Tunmousse med creme fraiche. Jep i dag får du opskriften på en tunmousse lavet helt uden husblas.
Normalt er jeg ikke så vild med fisk, men tunmousse elsker jeg bare! Tunmousse i alle afskygninger 🙂
På bloggen finder du opskrifter i alle afskygninger.
- Stop madspilds-igangsatte kage-eksperimenter,
- “Brug hvad du har i køleskabet-aftenmenuer”
- “Simreretter med alt godt fra fryser og grøntsagsskuffe”.
- Nem mad og nemme lækre kager
- Knap så mange opskrifter med fisk?
Det får jeg rådet lidt bod på i dag.
Ideen til dagens tunmousse fik jeg, fordi vi havde citron og cremefraiche tilovers fra nytårsaftens laksemousse.
Denne tunmousse er hurtig og nem at lave og den er lavet helt uden husblas.
Det betyder at moussen hurtigt kan serveres. Den er lavet på få minutter.
Til gengæld er den ikke fast som en “rigtig” tunmousse med husblas.
Det er ikke svært at lave tunmousse med husblas, man skal bare vente på den stivner, så derfor tager den lidt længere tid at lave. Få flere lækre opskrifter på tunmousse nederst i dette indlæg.
Du kan også røre tunmoussen med skyr eller mayonnaise? Du bestemmer fedtprocenterne. 🙂
En tunmousse uden husblas er nem at lave og nem at købe ind til. Fra start til slut kan den laves på under 10 minutter.
Tunmoussen er rigtig fin at servere til frokost og på buffet. Den vil være perfekt som forret med lækkert brød til.
Faktisk spiser vi den også gerne til aftensmad, en dag det skal gå ekstra tjept.
Tunmoussen vil de fleste kunne li’. Den er mild i smagen og vil sikkert blive et hit hjemme hos jer.
Jeg har bare brugt lidt majs og rødløg, men du kan også tilsætte lidt peberfrugt i tern til tunmoussen / tunsalaten. Uhm det smager også godt.
Skal det være lidt ekstra luksus, så pynt den gerne med rejer. Uhm en tunmousse med rejer er altså bare lækkert.
Her får du opskriften på lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron:
Nem tunmousse uden husblas – rørt med creme fraiche, skyr ell. fromage frais – få opskriften hér
Ingredienser
- 2 dåser tun tun i olie eller i vand kan bruges
- 2 små fintsnittede rødløg
- 140 gram majs (ca.) en lille dåse
- 1½ dl creme fraiche 9 ell. 18% ønskes mere fedtfattig version, kan cheasy fraiche eller skyr bruges.
- ½ citron - saften smag til. Den sidste halvdel af citronen kan bruges som pynt.
- 2 spsk mayonnaise kan udelades
Sådan gør du
- Afdryp tun'en godt og findel den med en gaffel. Afdryp majsene også
- Snit rødløgene fint og bland dem i tun'en. Gem evt. lidt rødløg til pynt.
- Tilsæt citronsaft, creme fraiche og evt. mayonnaise. Smag til med salt og peber. Blend evt. citronmoussen, så bliver den mere fin i konsistensen
- Pynt med citron og evt. rødløg. Server straks evt. med rejer på toppen
Noter
En nem og lækker tunmousse med creme fraiche – tunsalat klar på 10 minutter helt uden husblas
Uhm en skøn tunmousse eller måske skulle vi sige tunsalat?
Salaten med tun kan du servere til hverdag eller en dag I får gæster.
Bag gerne et lækkert rugbrød til, hvis du orker, eller køb et lækkert et fra bageren.
Du kan også spise tunmoussen på lækkert knækbrød eller hjemmelavet franskbrød. Du bestemmer.
Tunmoussen bliver rimeligt rustik i det. Du kan blende den, hvis du vil have en finere konsistens. Det gjorde jeg med denne.
Få flere nemme lækre opskrifter på tunmousse her:
1.
2.
3.
Super lekker tun mousse ???
Det ser lækkert ud ?
Nu er det ikke for at være træls, men er det ikke nærmere en tunsalat frem for en mousse? En mousse skal jo gerne sætte sig.. med fx husblas ?
Hej Gitte
Godt nytår 🙂
I min familie har vi tit lavet tunsalat på denne måde men tilføjet peberfrugt og hakket hårdkogt æg og spist det i pitabrød med snittet iceberg salat og evt. agurk og tomat – uhm det er lækkert 🙂
Dejligt at det går bedre med din skulder – fortsat god bedring !
Venlig hilsen Tove P
Den ser rigtig lækker ud – din tunmousse. Jeg elsker kapers, og det er garanteret heller ikke dårligt at komme en lille sjat af dem i moussen.
Dejligt, du er i bedring og kan komme tilbage i hverdagene – det er nu det bedste
Hej Gitte.
Godt at høre at det går bedre med dig dag for dag.
Jeg tror at denne tunmousse lige er noget til vores aftensmad i morgen. Vi skal have spinat pandekager og som tilbehør får vi rejer, laks og hjemmelavet æggesalat. Og i morgen også tun. Jeg glæder mig allerede.
VH
Ulla