Kalkungryde med timian, fløde og ostesovs. Her får du opskriften på en god gryderet med kalkun, der er nem og hurtig at lave.

Kalkun bliver hurtigt gennestegt, så denne gryderet kan du lave på ingen tid.

Du får en stor portion mad, der rækker til 2 dage eller til fryseren. Nem aftensmad – ja tak! Kalkungryden er også god til gæster.

Denne luksus kalkungryde nød vi med ovnkartofler og ærter til. Det smagte skønt!
Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun

Gode gryderetter er lækre hele året rundt, både sommer og vinter.

Denne kalkungryde er med timian og oregano, men du kan sagtens laves med andre krydderurter. Estragon f.eks.?

Jeg brugte tørrede krydderurter, men har du friske, så brug gerne dem.  Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun

Gryderetten med kalkun er rimelig billig at lave, hvis du kan finde kalkunbryst på tilbud. Hold øje i din butik og fyld fryseren, når du ser et kup.DSC_1322

Kalkungryde er et hit her i familien. Retten har vi lavet en masse gange igennem årene.

Som jeg husker det, fandt vi opskriften i et ugeblad i forrige årtusind. 😀

Hop du bare på opskriften og gør din familie glad omkring middagsbordet.

Få inspiration til flere lækre retter med kalkun nederst i dette indlæg.Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun

Jeg iler med at bringe dig opskriften på den lækre kalkungryde – du får den lige her:

Kalkungryde med timian – opskrift på gryderet med kalkun

Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun
Lækker kalkungryde med timian, fløde og ost
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Smør/olie til stegning
  • 4 hønsebouillonterninger eller brug hjemmelavet hønsefond
  • 4 løg finthakkede
  • 3 fed hvidløg friskpressede
  • 1 kalkunbryst mit vejede 1 kg (kyllingebryst, svinekød i tern eller svinemørbrad kan også bruges.
  • 3-400 gram champignon eller 2 glas incl. væde. Champignon kan udelades
  • ¼-½ liter fløde gerne madlavningsfløde eller fløde light
  • 1-200 gram revet ost f.eks. mozzarella eller en god Danbo med smag. Osten kan udelades
  • 2 spsk tørret timian eller frisk Smag til. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter f.eks. estragon
  • 1 spsk tørret oregano eller frisk kan udelades eller erstattes med andre krydderurter smag til.
  • Salt/peber smag til
  • ¾ liter kogende vand du kan nøjes med mindre vand. Afhænger af hvor meget sovs du vil have
  • Jævning meljævning eller Maizena jævning
  • Tilbehør: Ris, ovnkartofler eller pasta og grønne ærter

Sådan gør du

  • Hak løgene fint og svits i smør/olie sammen med hvidløg. Svits bouillonterningerne med
    Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun
  • Rens champignon og skær dem i skiver. Svits dem med. Bruger du champignon fra glas, så svits dem med.
  • Skær eller klip kalkunbrystet i små tern og svits kødet med, til det skifter farve. Krydr godt med oregano, timian, salt og peber.
    Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun
  • Hæld kogende vand ved og evt. champignonvæde. Lad nu retten simre under låg ca. 10-15 minnutter ved svag varme.
  • Hæl fløde og osten ved og kog op. Rør jævning i, til passende konsistens.
    Kalkungryde med timian gryderet med kalkun
  • Smag til evt. med ekstra salt, peber, oregano, timian.
    Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun
  • Servér retten med ovnkartofler, ris eller pasta til.
    Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun

Noter

Gryderetten kan laves med kylling eller  svinekød f.eks. svinemørbrad 
Friske krydderurter kan også bruges, f.eks. estragon
Fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nem gryderet med kalkun – god som nem aftensmad eller hurtig mad til gæster

Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun

Kalkunkød er lækkert at bruge i mange retter. Det er nemt at tilberede på mange forskellige måder og det svinder ikke under tilberedningen.

Kalkun er fedtfattigt kød, så det er sundt også. Måske lige undtaget i retter som denne, hvor der er både fløde og ost i sovsen. 🙂Kalkungryde med timian - gryderet med kalkun

Det er meget billigere at skære et kalkunbryst op, fremfor at købe kalkunkød i tern. Bare lige et tip til dig.

Jeg fylder tit fryseren med kalkunbryst, når der er tilbud, for der er jo uanede muligheder med det lækre fedtfattige kød.

En af mine favoritter må vist være dette kalkunbryst i baconsvøb (hov, der røg det fedtfattige sig så vist lige en tur 🙂

Prøv også denne kalkun gryderet med ananas og kokosmælk. Den er også skøn. Du kan også lave kalkunbryst i ovn med grøntsager?

Kalkunbryst med bacon

 

Den gode kalkungryde med timian er en rigtig nem og velsmagende ret. Der bliver en soldatergryde stor portion mad, med mad nok til flere dage.

Vi elsker nem mad til flere dage eller til fryseren. Perfekt til lange, sene, travle arbejdsdage.

Kan man lave retten med andet end kalkun?

Ja sagtens. Prøv også retten med svinekød i tern eller denne version med svinemørbrad. Du kan også lave retten med kyllingebryst.

Gryderetten vil være fin som nem mad til gæster, måske også som “skrub af mad”? Nyd den også gerne med ris eller pasta til.

Kalkungryden kan sagtens laves i god tid i forvejen og så bare lunes før servering, imens gæsterne snakker og hygger sig.

Sådan laver du kalkungryde med timian og oregano  – se billederne her:

Hvorfor ost i kalkungryden? Kan det udelades?

Tro mig, mozzarellaen gør underværker i denne kalkungryde. Det smager super godt og så gør osten retten ekstra cremet også. Du kan selvfølgelig sagtens udelade osten. Gryderetten smager også rigtigt fint uden.

Jeg brugte en stor pose Mozzarella, fordi den lige var på tilbud. Brug gerne en ost med smag til denne ret, så bliver den bedst.

Tit river jeg bare noget af skæreosten vi har i køleskabet. Det er billigst, kvaliteten er som regel bedre og der er masser af god smag i en Danbo f.eks.

Prøv også denne marry me chicken med parmesan ost. Den er så lækker og kan også sagtens laves med kalkun.

DSC_1344

Har du tid og overskud, så prøv at servere retten med dette gode madbrød til.

Et nemt groft bradepandebrød, der smager skønt med smør på.

Madbrødet skal ikke æltes og du kan sagtens lade det speedhæve i ovnen. På den måde bliver madbrødet hurtigt at lave.

Madbrød nemt bradepandebrød med havregryn
Et skønt og nemt madbrød med Manitobamel og oregano
Se opskriften her

DSC_1345

Madbrødet er perfekt at servere til gryderetten, som “dyppebrød” og det grove brød mætter så fint. Også et hit til madpakkerne.

Vi er næsten begyndt at leve som franskmænd her i huset, spiser tit og gerne madbrød til alt. Jeg elsker jo at bage og så mætter madbrød min sultne familie så godt. Win win. 🙂

Rigtig god fornøjelse med kalkungryden og måske madbrødet også?

Få flere gode opskrifter med kalkun her:

1.

Kalkunbryst i airfryer - nem kalkun opskrift
Nem marineret kalkunbryst i airfryeren
Se opskriften her
Kalkunbryst i airfryer - nem kalkun opskrift

2.

Kalkun gryderet m. karry ananas & kokosmælk
Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
Se opskriften her

3.

Kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon
Kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon - saftigt og lækkert
Se opskriften her

4.

Fyldt kalkunbryst i baconsvøb - nem opskrift
Fyldt kalkunbryst i baconsvøb
Se opskriften her

5.

Kalkungryde med paprika, fløde & tomat
Kalkun i lækker rød flødesovs med ketchup og persille
Se opskriften her

6.

Kalkunbryst på grill med marinade grillet kalkun
Grillet kalkunbryst med hvidløg, citron og timian marinade
Se opskriften her
Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian

7.

Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun
Kalkunbryst i baconsvøb med flødekartofler i Römertopf
Se opskriften her
Kalkunbryst i stegeso - langtidsstegt kalkun

8.

Kalkunlår i ovn med honning sennep & bacon
Kalkunlår med honning og timian i Römertopf - på bund af kartofler
Se opskriften her

9.

Kalkunlår på grill - opskrift på grillet kalkun
Lækre sprøde grillede kalkunlår med grillede kartofler og salat
Se opskriften her
Kalkunlår på grill - opskrift på grillet kalkun

10.

Kalkunbryst i ovn med grøntsager - opskrift
Helstegt krydret kalkunbryst med ovnbagt grønt og bagte hvidløg
Se opskriften her

 

Her lige en hilsen fra foråret 2016, hvor vi overtog vores sommerhus.

Snart får vi nøglen – ih hvor vi glæder os!

Her går det i flyvende-tempo-gear. Vi skal snart overtage vores sommerhus og har travlt med at gøre klar, vaske tøj, pakke ting, ordne og gøre ved.

Genialt nok, så har vi en campingvogn der skal tømmes og som er fyldt med mange ting vi kan bruge i sommerhuset.

Vi har måttet købe havemøbler og en ny grill og skal på tur til Ikea efter sofa, sofabord og spisebord.

Der er nok at gøre. Troede du måske at sådan nogle sommerhusejere havde tid til at drive den af?? (det troede jeg måske, men foreløbigt er jeg blevet klogere. Satser på at driverlivet venter forude 🙂Bagenørden i sommerhuset