Lækker krydret minestronesuppe med oksekød og bacon

Krydret minestronesuppe med bacon og peberfrugt

Onsdag, silende regn og en kulde der trænger igennem marv og ben. Sådan en dag er det …..suppedag! Uden diskussion!

Der er meget godt at sige om suppe:

Det varmer, der bliver mad til to dage, det er billigt, man kan få brugt og spist en masse grøntsager og ikke mindst; det smager lækkert!

 

Jeg har lavet en del suppevarianter igennem tiderne men dagens suppe var en helt ny variant. En lækker krydret minestronesuppe med peberfrugt, bacon og fløde. Den blev uventet og ret overraskende virkelig god! Så god at den faktisk kandiderer til min suppelivret, skarpt forfulgt af denne lækre kylling-karrysuppe.  Oh la la!

Jeg kan slet ikke vente med at fortælle dig om denne lækre suppe! Den skal du da lave, måske i morgen? 😉

Her kommer opskriften på:

Lækker krydret minestronesuppe med oksekød og bacon:

(jeg har bare brugt husets forhåndenværende grøntsager, du kan sagtens supplere med andre eller flere tænker jeg?)

Lækker krydret minestronesuppe med oksekød og bacon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8 pers
Det skal du bruge:
 • 500 gram hakket oksekød
 • 1 pk. bacon i skiver
 • 2 røde peberfrugter i grove tern
 • 3 store løg i tern
 • 5 fed hvidløg
 • 1 dåse majs
 • 4 oksebouillonterninger
 • ¼ liter madlavningsfløde
 • 2½ liter kogende vand
 • 4-6 store kartofler i tern
 • 8 gulerødder i tern
 • 1 spsk tørret paprika
 • ½ tsk. chilipulver, 1 tsk. hvidløgspeber, salt
 • ½ flødeost, gerne med smag, f.eks. Philadelphia med peberfrugt?
Sådan gør du:
 1. Klip bacon i skiver og svits med oksekød og grofthakkede løg.
 2. Tilsæt hvidløg, bouillonterninger og krydderier.
 3. Tilsæt kartofler, gulerødder og peberfrugt i grove tern.
 4. Tilsæt majs og kogende vand og lad suppen simreboble i minimum 1 time.
 5. Tilsæt flødeost og fløde.
 6. Smag suppen til evt. med lidt mere paprika og salt.
 7. Servér suppen evt. med et hurtigt madbrød til. Du kan finde opskrifter på forskellige madbrød her. Madbrød behøves strengt taget ikke, da der er nok fyld i suppen.

Krydret minestronesuppe med bacon og peberfrugtSe lige hér. Jeg fandt mit fæle glas chilikrydderi frem, men jeg har lært at “dy” mig. Jeg er varsom med det og doserer med en lille teske. Det du’r ikke at drysse i “på slump”. Måske du har et lidt mere forsigtigt chiliglas? 😉

2015-01-28 17.09.13Suppen kan varieres i det uendelige men jeg tænker at basisingredienserne bør være bacon, hakket oksekød, røde peberfrugter og kartofler? Paprika og chili bør også være et af de primære krydderier?

Her kan du se billeder af suppeprocessen fra start til slut:

Jeg giver hermed den lækre minestronesuppe min allerbedste anbefaling. Familien var også begejstrede, ja alle tog både to og tre gange. Det var tæt på moren måtte vogte, ellers ville der ikke være suppe nok til imorgen. 😉

Skal vi også spise suppe i morgen? Næh, en sød bloglæser har tippet mig om, at man kan jævne suppen dagen efter og så få en lækker kødsauce?

Det skal prøves. Det skal det da! 🙂

Suppen blev serveret i mine smukke skåle fra Keramikladen. Maden smager bare bedre serveret i smukt keramik.Do you know the feeling? 🙂Krydret minestronesuppe med bacon og peberfrugtDagens madbrød lavede jeg med en klat morgenbolle-dej fra min koldthævede grunddej jeg altid har stående i køleskabet. Jeg “smurte” lidt dej på en bageplade med en dejskraber. Bagepæladen var beklædt med bagepapir. Jeg dryppede med olie og dryssede med tørret hvidløg, oregano og groft salt.  15 minutter i ovn. Voila.

Her en hurtig onsdagshilsen fra mig. Jeg har fået varmen igen. Suppen hjalp, og brændeoven også 😉

Hverdagene har ramt os, vi arbejder meget, er sent hjemme, men heldigvis er vi glade for det vi laver allesammen, både de skolesøgende og os der jobber.

Jeg har meldt mig 100% rask på arbejdet g hvor er det dog fantastisk! Jeg går stadigvæk til genoptræning, for der er en masse jeg endnu ikke kan. Der er dog også meget jeg kan, og det kan du tro at jeg husker på og påskønner! 🙂

Håber du er ok, har det godt, er rask og glad 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

 1. Jimmy Hartington 4. oktober 2015 af 18:52- Svar

  Hej Gitte

  Prøvede denne opskrift i dag. Da jeg ikke havde hakket oksekød, så brugte jeg hakkede kylling. Det smagte også godt.
  I stedet for bacons skiver, så brugte jeg en pakke baconmix, da det er lidt billigere.

  • Gitte Hansen 4. oktober 2015 af 21:31- Svar

   Super gode fifs Jimmy, tak for din feedback og dejligt retten smagte dig :mrgreen:
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Jenny 4. februar 2015 af 19:50- Svar

  Hej Gitte
  Jeg lavede en kæmpe portion minestrone i søndags, da vi kun er to har der været to dage, hvor madlavningen bare var at varme suppe \o/
  Vores var mere a la kyllinge suppe, men men masser af bacon, hvidebønner og bygkærner. Det sidste er også stædig spild af mad projekt C fik en pakke i en gave kurv, og 100 g bliver til MEGET når det koges.

  • Gitte Hansen 4. februar 2015 af 20:31- Svar

   Hej Jenny
   Lyder rigtigt godt. Brugte du denne opskrift som afsæt? Det var da en god ide at bruge bønner og bygkerner, du er så kreativ. Ja skønt når der er mad nok til flere dage og når der ovenikøbet er nok til madpakker så er der jo bare ekstra bonus. 🙂
   Tak for din hilsen Jenny, det er altid hyggeligt med en hilsen fra dig
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar