Lækker og nem æblekage med kanel og mandelflager

DSC_8179Æbler, æbler, æbler. Det er æblesæson og der er æbler i lange baner i haverne. I butikkerne fås æblerne for 1 krone stykket og i frugtplantagerne kan kæmpe poser æbler købes for ingen penge, bruges til kage, spises som de er eller laves til most. DSC_8078Mig? Jeg siger bare….Ingen lørdag uden kage og når der er æbler i nærheden….så bliver det da til æblekage! 🙂

Jeg har lavet stribevis af æblekager og du kan finde opskrifterne til dem på bloggen lige her . I dag venter der dig en ny opskrift.

En nem og lækker æblekage, der kan laves på 10 minutter. Passer perfekt som eftermiddagskage eller som dessertkage serveret med flødeskum, creme fraiche eller is til. Sprød og velsmagende, med strejf af vanilje og kanel. SÅ lækker! DSC_8173Kagen kan fint laves med pærer, blommer eller andet. Brug dog så ingefær som krydderi i stedet for kanel.

Lækker kage og ikke voldsomt smørtung – så den er ikke engang særlig kalorierig. Det er ganske fint – hvis du – som jeg, bager kage hver weekend. NOGEN af dem er jo nødt til at være kalorielette, bare engang i mellem 😉DSC_8080Nem og lækker æblekage med kanel og mandelflagerDu får opskriften lige her:

Lækker og nem æblekage med kanel og mandelflager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Nem og lækker æblekage med kanel og mandelflager
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl mælk
  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 60 gram smeltet smør
  • 3 æbler i skiver
  • Drys: kanel, perlesukker og mandelflager
  • Tilbehør: flødeskum, creme fraiche, vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vanilje godt.
  2. Tilsæt smeltet smør
  3. Tilsæt mælk
  4. Bland mel, kanel, bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
  5. Pensl en tærteform med smør og hæld dejen heri
  6. Læg æblestykkerne fin på toppen af tærten og pres dem lidt ned i dejen
  7. Drys med perlesukker, kanel og mandelflager
  8. Bag æblekagen 30-40 minutter i en 175 grader varm ovn (varmluft).
  9. Kagen er færdig når den er gylden og sprød og der ikke hænger dej ved, når du prikker i kagen med en strikkepind

Nem og lækker æblekage med kanel og mandelflagerKagen er rigtig hurtig at røre sammen og desværre kommer billederne ikke til sin ret. Det er SÅ svært at tage billeder i dunkel aftenbelysning, desværre svinder dagslyset på denne årstid. Det er trist for os, kameraet og for kagerne. Jeg håber du, trods det dunkle, kan fornemme, at det altså var en lækker kage?Nem og lækker æblekage med kanel og mandelflagerDet passer altså, når jeg skriver at kagen kan røres sammen på 15 minutter. Her kan du se hvor nemt det er:

Kagen kan fint forberedes før du får gæster og sættes i ovnen straks I går til bords. Kagen er perfekt som dessertkage, men fungerer også på et kagebord, fødselsdagsbord, som kollegakage, til de naboer i hvis have du har været på æblerov?  Det ville være god stil! Hvis du har hugget/plaget dig til frugt koster det kage! 🙂
Nem og lækker æblekage med kanel og mandelflagerKagen bliver perfekt sprød i kanterne, helt som jeg foretrækker den. Du tænker måske at kagen har fået lidt for meget? Det har den ikke, hvis man altså er til sprøde kanter. Det er jeg. Foretrækker du en blødere kage, så hiv den ud 5 minutter før.

DSC_8181Nydes lun. Jeg foretrækker creme fraiche til æbletærte, men flødeskum og vaniljeis er da også lækkert. Jeg er sikker på du også har en tilbehørs-favorit? 🙂

Endnu en æblekage til dig fra mig – Rigtig god fornøjelse med bageriet, og fortsat god weekend 🙂
Nem og lækker æblekage med kanel og mandelflager

Mere inspiration

Læg en kommentar