Lækker jordbærkage med citrus og flormelisdrys

DSC_6820Så er der kage og der kan heldigvis købes og plukkes jordbær endnu i vejboder derude. Køb og pluk løs! Det gælder jo bare om at storspise jordbær med fløde og sukker, og storbage jordbærkager, så længe vi kan, for pludselig er det slut!  DSC_6830 DSC_6832Vi spiser jordbær – næsten hver dag og forleden havde jeg besøg af min allerkæreste barndomsveninde, som tilfældigvis er en lige så stor kageelsker ligesom jeg. Sidst vi mødtes, spiste vi f.eks. kager på La Glace i København, på min venindes hjemmebane. Det var lækkert! Vi skulle da også spise kage denne gang, skulle vi. Jordbærkage, selvfølgelig da! 🙂

Ideen til kagen fik jeg i denne uge, hvor en sød kollegas søde datter havde bagt en lækker ribs/citruskage til os jobramte på kontorerne. Lækker lækker kage, syrlig og sød på samme tid og en let kage, der ikke var for fed og vammelsød. Jeg plagede mig straks til opskriften, og fik den! Heldige mig. 🙂2015-07-28 14.32.52Opskriften var fra Hjemmet og jeg tjekkede jo straks ud, at denne kage ville være et rigtigt godt alternativ, hvis man gerne vil reducere lidt i kalorierne – men alligevel ikke kan sige nej til et stykke kage. JA tak! Måske vi er nogen der gerne vil smide et par kilo efter sommerferien? (hm, hm).

Genial opskrift min kollegas datter havde valgt og hun havde pyntet kagen så fint 🙂

Jeg har desværre ikke ribs i haven – men jordbær har vi nem adgang til, i byens bedste jordbærbod, som jeg cykler forbi hver dag. 3 bakker jordbær blev der købt!DSC_6782Kagen burde kunne laves med jordbær, altså? Som sagt, så gjort, og ved du hvad? Det blev en lækker, lækker kage, som næsten kan måle sig med den gode ribskage. Næsten. Kagen er ikke helt så syrlig frisk, mere sødlig frisk, altså på den gode måde?DSC_6792Jeg lavede dobbeltportion af kagen, og begik den fejl at tro at kagen så skulle deles over i to tærtefade. 1 tærteform havde været nok, uden tvivl, for mine jordbærkager blev kun 1½ cm. høje. Det havde været mere optimalt, med en lidt højere kage, så lav du gerne 1 kage i et tærtefad eller i en lille bradepande.

Har du ribs i haven – eller nem adgang til ribs – så prøv da også gerne at bage en ribskage. Se hvilken kage der ender som din favorit? 😉

Jeg tænker du sagtens kan skifte jordbær ud med hindbær, blåbær, nektariner, æbler, pærer, rabarber, blommer, ja vel nærmest frugt i alle afskygninger?DSC_6829

Her kommer opskriften og den er nem 🙂

Lækker fedtfattig jordbærkage med citrus og flormelisdrys
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Frisk syrlig fedtfattig jordbærkage med citrus og flormelisdrys
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8-10
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 75 gram smeltet smør
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk citronsaft (eller revet citronskal fra ½ øko.citron)
  • 500 gram jordbær i små stykker + 4 ekstra spsk. hvedemel
  • Drys: Flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk, hvid, skummende æggesnaps.
  2. Tilsæt smeltet smør
  3. Bland salt, bagepulver med hvedemelet og vend det i med en dejskraber
  4. Tilsæt citronsaft eller revet citronskal
  5. Rens jordbærrene og skær dem i små stykker og vend med mel.
  6. Hæld dejen over jordbærrene og vend godt rundt.
  7. Smør et stort højt tærtefad og hæld dejen heri. Du kan også bruge en firkantet bagefad, eller to mindre. Kagen vil vel også kunne laves som muffins? Brug dog helst forme af silicone.
  8. Bag kagen v. 150 grader varmluft, til den er gennembagt. Det er lidt svært at sige præcist minuttal, for det er afhængigt af hvor stor/lille form du vælger. Mine (tynde) kager bagte 20 minutter.
  9. Kagen er færdig når den er sprød og gylden på toppen - og når der ikke længere hænger dej ved strikkepinden du prikker i. Bager du i ét tærtefad, vil jeg tænke kagen skal have 40 minutter.
  10. Lad kagen afkøle helt, før du drysser med et drys flormelis
  11. Du kan spise kagen som den er, men servér gerne med flødeskum eller vaniljeis til ftil

DSC_6812Her ser du kagen, imens den afkøler. Nu er den snart klar til et flormelisdrys og til servering.DSC_6821Kagen er nem og hurtig at lave og den er ret fattig. 75 gram fedt og kun 150 gram sukker, det er ikke meget i en lækker frugtkage. Prøv den da kagen, den smager godt! 🙂

Skønne, skønne jordbær. Jeg kan jo slet ikke få nok! 🙂DSC_6783Store, søde og lækre bær, der sagtens kan spises uden sukker
DSC_6781Kagen bliver så fin, og det både pynter og søder med et drys flormelis. Genial og en knap så kalorieholdig måde at pynte en kage på?DSC_6815Så er der serveret. Beklager de lidt mørke fotos. Har ikke helt styr på kameraet, når det stiller skarpt på noget hvidt. Håber du kan fornemme, hvor lækker en kage det er? Det er vel nærmere en jordbærtærte? Frisk, syrlig, sød og lækker. Den skal bages i alle frugtafskygninger nu, skal den – juhuu! 🙂

Håber du nyder din jordbærkage? Måske du har fundet på at stoppe noget helt andet frugt i? 🙂
DSC_6828

Mere inspiration

Læg en kommentar