er meget nemmere end at rulle den ud.
 5. Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden 10-15 min v. 150 grader varmluft
 6. Fyld:
 7. Klip bacon i små stykker med en saks og svits på en pande. Du behøver intet fedtstof,
 8. Skær rødløgene i skiver og svits dem med, sammen med bacon, når det er blevet brunet lidt. Der kan bruges MANGE rødløg, for væden fordamper under tilberedningen. Brug gerne flere end 10.
 9. Fordel bacon/løgblandingen i tærten/tærterne
 10. Skær osteresten i små tern og fordel den på fyldet. Alternativt, drys revet ost over
 11. Æggeblanding:
 12. Bland æg med fløde
 13. Tilsæt krydderier
 14. Fordel æggeblandingen over tærtefyldet
 15. Sæt tærten/tærterne i ovnen og bag v. 150 grader varmluft i ca. 30-45 min. (hvis du bager en stor tærte - og 30 minutter hvis du bager små).
 16. Timiangulerødderne skal bage ca. 30 minutter
 17. Tærterne er færdige når æggemassen er stivnet og ikke "svupper" midtpå tærten.
 18. Velbekomme 🙂


Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Sikke en lækker tærte! Det er lidt snyd, for tærte  gør sig jo faktisk ikke særligt godt på billeder. Det er timian, der gør den mørk på toppen. Genialt krydderi, til en fersk tærte, men erstat det gerne, hvis du har andet favoritkrydderi?

Det ville have passet godt til tærten med en grøn salat, men det havde vi ikke lige på lager og om vi gider købe ind om søndagen? Nej! Vi nøjes med det vi har og det er ganske fint at få ryddet ud og spist op. Gulerødder har vi altid 🙂Lækker tærte med rødløg, bacon og timianSynes du arbejdsprocessen lyder uoverskuelig og omfattende? Tjo måske, men tænk på, at der er mad til en familie på 4 i to dage. På dag to, skal tærten blot lunes. Dejligt nemt.

Er du ikke vild med rødløg, så erstat dem gerne med gulerødder, spinat, broccoli, porrer? På bloggen finder du opskrifter på en stribe madtærter. Vi er VILDE med madtærter.DSC_9986Det er taknemmeligt at lave tærter, for du kan få brugt dine overskudslagre og bruge lige det du har. Tærterne er perfekte at servere for gæster, til buffet- eller frokostborde. Tærter er nemme at lave og kan forberedes i god tid og så blot lunes, når gæsterne kommer.

Jeg har brugt mange år på at eksperimentere mig frem til den helt rigtige tærtedej, og NU har jeg fundet den. Denne tærtedej, der er brugt her, med rugmel og hvedemel, er helt perfekt synes jeg. Den bliver helt perfekt, lige som jeg synes en tærtedej skal være. Sprød og knasende, uden at være hård. Prøv den 🙂Lækker tærte med rødløg, bacon og timianHer kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Har du ikke fløde eller creme fraiche, kan du fint nøjes med mælk.  Vi havde en rest fra ris a la manden, og måske du også har det?

Vi havde en kæmpe skål ris a la mande til rest også, og den er i dag konverteret til 30 ris a la mande boller og et kæmpe stort franskbrød. Efter dage med julesul og madoverflod er det fantastisk dejligt at “stoppe madspild” og reducere lidt på kalorierne. Ja hov og forresten røg osteskorpen også i tærten. Intet ryger ud. Min familie siger at jeg har levet under krigen. Det passer vist meget godt 🙂
Lækker tærte med rødløg, bacon og timianJeg glæder mig allerede til i morgen, hvor der er tærterester til aften. Nemt og lækkert.

I morgen skal jeg passe min aftenvagt på biblioteket og jeg har været noget usikker på om jeg nåede at blive frisk nok. Jeg har været syg i 2 uger, og desværre også hele julen, med en slem forkølelsesvirus, der i den grad fik mig ned med nakken. Jeg er endnu ikke helt fit for fight, men er fortrøstningsfuld og tror godt jeg kan passe tjansen i morgen. Første dag i 14 dagen uden middagslur! Wee! Gid man kunne få en ny juleferie i bytte. Det havde da faktisk været meget rimeligt?

Nå men bare det går fremad nu, er jeg glad. Måske jeg har appetit nytårsaften? Livet er en fest, når bare man er frisk. Jeg har tabt mig to kilo – hæ, hæ. Hvis jeg kender mig selv ret, kommer de hurtigt på igen 🙂

Håber du har haft en rigtig skøn juleferie – uden ondskabsfuld forkølelse i kroppen <3 Lækker tærte med rødløg, bacon og timian

Mere inspiration

7 Kommentarer

 1. Birthe 16. januar 2018 af 13:05 - Svar

  Åååh, den opskrift skal jeg da godt nok prøve, ser så lækker ud.
  Du har altid nogle gode ideer.

  • Gitte Hansen 16. januar 2018 af 19:59 - Svar

   Tusind tak søde Birthe – det var vel nok søde ord fra dig 🙂
   Jeg håber at tærten vil smage dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Annette fjellerad 8. november 2017 af 17:56 - Svar

  Hej Gitte. Jeg har her i dag “opdaget ” din skønne mad side. Den ser rigtig spændende ud og jeg , som ellers er en gammel erfaren husmor på 68, og troede jeg kunne det meste ( ha ha) glæder mig meget til at udforske dit univers. Lige nu hygger der sig et par andelår med hasselbak kartofler, efter din opskrift, glæder mig. !
  Mange hilsner Annette

  • Gitte Hansen 8. november 2017 af 20:03 - Svar

   Hej Annette
   …Tak for din søde hilsen og velkommen til, kære du 🙂 Dejligt du har fundet vejen forbi bloggen. Jeg håber du får lyst til at blive hængende 🙂
   Håber andelårene smagte dig 🙂
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive en sød hilsen til mig. Det var godt nok sødt af dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Lene Sand Kristensen 20. august 2017 af 19:05 - Svar

  Hej!
  Hvorfor er der så mange æg i denne og kun 8 i den opskrift hvor det også er til 2 tærter men med broccoli eller rødløg og bacon? Kan se der er en dl mere tykmælk i men det går vel ikke op for 6 æg…

  • Gitte Hansen 20. august 2017 af 20:42 - Svar

   Hej Lene
   Hm, det kan jeg ikke sådan lige svare på? Det er længe siden jeg har lavet tærterne. De er lavet helt som anvist. Broccoliet fylder lidt mere i den ene, det kan måske forklare lidt? Tilsæt gerne flere/færre æg, hvis du synes. Tærten skal nok blive fin. Der skal bare være æggefyld nok, så det dækker fyldet og er ca. 1 cm fra kanten.
   Rigtig god fornøjelse med tærterne 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Gitte Hansen 29. december 2015 af 20:35 - Svar

  Hej Anne-Mette
  Tusind tak for din søde besked. Dejligt du har fået lyst til at prøve opskriften af – jeg kan kun ønske dig rigtig god fornøjelse. Det er en superlækker tærte.
  Godt nytår også til dig og god fornøjelse med tærterne 🙂
  Mange hilsner
  Gitte

Læg en kommentar