Moussaka med kylling. Uhm her får du opskriften på en lækker moussaka med hakket kylling og kartofler.

Moussaka med kylling og kartofler - opskrift

I dag skal du høre om den lækreste moussaka med kylling som vi spiste i går.

Samtidig er det også en debut for den nye kategori på bloggen “Mad til 2 dage” – tjek en masse inspiration ud lige her.

Vi ELSKER nemlig mad til to dage her i huset, især på dag 2, hvor aftensmaden vil være ekstra nem at lave. Moussaka med kylling og kartofler - opskrift

Ingredienslisten til den lækre moussaka med kartofler og kylling er lidt lang. Det var mest fordi jeg lige brugte moussakaen som anledning til at “få ryddet lidt op” i grøntsagsskuffen.

Jeg elsker jo at bruge masser af grønt i mine retter og får tit sneget rigeligt ind. Jeg bruger tit bare de grøntsager, der allermest trænger til at blive brugt. Stop madspild ja tak

Brug ingredienslisten nedenfor til inspiration og erstat/tilføj gerne ingredienser, alt efter hvad du lige har på lager. Aubergine er jo selvfølgelig et hit i moussaka.Moussaka med kylling og kartofler - opskrift

Det blev en rigtig lækker moussaka fyldt med smag. En kæmpe portion, lavet med en masse grøntsager og kun ½ kg hakket kyllingekød.

Du kan selvfølgelig sagtens lave moussaken med hakket oksekød i stedet.

Pølser tilsatte jeg, fordi vi lige havde en pakke i overskud. De kan fint udelades, men det smagte rigtigt godt i retten, så prøv du også gerne det.

Opskriften på dagens moussaka får du lige her:

Moussaka med kylling og kartofler – få en god nem opskrift hér

Moussaka opskrift med kartofler og kylling
Lækker moussaka med kyllingekød, kartofler og grøntsager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Moussaka opskrift med kartofler og kylling
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Salt/peber.
  • 125 gram bacon i skiver eller tern i skiver eller tern
  • 4 løg i tern
  • 500 gram hakket kyllingekød kan erstattes af svine- eller oksekød
  • 5 porrer i skiver
  • 1 peberfrugt i tern i tern
  • 5 gulerødder i tern. Ca. 300 gram
  • 5 fed hvidløg du kan nøjes med mindre
  • 4 hønsebouillonterninger du kan nøjes med mindre. Skal ikke opløses i van
  • 3 dåser flåede tomater/tomatsauce
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  • 3-400 gram pølser i skiver kan udelades
  • 2 kg kartofler skåret i tynde skiver
  • 2 spsk. oregano tørret eller frisk
  • ½ liter fløde madlavnings- kaffe eller piskefløde
  • 2½-3 dl kogende vand
  • 200 gram ost i skiver eller revet
  • Evt. aubergine i skiver

Sådan gør du

  • Klip bacon i småstykker og svits sammen med løg, hvidløg og bouillonterninger. Svits kødet heri. Tilsæt salt og peber
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Imens kødet steger, snitter du porrer, gulerødder og peberfrugt.
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Når kødet har skiftet farve tilsætter du grøntsagerne. Tilsæt flåde tomater og koncentreret tomatpuré. Skyl dåserne, så du kan få det sidste med fra dåserne.
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Tilsæt kogende vand og lad saucen simre lidt.
  • Tilsæt oregano og fløde.
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Jævn herefter tomatsaucen. Tilsæt evt. pølser i skiver. Smag tomatsaucen til og lad saucen simre imens du skræller kartofler.
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Snit kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne en køkkenmaskine.
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Fyld et stort stegefad med skiftesvis kartofler og tomatsauce. Måske du skal have to fade i brug? Fadet skal max, fyldes 2/3.
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Skær ost i skiver og læg den på toppen eller brug revet ost.
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling
  • Steg moussakaen i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 1-1½ time eller til kartoflerne er møre og retten er sprød og gratineret på toppen. Retten skal tilberedes kortere tid, hvis du bruger 2 fade
    Moussaka opskrift med kartofler og kylling

Noter

Kyllingekød kan erstattes med svine- eller oksekød
Du kan udskifte og erstatte de grøntsager jeg har brugt med andre grøntsager, gerne aubergine.
Retten er fryseegnet, selvom kartoflerne godt kan ændre konsistens
Du kan bruge dobbelt mængde kød og reducere mængden af grøntsager, hvis du ønsker en mere kødfyldig ret
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Uhm en lækker kyllingemoussaka med bacon, pølser, kyllingekød og grøntsager

Tilsæt gerne aubergine eller squash? Det smager godt. Jeg havde det ikke lige på lager, men tilsæt det gerne.

Jeg kalder nu retten moussaka alligevel og mon ikke det går, selvom det er en alternativ variant jeg har udviklet her? 🙂

Uhm en masse lækre grøntsager, god tomatsovs, kyllingekød, bacon og pølser. En masse lækre ingredienser i én ret.

DSC_9528For en gangs skyld brugte jeg rigtigt piskefløde.

Undtagelsesvist havde vi ren piskefløde i køleskabet, så den kom i dagens moussaka.

Fløde er bare godt i simreretter og piskefløde gav en rigtig god og cremet smag til den lækre moussaka.

Moussaka med kylling og kartofler - opskrift Det blev til en stor grydefuld lækker tomatsovs. Den vil jo sagtens kunne bruges til kødsovs som den er, bare lige et tip til dig. Moussaka med kylling og kartofler - opskriftImens tomatsovsen simrede færdig, fik jeg klaret kartoflerne.

Få gerne en makker med i køkkenet, når du skal skrælle kartofler. Måske du har en køkkenmaskine, der kan snitte kartoflerne? Moussaka med kylling og kartofler - opskriftJeg fyldte mit bedste aluminiumsfad med skiftesvis kartofler og tomatsauce.
Moussaka med kylling og kartofler - opskrift Der bliver en kæmpe portion, og måske din portion fylder så meget, at du skal have to fade i brug?

Skær evt. lidt at “familieosten” og læg på toppen. Gratineret ost  på toppen af moussaka hører sig næsten til og det smager godt! 🙂

Der går mange osteskiver til så stort et moussaka-fad, men osten er en af hemmelighederne bag en god moussaka, hvis man spørger mig.
Moussaka med kylling og kartofler - opskriftJeg tilberedte mit fad i 1½ time, da jeg lavede retten i mit store aluminiumsfad. Du kan reducere tilberedningstiden, hvis du bruger to fade.

Ja måske du synes retten virker lidt indviklet at lave og måske du synes ingredienslisten virker lidt lang?

Det er såmænd ikke så slemt og tænk på at du sparer tid på dag to jo – der bliver rigeligt mad til 2 dage og sikke en lækker ret. Din familie vil juble 🙂Moussaka med kylling og kartofler - opskriftSå er der serveret. Uhm! Sikke en skøn smag og man kan vel nok tydeligt smage at der er brugt rigtigt fløde!

Pølser og kyllingekød smager rigtigt godt i kombination og peberfrugt og porrer giver en god kontrast.

Billig, nem og lækker  aftensmad og en virkelig smagfuld ret. Anstrengelserne på dag 1 er sliddet værd! 😉

Moussaka med kylling og kartofler - opskriftRigtig god fornøjelse med den lækre moussaka til dig


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.