Lækker mørbradgryde i timian – oste – flødesauce

  • Lækker mørbradgryde i timian - oste - og flødesauce

Lækker mørbradgryde i timian - oste - og flødesauce

Mørbrad er det fineste fineste kød – og nogen gange kan du være så heldig at få 3 på tilbud for under 100 kroner. Ryd din fryser og gå amok, hvis du falder over så godt et tilbud.

DSC_4683

Mørbrad kan du servere på 1000 måder og du vil kunne finde mange lækre mørbradopskrifter på bloggen allerede. 

Dagens ret er en videreudvikling af denne lækre kalkungryde med timian – for selvfølgelig kan man da også bruge svinekød til retten tænkte jeg? Det skulle da prøves, og ved I hvad? Det gik godt!

Jeg håber retten hér præsenterer sig godt? Synes godt nok ikke at den ser lige så lækker ud som det smagte? Tro mig mine ord – uanset hvad billedet viser 😉

Lækker mørbradgryde i timian - oste - og flødesauce

Retten blev serveret med ris-kogt-med-majs og et hurtigt hvidløgsmadbrød til – det smagte godt! Kombinationen af fløde, ost og rigeligt timian er rigtig god! Familien giver retten vores bedste anbefalinger, så prøv den endelig gerne af.

Her kommer opskriften:

Lækker mørbradgryde i timian - oste - flødesauce
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Mørbradgryde i en lækker timian - oste - flødesauce serveret med majs og ris og hertil hvidløgsmadbrød
Forfatter:
: Dagens ret
: Slow food - simremad
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 afpudsede svinemørbrad
  • 3 løg i tern
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 4 svinebouillonterninger
  • 2 glas champignon incl. væde, eller 1 bakke friske
  • 2 spsk. tørret timian
  • 1 spsk tørret oregano
  • Salt/peber
  • 100 gram ost (jeg brugte Maasdammer, den må gerne have smag)
  • 1 liter kogende vand
  • 2½ dl. fløde
  • Olie til stegning
  • Jævning
Sådan gør du:
  1. Svits løgene til de er klare
  2. Tilsæt bouillonterninger og hvidløg
  3. Afpuds svinemørbraden og skær den i tynde skiver/tern
  4. Svits svinemørbraden sammen med løg.
  5. Krydr med salt/peber og timian og oregano
  6. Tilsæt champignon incl. væde (hvis du bruger glas)
  7. Tilsæt kogende vand
  8. Lad retten simre 30 minutter under låg
  9. Tilsæt ost (revet eller i små tern)
  10. Tilsæt fløde (og skyl kartonen for at få det sidste med)
  11. Tilsæt jævning.
  12. Smag til med lidt mere salt/peber/timian/oregano
  13. Undervejs har du f.eks. kogt ris med majs: Svits majs i smør og tilsæt ris og vand. Lynrisotto.

Det der tager ubetinget længst tid, når du skal lave denne ret, er at afpudse mørbraden.  De hvide hinder skal skæres af og du skal bruge din skarpeste kniv.

Ellers er retten meget nem at tilberede og du kan se trin-for-trin-anvisninger her:

Du kan sagtens bruge mere ost i retten, hvis du synes ostesmagen skal træde tydeligere frem. Jeg plejer bare at skære lidt af “husosten” i køleskabet, men i dag havde jeg et stykke Maasdaamer-ost der skulle bruges først. Brug gerne de ostehumpler du har.

DSC_4715

Det bliver en stor portion mad – men som du ved foretrækker vi i min familie at lave xl-portioner så der er nok til 2 dage til 2 voksne og 2 udvoksede teenagere med stor appetit.

Der skal MEGET til og ja det er derfor jer altid putter meget vand ved saucen – ellers rækker maden simpelthen ikke til to dage. Vi er ikke fattige – men vi er fattige på tid – indimellem – og stornyder når der er mad nok til to dage.

Det er ikke fordi vi manglede kød i retten – se selv 🙂Lækker mørbradgryde i timian - oste - og flødesauceMørbradgryden smagte ganske fint med risretten til og hvidløgsbrødet også. Brødet skal jeg nok få skrevet om snarest – men indtil da kan du bare søge på “hvidløgsbrød” eller “madbrød” på bloggen – så kommer der en stribe nemme opskrifter.
Lækker mørbradgryde i timian - oste - og flødesauceJeg brugte i en håndvending champignon fra glas – og det gør jeg tit, har du nok opdget. Får ikke altid købt friske champignon – får de skal nærmest købes samme dag som de skal bruges, og sådan fungerer min husholdning ikke. Vi køber stort ind én gang om ugen og bruger løs af lagrene i ugens løb. Derfor de mange champignon fra glas.

Ja og jeg ved godt at jeg cykler lige forbi en butik og hvor svært kan det være at købe champignon? Lynhurtigt går der ½ time med småindkøb – og ja den tid vil jeg gerne bruge bedre – på at skrive til dig f.eks.? 🙂

Jeg håber du har fået lyst til at prøve timian-mørbradgryden af – den er lækker og kan som sagt også sagtens laves med kyllinge- eller kalkunkød.

Bon appetit og rigtig god fornøjelse 🙂  Gitte/ mørbradfan
Lækker mørbradgryde i timian - oste - og flødesauce

Mere inspiration

Læg en kommentar