Lækker oksekødsburger med grønt, kryddermayo og chilisauce

Lækker oksekødsburger med kryddermayo, grønt og chilisauce

Lækker oksekødsburger med grønt, kryddermayo og chilisauce

I går skrev jeg om verdens bedste pølsehorn og i dag kan jeg så fortsætte føljetonen med verdens bedste oksekødsburger. Fantastisk! Mine teenagere er helt i svime over to så lækre serveringer på helt almindelige, sene, travle hverdage.

I går, da jeg lavede pølsehornene, lavede jeg en kæmpe portion dej, som jeg lavede burgerboller af. Bollerne blev brugt til frikadellesandwich i går og oksekødsburgere i dag. Opskriften på burgerbollerne er baseret på havregryn og du kan finde den lige her Den er fyldt med fibre og den er guld værd! 🙂

Lækker oksekødsburger med grønt, kryddermayo og chilisauce

Her kommer anvisninger på hvordan man laver en:

Lækker oksekødsburger med kryddermayo, grønt og chilisauce.

Sådan gør du og det skal du bruge (4 meget sultne personer):

Hakkebøfferne:

  • Kør forbi din gode slagter og køb 1 kilo hakket oksefars.
  • Form 2 store bøffer pr. mand (jeg kunne kun spise én, den anden tager jeg med til frokosten i morgen. Glæder mig allerede!). Jeg lavede 8 bøffer.
  • Krydr bøfferne godt med salt, peber og dit yndlingskrydderi. Jeg brugte krydderisalt.
  • Brun bøfferne på begge sider og fortsæt stegningen ved lav temperatur, til du er klar til at servere demi bollerne.

DSC_2157

Burgerboller: 

  • Lav en omgang burgerboller / opvarm en pose fra fryseren eller lun dem dagen før, som jeg.
  • Hvordan opvarmer man burgerboller uden de bliver tørre?
  • Hold dem under vandhanen og lun dem ved 100 grader varmluft til de er bløde og sprøde. Ikke højere temperatur, så bliver de tørre, og det er vigtigt at huske processen under vandhanen.

DSC_2164

  • Rør en kryddermayo:
  • Jeg brugte en god Hellmanns mayonnaise iblandet pommes frites krydderi. Brug gerne andet favoritkrydderi.

DSC_2163

  • Snit grønt, jeg brugte: 
  • 2 fintsnittede rødløg, 1 fintsnittet løg, ½ iceberg i grove stykker, 3 tomater i tynde skiver, 1 rød peberfrugt eller 1 paprika i skiver.
  • Læg alle grøntsagerne i et fad, så alle nemt kan fylde deres yndlingsburger. (jep, vi har rene fingre alle mand)

DSC_2159

  • Flæk burgerbollen, smør med kryddermayo, læg salat i bunden, læg bøffen på og pynt med alt det grønt på toppen, du kan få plads til. Hæld lidt chilisauce øverst. Læg burgertoppen på. Servér.

Lækker oksekødsburger med grønt, kryddermayo og chilisauce

Chilisauce skal der til, for at burgerbollen får smag nok, men det er jo smag og behag? Jeg brugte sød chilisauce, af bitter erfaring 🙂

DSC_2200

Her kan du se processen i billeder fra start til slut. Bollebagningsprocessen går selvfølgelig forud.

Det var fileme nogle lækre burgerboller! På 2. dagen stadigvæk store, bløde indeni og sprøde udenpå. Husk at opvarm dem tålmodigt og ved svag varme.

Du kunne have puttet bacon i, eller smeltet ost på bøffen, ja så havde teenagerne jo nok jublet endnu mere? Oksekødsburgerne var dog perfekte som den var, så ingen beklagelser herfra.

Lav gerne en stor portion burgerboller og frys ned til en dag hvor det skal gå ekstra hurtigt. Så skønt at kunne trylle så lækre burgere, på en hverdag, hvor der i teorien ikke er tid?

DSC_2165

I dag var jeg hjemme 17.30, ja og jeg nåede forbi slagteren og nåede også hjem så jeg kunne lave helt fortryllende burgere til min familie.  

Jeg anbefaler igen-igen burgerbolle/pølsehornsopskriften som giver så mange muligheder.

Rigtig god fornøjelse med oksekødsburgerne.

Mon du bliver lige så populær hjemme i din familie, som jeg blev i min? 🙂
Lækker oksekødsburger med grønt, kryddermayo og chilisauce

Mere inspiration

2 tanker om "Lækker oksekødsburger med kryddermayo, grønt og chilisauce"

  1. De ser godt nok gode ud de boller….
    Mine børnebørn vil gerne have madpakkeboller med i skole, og de ikke er så vilde med en masse korn i, så jeg bruger også havregryn.
    Næste gang vil jeg prøve din opskrift.
    Tak for den…..

    1. Hej Solvejg
      Tak for din hilsen – det glæder mig at du har fået lyst til at afprøve opskriften. Håber dine børnebørn vil elske bollerne, det tror jeg på 🙂
      Rigtig god fornøjelse og god weekend
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *