Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron

Er det mon en tilfældighed, at der på bloggen i disse dage er rimeligt sunde fiskeretter? Er det mon et tegn på at vi går et sundere år i møde her på bloggen?2015-01-04 14.30.36Nytårsforsætter er der jo rigeligt af, alle har vel et eller flere, men ja tror nu egentlig mest at det er en tilfældighed? Jeg har tænkt mig at fortsætte i samme mad-kage-bage-brød-stil som jeg plejer.

 • Stop madspilds-igangsatte kage-eksperimenter,
 • “Brug hvad du har i køleskabet-aftenmenuer”
 • “Römertopf-retter med alt godt fra fryser og grøntsagsskuffe”.
 • Lidt smør- og sukkerreducerede opskrifter, men ikke højhelligt mange og ikke kun. Ingen askese her! (men jeg øver mig stadig i at sige nej tak, bare engang imellem 😉

Hvorfor så denne tunmousse? Jo såmænd fordi vi havde citron og cremefraiche tilovers fra nytårsaftens laksemousse.

Det er sjældent vi har rigtigt creme fraiche i køleskabet (bruger jo normalt mest tykmælk, af kaloriemæssige grunde), så vi skulle da prøve en tunmousse rørt op med rigtig creme fraiche. Familiemedlemmerne blev ellevilde og de proklamerede højlydt, at de sagtens kunne smage at der var brugt “rigtigt” creme fraiche. Jeg må give dem ret. Til gengæld kunne jeg nøjes med en enkelt mad.2015-01-04 14.20.44Creme fraiche 18% er for fed for mig og sundhedsværdien kan jo også diskuteres. På den anden side, hvis jeg kunne nøjes med en enkelt mad, så ender det måske alligevel med at blive en “kaloriebillig” ret? Lidt men godt? 🙂

Det vil min familie sige og jeg tror jeg er nødt til at gå all-in på creme fraiche bare engang imellem. Sikke tunmoussen blev skamrost og der blev smovset. Der blev også brugt riigeligt creme fraiche, se selv et bjerg! 😉2015-01-04 14.22.36Tunmoussen er nem at lave og nem at købe ind til og fra start til slut kan den laves på under 10 minutter. Går fint an som frokostservering, til buffetborde, som forret med lækkert kurvertbrød til og måske en dag som hovedret en aften det skal gå ekstra tjept. Tunmoussen vil de fleste kunne li’. Den vil blive et hit hjemme hos jer er jeg sikker på. 🙂2015-01-04 14.27.29

Her får du opskriften på:

Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron:

Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
 • 2 dåser tun i vand
 • 2 små fintsnittede rødløg
 • ½ dåse majs
 • 2½ dl creme fraiche (ønskes mere fedtfattig version, kan cheasy fraiche eller skyr fint bruges)
 • Saften af ½ citron, den sidste halvdel bruges som pynt.
 • Salt/peber
Sådan gør du:
 1. Afdryp tun'en og findel den med en gaffel.
 2. Snit rødløgene fint og bland dem i tun'en. Gem lidt rødløg til pynt.
 3. Tilsæt majs, citronsaft og creme fraiche.
 4. Smag til med salt og peber.
 5. Pynt med rødløg og citron.
 6. Voila! Det var nemt, ikke? 🙂

 

2015-01-04 14.29.51Fin og fornem hverdagsservering, der også sagtens vil kunne serveres en dag du får gæster.

Bag gerne et lækkert rugbrød til, hvis du orker, eller køb et lækkert et fra bageren. Du kan også spise tunmoussen på lækkert knækbrød, du bestemmer.
2015-01-04 14.30.04Jeg er mandagsglad. Jeg har været på arbejde i dag og det gik så fint. Der er fremgang for hver dag. Jeg er ikke til at skyde igennem. Jeg er kæphøj. Jeg jokede på arbejdet “Fedt at kunne arbejde. Jeg kan ikke få armene ned!” Det kunne jeg så. Ihvertfald den ene arm hænger stadig dødt og slapt ned, men jeg kan skrive med den på tastatur nu og jeg skal genoptrænes hos fysioterapeuten imorgen.

Jeg er SÅ glad for at det går fremad og selvom jeg også får ondt, nu jeg er begyndt at bruge armen lidt mere, så tænker jeg at det klart går i den rigtige retning.

Jeg glædes over lidt. Jeg har selv lavet millionbøf her til aften, fik hjælp til at hakke løg. Tænk jeg har lavet mad selv! Fantastisk!

Vi går mod lysere tider <3 🙂

Mere inspiration

10 Kommentarer

 1. Lisbeth 14. februar 2018 af 18:08 - Svar

  Super lekker tun mousse 👍🏼😋

  • Gitte Hansen 14. februar 2018 af 19:38 - Svar

   Dejligt at høre Lisbeth – tak fordi du tog dig tid til at skrive en tilbagemelding 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Natacha 16. februar 2016 af 15:04 - Svar

  Det ser lækkert ud ?
  Nu er det ikke for at være træls, men er det ikke nærmere en tunsalat frem for en mousse? En mousse skal jo gerne sætte sig.. med fx husblas ?

  • Gitte Hansen 16. februar 2016 af 19:42 - Svar

   Hej Natacha
   Jo det kan der da vist være noget om? Lad os bare sige tunsalat så. Kært barn har mange navne 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Tove Pedersen 6. januar 2015 af 10:00 - Svar

  Hej Gitte
  Godt nytår 🙂
  I min familie har vi tit lavet tunsalat på denne måde men tilføjet peberfrugt og hakket hårdkogt æg og spist det i pitabrød med snittet iceberg salat og evt. agurk og tomat – uhm det er lækkert 🙂
  Dejligt at det går bedre med din skulder – fortsat god bedring !
  Venlig hilsen Tove P

  • Gitte Hansen 6. januar 2015 af 20:11 - Svar

   Hej Tove
   God ide med peberfrugt, det har jeg også prøvet nogle gange og det smager lækkert. Æg var da også en rigtigt god idë og salat også. Ja tunmousse kan jo varieres i det uendelige. Tusind tak for din søde hilsen Tove, det går meget bedre, men der venter hårde uger forude med genoptræning af armen. Det skal nok gå altsammen. Håber du er frisk og på toppen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Pia moestrup 5. januar 2015 af 22:15 - Svar

  Den ser rigtig lækker ud – din tunmousse. Jeg elsker kapers, og det er garanteret heller ikke dårligt at komme en lille sjat af dem i moussen.
  Dejligt, du er i bedring og kan komme tilbage i hverdagene – det er nu det bedste

  • Gitte Hansen 6. januar 2015 af 20:19 - Svar

   Hej Pia
   Tusind tak for din søde hilsen – ja det er rigtigt godt at være tilbage i hverdagen og at det går fremad. Der venter et langt sejt genoptræningsforløb, men nu er jeg ovre det værste tænker jeg.
   Uha jeg er ikke så vild med kapers, men var man det tror jeg da at de ville være lækre at putte i 😉 Tak for god inspiration – som jo både kommer mig og andre bloglæsere herinde til gode.
   Tak 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Ulla 5. januar 2015 af 22:02 - Svar

  Hej Gitte.
  Godt at høre at det går bedre med dig dag for dag.
  Jeg tror at denne tunmousse lige er noget til vores aftensmad i morgen. Vi skal have spinat pandekager og som tilbehør får vi rejer, laks og hjemmelavet æggesalat. Og i morgen også tun. Jeg glæder mig allerede.
  VH
  Ulla

  • Gitte Hansen 6. januar 2015 af 20:22 - Svar

   Hej Ulla
   Tusind tak for din hilsen – den blev jeg rigtigt glad for:-) Ja du kan tro at det er dejligt med fremskridt, selvom det er lidt langt sejt træk. Jeg håber I blev tilfredse med dagens tunmousse og at den smagte jer. 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar