Gryderet med svinemørbrad. Uhm her får du opskriften på en lækker mørbradgryde med svampe, timian, fløde og lidt ost i sovsen.
Alle disse gode ingredienser giver bare den bedste smag til flødesovsen. Den gryderet må du prøve!
Svinemørbrad er det fineste svinekød og tit kan man være så heldig at finde kødet på tilbud. En mørbrad vejer omkring ½ kilo og kødet indeholder næsten intet fedt.
Mørbrad kan du bruge til så mange lækre retter og du kan også skære det ud til svinekød i tern.
På nogetiovnen.dk finder du en masse lækre opskrifter med svinemørbrad. Få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
I dag får du endnu en ny opskrift til samlingen. Dagens ret er en videreudvikling af denne lækre kalkungryde med timian.
Jeg fik straks ideen, om man ikke kunne bruge svinekød i retten i stedet for? Det skulle da prøves, og ved I hvad? Det gik super godt! Kæmpe succes!
Vi spiste gryderetten med ris til og wow det smagte godt!
Kombinationen af fløde, ost og timian er rigtig god. Familien giver retten vores bedste anbefalinger, så prøv du den endelig gerne af også.
Opskriften er nem og du får den lige her
Gryderet med svinemørbrad – opskrift på mørbradgryde med ris
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- Olie til stegning
- 2-3 løg i tern
- 3-4 svinebouillonterninger
- 3 fed friskpressede hvidløg
- 1-2 svinemørbrad afpudsede. Svinefilet, svinekam, koteletter, kylling eller kan kan også bruges. Jeg brugte en marineret mørbrad.
- 3-400 gram champignon eller 2 glas incl. væde
- 1½-2 spsk. tørret timian eller frisk. Smag til. Kan erstattes med andre krydderurter
- 1 spsk tørret oregano eller frisk. Smag til
- Salt/peber
- ½-¾ liter kogende vand Du kan bruge 3/4-1 liter hvis du bruger 2 svinemørbrad
- 2½ dl. fløde gerne madlavningsfløde. Fløde kan udelades, hvis du vil lave en fedtfattig version.
- 75-100 gram ost jeg brugte Maasdammer, al slags ost kan bruges. Ost kan også udelades
- Jævning Maizena/kartoffelmel eller meljævning
Sådan gør du
- Svits løgene til de er klare. Brug gerne en stegegryde eller dyb sautérpande. Tilsæt bouillonterninger og hvidløg. Brug 4 bouillonterninger hvis du vil lave ekstra sovs og bruger 2 svinemørbrad.
- Afpuds svinemørbraden. Skær hinder og sener fra. Skær mørbraden i ½-1 cm skiver eller tern. Du kan nøjes med 1 svinemørbrad, men du kan bruge 2, hvis du vil have mad til 2 dage eller I er flere end 4 til bords.
- Svits svinemørbraden med sammen med løg.
- Krydr med salt/peber og timian og oregano. Svits champignon med.
- Tilsæt kogende vand. Mængden af vand du tilsætter afhænger af hvor meget sovs du vil have og om du bruger 1 eller 2 svinemørbrad. Lad retten simre lidt gerne 20-30 minutter under låg. Tilsæt ost (revet eller i små tern)
- Hæld fløden i og tilsæt jævning og kog nu gryderetten op. Smag til evt. med lidt mere salt/peber/timian/oregano.
- Servér gryderetten med ris eller pasta til og gerne majs eller ærter
Noter
Lækker mørbradgryde med svinemørbrad, fløde, timian og ostesovs – nem og hurtig at lave.
Er du vild med sammenkogte retter, så vil denne være et hit for dig.
Faktisk var det en marineret mørbrad, købt færdigmarineret, jeg brugte her. Svinefilet eller kamfilet kan også sagtens bruges.
Det der tager længst tid, når du skal lave denne ret, er at afpudse mørbraden. De hvide hinder skal skæres af og du skal bruge din skarpeste kniv.
Det er hurtigt klaret. Hvis du vil lave retten endnu hurtigere, så kan du bruge tern af svinekød, kyllingekød eller kalkunkød til retten.
Kamfilet/svinefilet skal heller ikke afpudses. Bare lige et tip til dig.
Ellers er retten meget nem at tilberede og så er den faktisk også billig at lave. Nem mad til gæster også.
Sådan laver du mørbradgryde med fløde, timian og ostesovs – se billederne her:
Du kan sagtens bruge mere ost i retten, hvis du synes ostesmagen skal træde tydeligere frem.
Jeg plejer bare at skære lidt af “husosten” i køleskabet. Idag havde jeg et stykke Maasdaamer-ost der skulle bruges først. Brug gerne bare den ost du har, revet ost kan også bruges.
Hvis du ikke er vild med ost i sovsen, så kan den selvfølgelig også sagtens udelades.
Det bliver en stor portion mad. Vi kan godt lide at lave mad til 2 dage og det I ikke kan spise, kan sagtens fryses.
Du kan lave retten med 1 svinemørbrad og lidt mindre sovs, eller bruge 2 mørbrad og lidt mere sovs.
Det kommer lidt an på hvor mange I er omkring middagsbordet og/eller du godt kan lide at lave mad til flere dage.
Du bestemmer også selv, hvor meget kød du vil flotte dig med jo. Bare følg mine tips i opskriften.
Skøn gryderet med den lækreste flødesovs med timian og ostesmag. Sovsen kan du også bruge til koteletter i fad.
Hvis du gerne vil se en opskrift på en mere klassisk mørbradgryde, så klik her. Du kan også prøve denne opskrift på mørbradgryde med sennep, bacon og fløde.
Hvis du gerne vil lave en lidt sundere mørbradgryde, så klik her. Du kan dog også sagtens dagens gode gryderet med mørbrad uden fløde også.
Rigtig god fornøjelse med retten til dig
Få flere opskrifter med svinemørbrad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.