Oksetyndsteg på grill. Uhm i dag får du opskriften på en lækker grillet tyndstegsfilet tilberedt sammen med grillede kartofler.Forår, solskin og grillen blev støvet af for første gang denne grillsæson….og sikke en debut!
En lækker, mør grillet oksetyndsteg grillet på roterende spyd / rotisseri. Sikke en lækkerbisken!
Kødet blev super mørt og overfladen fik en god krydret grillet smag.
En oksetyndsteg er en rigtig type oksesteg. Den kaldes også bare for tyndsteg , tyndstegsfilet eller oksetyndstegsfilet.
Jeg bruger gasgrill, så der er ikke langt fra tanke til handling. ELSKER virkelig min gasgrill! Det er bare at trykke på knappen, så kan maden lægges på grillen.
Når vi har succes, kan jeg slet ikke få armene ned! Heldigt og det havde vi nemlig i dag. Både kød og tilbehør smagte super lækkert.I dag forkogte jeg kartofler/gulerødder og lod dem grille med, sammen med stegen de sidste 20 minutter i et rustfrit stålfad.
Det blev til nogle super lækre kartofler. Smart også at man kan udnytte grillens varme.
Få en god opskrift på grillede kartofler her.
Du kan grille kartoflerne under stegen, ved siden af eller du kan tilberede kartoflerne i ovnen. Du bestemmer jo selvfølgelig helt selv, om du vil stege oksestegen alene eller sammen med kartofler.
Har du ikke en gasgrill og heller ikke noget roterende rotisserie, så spring bare på opskriften alligevel.
Oksetyndstegen kan sagtens også grilles på kulgrill og uden rotisserie og den kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen.
Det blev den lækreste tyndsteg. Mør og lækker og virkelig velsmagende. Oksestegens kernetemperatur var 60 grader. Perfekt!
Brug gerne et stegetermometer når du griller. Temperatur og tilberedningstid kan nemlig svinge meget, alt efter stegens størrelse og vejr- og vindforhold.
Placer meget gerne din grill i læ og under halvtag, der reducerer varmetabet. Jeg lod stegen grille til 60 grader og den blev helt perfekt.
Opskriften nedenfor kan du bruge til alle slags oksestege? Culottesteg, cuvettesteg, oksetyksteg?
Her kommer opskriften – god fornøjelse med den 🙂
Oksetyndsteg på grill – få opskriften på en lækker grillet tyndstegsfilet her
Ingredienser
Grillet oksetyndsteg:
- 1 oksetyndsteg á 1½-2 kilo culottesteg, cuvettesteg eller kalveculotte kan også bruges
- Salt/hvidløgspeber
Grillede kartofler:
- 2 kg kartofler og gulerødder i stave/både små hurtige kartofler med skræl kan også bruges
- ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
- Salt/peber og evt. timian
- Tilbehør: Kogte bønner/bønnesalat og bearnaisesauce
Sådan gør du
Grillet oksetyndsteg:
- Tag stegen ud af køleskabet og lad den hvile ved stuetemperatur 10-15 minutter.
- Rids stegens fedtkant og krydr den godt med salt og peber
- Sæt tyndstegen på det roterende grillspyd (rotisserie) hvis du har et sådant, ellers læg den bare på grillristen.
- Grill stegen v. 200 grader indirekte varme i ca. 35-40 minutter v. 200 grader afhængig af stegens størrelse. Sæt stegetermometer midt i kødet og grill til kernetemperaturen er ca. 58-60 grader, hvis du ønsker stegen rosastegt.
- Lad stegen hvile ca. 10-15 minutter, før du udskærer den i tynde skiver
Grillede kartofler
- Skræl kartofler og gulerødder og forkog dem 15 minutter. Vend dem med olie og salt/peber og evt. timian. Put kartoflerne i en foliebakke/stålfad og grill dem ved siden af stegen. Vend dem et par gange undervejs.
- Servér gerne bearnaisesovs og dampede grønne bønner/bønnesalat til
Noter
En kernetemperatur på 58-60 grader giver en rosastegt steg
Oksetyndstegsfilet på gasgrill – en mør, saftig og lækker grillet tyndstegsfilet
Uhm en dejlig mør og saftig oksesteg grillet på rotisseri.
Stegen vil også være rigtig fin, hvis du bare griller den på risten eller steger den i ovnen, som du plejer.
Bare brug fremgangsmåden til en god culottesteg eller cuvettesteg også.
Sådan laver du grillet oksetyndsteg – se opskriften her
Tyndsteg – et fornemt stykke oksekød, der er nemt at tilberede.
Gnid stegen godt med salt og peber. Du kan også marinere den? Få en god opskrift på marinade til oksekød her:
Grillsæsonen blev skudt igang og dejligt det blev med en succes. Oksetyndstegen var helt perfekt grillet. Mør og saftig. Se lige her. Uhm.
Vi spiste bare dampede grønne bønner til, men en bønnesalat hvis også være et hit. Få en god opskrift her:
Det var en rigtig lækker menu, og der var jubel omkring middagsbordet.
Hvis du griller kartoflerne på grillen, så kan jeg anbefale dig at bruge stålfade, i stedet for alubakker.
De kan nemlig genbruges og de kan sagtens tåle den høje temperatur.
Stegen blev godt sprød på alle sider.
Et rotisseri er en rimelig genial opfindelse, for kødetbliver grillet på alle sider og bliver grillet jævnt.
Stegen blev sprødstegt hele vejen rundt.
Få inspiration til flere lækre opskrifter, hvor du kan bruge rotisseri her:
1.
2.
3.
4.
Rigtig god fornøjelse med den lækre grillmenu
Med hensyn til problemet med den roterende grill og følerledning så løste jeg det ved at købe en bøsning som sættes uden på spyddet og følerledningen føres så indvendig og dermed kan det hele rotere med imonteret termometer .
Det er jo lidt sjovt at dette indslag handler om at stege en tyndstegsfilet på grill ??? Men det læser man intet om men kun om alle andre detailer ???? Omkring kartofler og div….