Lækker pastaret med paprika, pølser og stegte løg

  • Lækker pastaret med paprika, pølser og stegte løg

DSC_4614

Store teenagere – stor appetit.

De samtaler jeg oftest har med min søn kredser om dette tema: aftensmaden. “Mor, hvad skal vi ha’? (underforstået, til aftensmad).

Når han har forvisset sig om, at der vil være lækkerier på menuen, slapper han af, vel vidende at der nu er styr på det. Maden betyder noget og fylder meget for os alle – især for en sulten teenagedreng.

Lækkert aftensmad – lækker dag! Kedeligt aftensmad – kedelig dag. Sådan kan det vist godt opsummeres? 😉

Lækker pastaret med paprika, pølser og stegte løg

Det afspejler sig lynhurtigt i humøret på sønnike hvis der er en livret på menuen og omvendt. Serveres der denne lækre kalkunret med porrer, bliver han trist. Jeg forstår ham ikke, det er min og hans storesøsters livret! Sønnike kan ikke udstå den!

NÅ men i dag, da sønnike spurgte: “Hva’ skal vi ha’?” fik han straks julelys i øjnene. “Vi skal have orange pasta” sagde jeg og der var jubelscener.

Lækker pastaret med paprika, pølser og stegte løg

Retten har fulgt os i mange år. “Orange pasta” var min søns ord, da vi spurgte ham ud om hans livret, som 3-årig. Det tog lang tid for os at finde ud af hvad han egentlig mente da han snakkede om “orange pasta” – det har vi helt styr på nu, og jo da: nu kan retten jo slet ikke hedde andet? Det ER jo orange pasta! 🙂

DSC_4605…og hvad er så orange pasta?

En nem og lækker pastaret med pølser, løg og paprika. Dagens variant blev peppet op med gulerodstern. Mine store børn har faktisk nu nået den alder hvor de ikke kan undvære grønt i maden. Det har taget os ÅR at nå dertil. De spiser grønt og frugt i lange baner, de unge mennesker i familien, så fortvivl ej, hvis du har mindreårige børn. Pludselig kan det skifte, og så foretrækker ungerne det grønne!

DSC_4595

Jeg fortalte ikke sønnike om gulerødderne i dagens ret. Hvorfor dog tage den barnlige glæde fra ham? 😉

Opskriften kommer her. Dine børn vil ELSKE dig hvis/når du laver den. Den vil skabe jubelscener i dit hjem, og retten er nem at lave selv på travle hverdage. Lav den en dag der kommer legekammerater med hjem, til børnefødselsdag eller ved andre lejligheder hvor du får huset fyldt med børn? :

Lækker pastaret med paprika, pølser og stegte løg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Verdens nemmeste lækreste pastaret med pølser, paprika, gulerodstern og stegte løg. Dine børn vil elske dig hvis du laver den!
Forfatter:
: Familiens favoritter
Portioner: 6
Det skal du bruge:
  • 1½ pakke fuldkornspasta á 500 gram
  • 1 pakke pølser, gerne krydrede "griller" med smag
  • 2 store løg i tern
  • 5-7 gulerødder i små tern
  • ½ flaske ketchup (ca.)
  • En stor dåse tomatkoncentrat
  • 5 spsk stødt paprika
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Drys: Revet ost.
Sådan gør du:
  1. Kog pasta
  2. Skær løg, pølser og gulerødder i små tern og svits. Jeg brugte 2 pander til denne portion.
  3. Tilsæt paprika og rør godt.
  4. Fordel pastaen på panderne og vend med ketchup og tomatkoncentrat.
  5. Krydr godt med salt
  6. Lad pastaretten stege ca. 15 min. på panden imens du vender den flittigt
  7. Servér retten rygende varm
  8. Riv ost og drys på toppen lige inden servering

Det fungerede rigtigt fint at tilsætte gulerødder til retten. Det gør vi helt sikkert også næste gang. Man kan uden at tænke over det sagtens spise 1 kilo gulerødder på denne måde. Det gjorde os godt. Retten i sig selv er der nemlig ikke den store sundhedsværdi i, så fint at supplere med lidt grønt – eller orange  😉
Lækker pastaret med paprika, pølser og stegte løg

Her ser du tilberedningsprocessen i billeder fra start til slut:

Jeg tør godt ÆDE min gamle hat på, at retten bliver en succes i din familie! Den er en klar familiefavorit her. Jeg har skrevet om den før; og  denne variant med karryketchup var også lækker. Dagens udgave fortjener dog et selvstændigt indlæg,  synes jeg, fordi der var spændende nye eksperimenterende gulerødder i?

Se om den vil gå i din familie. Mine teenagerne opdagede som sagt ingenting, men studerer heller ikke længere tallerkenen pertentligt. De piller heller ikke længere grønt ud af retterne, næh de er gået i den anden grøft: nu snitter min datter kål og blander i retterne! Vildt. Hvad gi’r I?? 😉

God fornøjelse med retten – hverdage og hverdagsretter er der nu engang flest af 🙂

Lækker pastaret med paprika, pølser og stegte løg

8 Kommentarer

  1. Gitte 17. august 2017 af 16:07- Svar

    Synes 5 spsk paprika lyder af meget?

    • Gitte Hansen 17. august 2017 af 21:06- Svar

      Ja, det kan jeg godt forstå du synes og mængden bestemmer du jo selvfølgelig helt selv. Jeg brugte dog 5 spsk paprika til denne ret og den smagte skønt!
      Rigtig god fornøjelse med kødgryderne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Marjun 26. november 2015 af 13:16- Svar

    Hej Gitte

    Først tak for alle de gode opskrifter du bringer. Jeg bruger tit din blog som inspiration. 🙂
    Du skriver 1/2 flaske ketchup, men hvor stor er den flaske du går ud fra?
    Jeg har en 1 kg’s ketchupflaske men går ikke ud fra at jeg skal bruge halvdelen af den? 😳

    Mange hilsner
    Marjun

    • Gitte Hansen 26. november 2015 af 14:26- Svar

      Tusind tak for din hilsen Marjun. Dejligt du følger bloggen så trofast og bruger løs af opskrifter
      Du kan sagtens bruge en halv flaske ketchup, også selvom den er så stor. Tilsæt lidt af gangen, så kan du bedre vurdere mængden ☺
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Lisbeth 23. maj 2015 af 17:42- Svar

    Hej. Lyder som en lækker ret jeg skal afprøve meget snart. Jeg bliver dog i tvivl om hvor meget pasta du bruger i gram? Der er nogle gange forskel på poserne hvor meget der er i. Dejlig blog/opskrift side du har, bruger den tit. Hilsen Lisbeth

    • Gitte Hansen 23. maj 2015 af 23:32- Svar

      Hej Lisbeth
      Tusind tak for din hilsen og dine søde ord. Det glæder mig meget at du synes om bloggen og at du bruger løs af opskrifterne.
      Jeg bruger alm. pastabakker á 500 gram. Godt du spørger, flere kunne jo være i tvivl. Jeg har skyndt mig at rette det til i opskriften.
      Ja denne ret vil du ikke fortryde og har du børn eller børnebørn vil de elske dig endnu højere 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Jenny 19. maj 2015 af 19:02- Svar

    Hej Gitte

    Jeg tænker, at hvis man river gulerøderne, så forsvinder de i retten 🙂

    • Gitte Hansen 19. maj 2015 af 20:53- Svar

      ja er det ikke bare genialt og på den måde kan man sagtens spise 1 kilo gulerødder 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar