Moussaka med kylling. Uhm her får du opskriften på en lækker moussaka med hakket kylling og kartofler.
I dag skal du høre om den lækreste moussaka med kylling som vi spiste i går.
Vi ELSKER nemlig mad til to dage her i huset, især på dag 2, hvor aftensmaden vil være ekstra nem at lave.
Ingredienslisten til den lækre moussaka med kartofler og kylling er lidt lang. Det var mest fordi jeg lige brugte moussakaen som anledning til at “få ryddet lidt op” i grøntsagsskuffen.
Jeg elsker jo at bruge masser af grønt i mine retter og får tit sneget rigeligt ind. Jeg bruger tit bare de grøntsager, der allermest trænger til at blive brugt. Stop madspild ja tak
Brug ingredienslisten nedenfor til inspiration og erstat/tilføj gerne ingredienser, alt efter hvad du lige har på lager. Aubergine er jo selvfølgelig et hit i moussaka.
Det blev en rigtig lækker moussaka fyldt med smag. En kæmpe portion, lavet med en masse grøntsager og kun ½ kg hakket kyllingekød.
Du kan selvfølgelig sagtens lave moussaken med hakket oksekød i stedet.
Pølser tilsatte jeg, fordi vi lige havde en pakke i overskud. De kan fint udelades, men det smagte rigtigt godt i retten, så prøv du også gerne det.
Opskriften på dagens moussaka får du lige her:
Moussaka med kylling og kartofler – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- Salt/peber.
- 125 gram bacon i skiver eller tern i skiver eller tern
- 4 løg i tern
- 500 gram hakket kyllingekød kan erstattes af svine- eller oksekød
- 5 porrer i skiver
- 1 peberfrugt i tern i tern
- 5 gulerødder i tern. Ca. 300 gram
- 5 fed hvidløg du kan nøjes med mindre
- 4 hønsebouillonterninger du kan nøjes med mindre. Skal ikke opløses i van
- 3 dåser flåede tomater/tomatsauce
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- 3-400 gram pølser i skiver kan udelades
- 2 kg kartofler skåret i tynde skiver
- 2 spsk. oregano tørret eller frisk
- ½ liter fløde madlavnings- kaffe eller piskefløde
- 2½-3 dl kogende vand
- 200 gram ost i skiver eller revet
- Evt. aubergine i skiver
Sådan gør du
- Klip bacon i småstykker og svits sammen med løg, hvidløg og bouillonterninger. Svits kødet heri. Tilsæt salt og peber
- Imens kødet steger, snitter du porrer, gulerødder og peberfrugt.
- Når kødet har skiftet farve tilsætter du grøntsagerne. Tilsæt flåde tomater og koncentreret tomatpuré. Skyl dåserne, så du kan få det sidste med fra dåserne.
- Tilsæt kogende vand og lad saucen simre lidt.
- Tilsæt oregano og fløde.
- Jævn herefter tomatsaucen. Tilsæt evt. pølser i skiver. Smag tomatsaucen til og lad saucen simre imens du skræller kartofler.
- Snit kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne en køkkenmaskine.
- Fyld et stort stegefad med skiftesvis kartofler og tomatsauce. Måske du skal have to fade i brug? Fadet skal max, fyldes 2/3.
- Skær ost i skiver og læg den på toppen eller brug revet ost.
- Steg moussakaen i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 1-1½ time eller til kartoflerne er møre og retten er sprød og gratineret på toppen. Retten skal tilberedes kortere tid, hvis du bruger 2 fade
Noter
Du kan udskifte og erstatte de grøntsager jeg har brugt med andre grøntsager, gerne aubergine.
Retten er fryseegnet, selvom kartoflerne godt kan ændre konsistens Du kan bruge dobbelt mængde kød og reducere mængden af grøntsager, hvis du ønsker en mere kødfyldig ret
Uhm en lækker kyllingemoussaka med bacon, pølser, kyllingekød og grøntsager
Tilsæt gerne aubergine eller squash? Det smager godt. Jeg havde det ikke lige på lager, men tilsæt det gerne.
Jeg kalder nu retten moussaka alligevel og mon ikke det går, selvom det er en alternativ variant jeg har udviklet her? 🙂
Uhm en masse lækre grøntsager, god tomatsovs, kyllingekød, bacon og pølser. En masse lækre ingredienser i én ret.
For en gangs skyld brugte jeg rigtigt piskefløde.
Undtagelsesvist havde vi ren piskefløde i køleskabet, så den kom i dagens moussaka.
Fløde er bare godt i simreretter og piskefløde gav en rigtig god og cremet smag til den lækre moussaka.
Det blev til en stor grydefuld lækker tomatsovs. Den vil jo sagtens kunne bruges til kødsovs som den er, bare lige et tip til dig. Imens tomatsovsen simrede færdig, fik jeg klaret kartoflerne.
Få gerne en makker med i køkkenet, når du skal skrælle kartofler. Måske du har en køkkenmaskine, der kan snitte kartoflerne? Jeg fyldte mit bedste aluminiumsfad med skiftesvis kartofler og tomatsauce.
Der bliver en kæmpe portion, og måske din portion fylder så meget, at du skal have to fade i brug?
Skær evt. lidt at “familieosten” og læg på toppen. Gratineret ost på toppen af moussaka hører sig næsten til og det smager godt! 🙂
Der går mange osteskiver til så stort et moussaka-fad, men osten er en af hemmelighederne bag en god moussaka, hvis man spørger mig.
Jeg tilberedte mit fad i 1½ time, da jeg lavede retten i mit store aluminiumsfad. Du kan reducere tilberedningstiden, hvis du bruger to fade.
Ja måske du synes retten virker lidt indviklet at lave og måske du synes ingredienslisten virker lidt lang?
Det er såmænd ikke så slemt og tænk på at du sparer tid på dag to jo – der bliver rigeligt mad til 2 dage og sikke en lækker ret. Din familie vil juble 🙂Så er der serveret. Uhm! Sikke en skøn smag og man kan vel nok tydeligt smage at der er brugt rigtigt fløde!
Pølser og kyllingekød smager rigtigt godt i kombination og peberfrugt og porrer giver en god kontrast.
Billig, nem og lækker aftensmad og en virkelig smagfuld ret. Anstrengelserne på dag 1 er sliddet værd! 😉
Rigtig god fornøjelse med den lækre moussaka til dig
Hvor meget vand er det der skal i?
1 1/2 Hvad kører eller? ?
Årh, det må laves en dag!
– Anne
Hold da op hvor ser det lækkert ud :)! Endelig en opskrift UDEN aubergine 😀 jeg har altid ville lave det men er ikke vild med dem 😉
Har lige nogle måske lidt dumme spørgsmål 🙂
Når du skriver jævner, er det så bare mel og vand/mælk eller :)? Og hvilken køkenmaskine bruger du til at snitte? Jeg laver tit retter med skivet kartofler og det tager SÅ lang tid med 2 kg kartofler i hånden Hehe 🙂
Håber ikke det lyder alt for dumt :)! Knus herfra og god weekend til dig og din familie 🙂