DSC_5990I dag skal du høre om nogle lynhurtige pizzaer. Du har vist hørt om dem 1000 gange før her på bloggen, men nu kommer de så igen. Åh hvor disse lynpizzaer har reddet os mange gange!

Når vi er hverdagskvaste og kommer alt for sent hjem. Alle er sultne. What to do?

DSC_5997

Disse er de hurtigste pizzaer du kan lave, hvis du altså ikke orker at bage bunden selv, eller heller ikke vil bruge en færdig pizzadej på rulle.

Tricket er pitabrød.  Du kan bruge alskens fyld.

Til dagens lynpizzaer har jeg brugt:

2 pakker fuldkornspita (ialt 12 pitabrød)

1 karton tomatsauce (eller en dåse grofthakkede tomater)

1 pakke skinkestrimler

1 pakke pepperoni

1 pose revet ost.

1 peberfrugt

3 løg i skiver.

1 glas champignon

2-3 spsk. oregano

½ spsk. hvidløgspeber (eller almindeligt peber)

Du kan variere fyldet i det uendelige. Har du børn, så lad dem gerne pynte deres pizza selv. Hvert familiemedlem kan jo kreere sin helt egen favoritpizza på denne måde.

DSC_5985

Sådan laver du lynpizza på pitabrødsbunde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Jeg har brugt fuldkornspitabrød. De både smager og mætter bedst. Start med at dyp pitabrødene under vandhanen. Jep, lad dem suge lidt fugt, så bliver pizzaerne bedst.

Læg pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir
DSC_5971 Hæld tomatsauce på pizzaerne og brug en ske til at få tomatsaucen godt ud til kanten. DSC_5973 DSC_5974 Drys med oregano og hvidløgspeber.DSC_5975 Fordel næsten hele posen med ostetopping på tomatblandingen. Pizzaerne bliver bedst hvis osten kommer nedenunder fyldet i stedet for ovenpå. Sådan gør italienerne jo også 🙂DSC_5979Pynt med skinke.

DSC_5982

Eller med pepperoni.

Pynt med peberfrugt og løg i skiver. Læg champignon (godt afdryppet for væde) øverst og drys med det sidste ost.
DSC_5983 DSC_5984Bag pizzaerne et kvarter (ca.) i den varme ovn. Kig til dem et par gange. De er færdige når de er sprøde og gyldne.

Hov, jeg lavede jo også lige en lille pizza hvor jeg brugte en overskydende koldthævet bolle fra morgenbordet som pizzabund. Øj hvor blev det en lækker pizza, det er ikke sidste gang jeg gør bruger morgenbrød til det. Helt i stop madspild-ånden jo også. Lækkert! 
DSC_5989Skinkepizzaerne synes jeg var de lækreste, men her i familien har vi begge varianter som favoritter. Nogen i familien foretrækker pizzaerne uden løg og peberfrugt, derfor ser nogle af pizzaerne lidt mere kedelige ud 😉
DSC_5991 DSC_5992Smukke farver også og interessant ostetopping jeg havde fået købt, en mexicansk topping med chilicheddar tror jeg det var. Gav en rigtig god smag

Det er jo lynhurtigt at bage sine pizzabunde selv, hvis man altså bruger denne dej der hverken skal udrulles eller trilles, men pitabrødspizzaerne er de absolut hurtigste, hvis det skal gå særligt tjept i dit køkken. Fordelen er også, at ungerne elsker dem, og at ungerne næsten kan lave maden selv, hvis blot fyldet bliver anrettet i små skåle.

Mon så ikke det bliver sidste gang du kommer til at høre om disse pizzaer her på bloggen? Næh, jeg tror ikke vi er færdige med dem i vores køkken. Vi skal f.eks. spise resterne i morgen, medmindre nogle af teenagerne finder på at tage pizzaerne med som frokostmad til skoledagen. De er fantastiske at tage med som “madpakke” næste dag. Bare lige et tip. Har I mikrobølgeovn på arbejdet, kan du lune pizzaerne i 30 sekunder, så bliver de bedst og lækrest! 🙂

God fornøjelse med dine lynhurtige pizzaer. Jeg iler til køjs. Skal undervise over 200 HHX-elever i morgen in informationssøgning. Wish me luck. See you! 🙂

DSC_5998